Ännu ett Londonderby där ett vilt kämpande QPR tar emot ett formtoppat Arsenal som i nuläget har greppet om en av Champions League-platserna efter en trög start. ”Gunners” står som favoriter till 1,50-1,55 vilket nog är befogat, men jag försöker att inte gå på matchvinnare här utan förlitar mig på några gubbar som kan kliva in tufft.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: QPR-Arsenal
  • Spel: QPR över 1,5 kort
  • Odds: 1,61 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 31/3

Tipsade om det här spelet när QPR tog emot Liverpool för 10 dagar sedan. Minns att de första 45 minuterna var en lång transportsträcka med allmänhetens åkning där absolut ingenting hände på närkampsfronten och domaren Howard Webb, som då agerade för första gången efter den otäcka händelsen med kollapsen på Fabrice Muamba (Tottenham-Bolton, FA-cupen) höll sig väldigt lugn med korten.

…lämpligt nog samlade QPR på sig 5 kortpoäng i den efterföljande matchen istället (Sunderland borta) vilket gör att det här spelet har suttit i 8 av de 12 senaste ligamatcherna. Ett Londonderby mot Arsenal hemma på Loftus Road i en ligamatch har supportrarna inte fått chansen att bevittna på länge så det lär bli ganska livat.

Som bekant så gillar Arsenal att trilla mycket boll med många vändningar och kvicka fötter vilket kommer ge hemmaspelarna chansen att trycka till lite oftare än vad man kanske får mot många andra motståndare i Premier League.

Allra längst fram i ledet för spelare i farozonen placerar jag hemmalagets Samba Diakité och Joey Barton. Båda dessa herrar hittar vi på QPR:s mittfält. Den förstnämnde liraren som plockades in under det senaste transferfönstret har hunnit samla på sig 5 gula kort på 4 matcher, dvs ett som blev rött per automatik. Han har en väldigt klumpig spelstil och siffrorna är ganska hyfsade i en liga där domarna kan släppa en del situationer jämfört med Spanien/Italien.

Barton å andra sidan är en hetsporre och just mot det här motståndet har han varit inblandad i många situationer (under sin tid Newcastle) med tufft och ovårdat spel. Under den här säsongen har han redan hunnit med 2 matcher mot Arsenal där han drog på sig ett kort i båda matcherna. Kan tänka mig att han står överdrivet högt upp i bortafansens lista över de minst omtyckta motståndarspelarna, för att uttrycka mig något milt.

Om QPR ska få med sig några poäng här så måste man verkligen ge allt och det kommer nog managern Mark Hughes nämna i omklädningsrummet innan man kliver ut på planen. Ett och annat oschysst medel blir man nog tvingat till, om än absolut och nödvändigtvis inte fult då nog samma manager har tröttnat på att det har blivit spel med 10 man i 3 av de 7 senaste matcherna.

Matchen döms av Mike Dean som har varit ganska kortglad nu mot slutet när han väl har fått döma Premier League-fotboll. 31 kort på de 6 senaste, men då ska man komma ihåg att det har varit några derbyn (av större ”värde” än det här derbyt) och toppmöten.

Hemmalaget ska alltså dra på sig 2 kort under matchens gång. På Bet365 räknas ett direkt rött kort som två st till antalet.

Det blir även två sidospel för min del efter nämnda motiveringar:
Sambia Diakité gult/rött kort 2,30 Nordicbet 1,5/10 units
Joey Barton  gult/rött kort 2,80 Unibet 1,5/10 units

/Puyol