Hämtar ytterligare ett objekt från dagens Premier League-omgång. Det är botten mot toppen när QPR tar emot Manchester United på Loftus Road i London. Det skiljer nästan 50 poäng mellan lagen och bortalaget får nog ses som starka favoriter, dock så väljer jag att endast fokusera på vad hemmalaget kan skapa i anfallsväg. Ett godkänt drag på förhand som spelas med en mindre insats.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: QPR – Man Utd
  • Spel: QPR under 0,5 mål
  • Odds: 2,45 @ Ladbrokes
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 16.00

Resultaten radas upp medan konkurrenterna tappar regelbundet, med det så stormar Man Utd mot ligatiteln och med ett eventuellt försprång på 15 poäng inför söndagen så ska det extremt mycket till för att man ska kunna tappa det här. Man har vunnit 12 av de 14 senaste ligamatcherna vilket är ett fantastiskt facit. Offensiven har varit vägvinnande från start men nu på slutet har man även slipat på detaljerna i försvarsspelet vilket gör att det kan bli en lysande säsong då man har fler titlar att tävla om. QPR parkerar alltjämt allra sist i tabellen och trots att man har stabiliserats något på slutet så har man förtvivlat svårt att vinna matcher. Man har endast förlorat en ligamatch under 2013, samtidigt så har det kryssats en hel del och det är segrar som behövs. Man har 7 poäng upp till Aston Villa ovanför strecket.

QPR har frågetecken på anfallarna Loic Remy och Bobby Zamora. Ytterbacken Fabio är inte tillgänglig för spel då han är inlånad från dagens motstånd. Man Utd får klara sig utan Phil Jones, Paul Scholes och Darren Fletcher, eventuellt även Wayne Rooney.

När lagen möttes på Old Trafford för exakt 3 månader sedan rekades ett överspel på serieledarna, en match United vann med 3-1. Den här gången skiftar vi om till ett underspel på bottenlaget som bygger på att man ska gå mållöst. Ni som har följt mig vet att jag inte har imponerats av det röda Manchester-lagets försvarsspel under säsongens gång, men jag skulle nog vilja påstå att QPR:s håglöshet framför motståndarnas mål sticker ut än mer och spelet blir därefter.

QPR är Premier Leagues målsnålaste lag där man snittar 0,73 mål/match. Man har gjort 4 mål i sina 9 senaste ligamatcher vilket är riktigt svagt och med det kommer man spela i Championship nästa säsong. Noterbart är att samtliga av de där 4 målen har kommit utanför Loftus Road, vilket innebär att hemmapubliken inte har fått fira något mål i ligasammanhang sedan den 26:e december.

Sedan Harry Redknapp tog över detta storsatsande, sjunkande skepp till London-lag har mycket fokus legat på att rätta till försvarsspelet. Sedan nyårsskiftet har han faktiskt även lyckats då Julio Cesar kunde hålla nollan i 4 av 5 ligamatcher. Den tunga plumpen kom senast mot Swansea där man släppte in 4 bollar och här kommer man återigen få rikta in sig på försvarsspelet, något som även har kostat rent konstruktivt framåt. Man skapar väldigt få rena målchanser i matcherna och när man väl är där har man ingen naturlig forward skadefri eller i form. Det dyra nyförvärvet Loic Remy gjorde mål i debuten men har varit skadad sedan dess medan Bobby Zamora, som i princip har missat hela säsongen, är inte redo för 90 minuter. Adel Taraabt, som har fantastiska fötter, och Jamie Mackie har vikarierat i ”nr 9″-rollen utan någon större framgång.

Man Utd har matchats hårt på slutet, man har dock en bred trupp som klarar av rotationer på många positioner. Man börjar se lite bekvämare ut i det kollektiva försvarsspelet där man har hållit nollan i sina två senaste ligamatcher, och jag vill nog tro att man kan upprepa den bedriften mot ett tamt motståndarlag förutsatt att man har ställt om koncentrationen till den här uppgiften. Framförallt att se till att man är vaksamma på de fasta situationerna där hemmalaget kommer ha sina främsta chanser till mål.


Spelar på att hemmalaget kliver banan mållöst ännu en gång. Ladbrokes sticker ut något där några bolag ligger runt 2,15-2,25. En insats under medel spelas.

Spelar även på ett rött kort till 5 ggr pengarna (Unibet) med 1/10 units. Anthony Taylor har 6 röda kort på 17 PL-matcher den här säsongen och QPR, som jag har uppmärksammat tidigare, har ett par spelare som kan spela på gränsen.

/Puyol