Ännu en Premier League-omgång gläntar för dörren, och den här gången får QPR och Norwich äran att inleda spelandet på Loftus Road. Sett till de båda lagens tabellplaceringar alternativt sviktande form så förväntar jag mig inte någon högoktanig underhållning, vilket är en av anledningarna till att jag lockas av det här spelalternativet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Queens Park Rangers – Norwich
  • Spel: Över 2,5 kort
  • Odds: 1,66 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 13.45

London-laget Queens Park Rangers parkerar fortfarande allra sist i tabellen, men man har börjat klättra i tabellen och man närmar sig lagen ovanför strecket, vilket man inte kunde tro för någon månad sedan när det såg riktigt hopplöst ut. Harry ”Houdini” Redknapp kan snickra ihop ytterligare en fin räddning och man har öppnat plånboken lagom till transferfönstrets stängning där Christopher Samba (Anzhi, fd Blackburn), Jermaine Jenas och Andros Townsend (båda Tottenham) har hämtats in. Man har plockat poäng i 4 raka ligamatcher där man bl.a. har hållit nollan mot Manchester City, Tottenham och Chelsea.

Motsatt läge för Norwichs del om man ser till formen, med skillnaden att man befinner sig på någorlunda säker mark, iallafall tills vidare. ”The Canaries” inledde som bekant väldigt svagt för att sedan bli ett av ligans mest svårslagna lag. Nu är man tillbaka på ruta ett med ett försvarsspel, som såg så tätt ut under en period, återigen har börjat ge vika och man går nu med 7 raka ligamatcher utan seger. Dagens bortalag har inte samma budget, om man jämför med motståndet, att röra sig med och därmed inte mycket till rörelse i truppen.

QPR kan starta några av sina nya spelare, däremot saknas ett par mindre tongivande spelare sedan tidigare pga långtidsskador. Frågetecken på Jamie Mackie och Junior Hoilett. Hos Norwich saknas endast målvakten John Ruddy sedan tidigare.

Som det nämndes under introt, förväntar mig inget skönspel mellan två lag där det ena gänget har målskillnaden 2-1 sett till de 4 senaste matcherna där man fortfarande är på jakt efter resultat för att ta klivet upp ovanför nedflyttningsstrecket. Dagens motståndare lär också vara hyfsat desperata då man endast har lyckats knipa 2 poäng av 21 möjliga sett till de 7 senaste ligamatcherna, vilket jag tror kommer prägla matchbilden.

Jag förväntar mig kamp, och rent spontant kan jag tycka att den här linan känns väldigt spelvänlig. Personligen så är jag lite förvånad över att framförallt hemmalaget inte har samlat på sig fler kort då man har ett antal oslipade lirare, däribland Mbia och Diakité. Motståndarna har också en och annan tuffing i laget, dock ingen som man rent specifikt bör hålla koll på för sakens skull.

Dagens match kommer dömas av Jon Moss som snittar nästintill 3 kort/match i ligasammanhang sett till den pågående säsongen. QPR snittar 1,5 kort/ligamatch medan Norwich är lite snällare och är nära 1,2 kort/ligamatch. De tre senaste Premier League-matcherna de båda lagen emellan har bjudit på 3 kort, 5 kort och 1 kort.


Spelar på att vi får se ett kort skickas upp vid minst 3 tillfällen. Återigen, hos Bet365 räknas ett rött kort, vare sig den är direkt eller kommer till via ett andra gult, som 2 st kort till antalet.

/Puyol