Det ska spelas fotboll även på Loftus Road i London när klassiska QPR tar emot minst lika anrika Liverpool. Ett möte mellan två besvikelser, då hemmalaget nog var de nykomlingarna med allra störst förväntningar hängandes över sig innan säsongen drog igång medan Pool parkerar på en sjunde plats i ligan. Jag undviker 1×2-spel med bra känsla för något helt annat som känns intressant.

  • Match: QPR-Liverpool
  • Spel: QPR över 1,5 kort
  • Odds: 1,72 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.00 21/3

Mark Hughes, fd Man City, Fulham och Blackburn, fick ta över QPR efter Neil Warnock som fick foten under säsongens gång. Ytterligare några spelare värvades in men resultaten har fortfarande inte gått lagets väg. Nu måste man verkligen börja vinna och framförallt visa lite kampglöd mot ett lag som också spelar tufft, och speciellt nog så är det här det första mötet lagen emellan på Loftus Road (i ligasammanhang) sedan 1996.

Liverpool har bränt sina chanser till ett eventuellt spel (topp 4) i Champions League nästa säsong men man är redan klara för Europa i och med ligacup-segern. Man är även kvar i FA-cupen. Men eftersom många kanske anser att laget bör ligga högre upp i tabellen, endast på namnet, så lär nog managern och den gamle ikonen Dalglish intala sina spelare att visa någorlunda heder ute på banan.

Till kvällens match saknas, för QPR:s del, anfallarna Helgusson och Macheda. Spelar ingen större roll när nyförvärven från det sk Januari-fönstret Zamora/Cissé kommer stå som det givna anfallsparet till säsongens slut. Två hetlevrade lirare på topp. Men i kreatören Adel Taarabts frånvaro på mitten så förväntar jag mig att managern fortsätter spela på nyförvärvet Samba Diakité och Shaun Derry centralt medan Joey Barton får hålla till på ena kanten.

Det centrala mittfältslåset med Diakité/Derry är inte direkt kända för att slå några magiska passningar i djupled. Detta är två bollvinnare som kommer bli inblandade i närkamper och dela ut frisparkar på mitten. Vad gäller mr. Barton så kan jag rekommendera verktyget youtube för er som inte följer den engelska högsta divisionen alltför ofta.

Det intressanta med Diakité, som lånades in från franska Nancy under Januari-fönstret även han, är att han under 3 halvlekars spel i PL har lyckats med bedriften att plocka på sig 3 gula kort. Inte genom att spela särskilt fult, men otroligt klumpigt. Han ligger verkligen i farozonen även ikväll.

Ska bli intressant att se hur hemmalaget tar sig an den här uppgiften i övrigt. Just nu befinner man sig strax under nedflyttningsstrecket och man måste, som sagt, verkligen kriga för poängen när ett svårspelat Liverpool kommer på besök. Bör vara taggat hos gubbarna i blåvit-randigt.

…utöver bollvinnarna på mitten, så är jag helt övertygad om Luis Suarez har goda möjligheter att slita åt sig ett kort på någon ur backlinjen hos hemmalaget.

Matchen döms av Howard Webb, samma lirare som hade hand om visselpipan senaste gången vi körde på kortspelet i mötet mellan Arsenal och Newcastle. Han har ett snitt på 3,5 kort/match den här säsongen. I 7 av de senaste 10 ligamatcherna har det här spelet gått över linan för hemmalagets del.

Spelet avser alltså att kortet ska visas upp vid 2 tillfällen till QPR-spelare. Kom ihåg att på Bet365 så räknas ett direkt rött kort som två utdelade kort.

/Puyol