Premier League-fotbollen är åter i spel denna lördag där vi även har ett antal intressanta spelalternativ framför oss, inledningsvis i ett av helgens två London-derbyn och även om mindre prestige vilar här så har åtminstone ett av lagen vansinnigt mycket att spela för. Queens Park Rangers har alltjämt en hel del arbete framför sig om man ska kunna rädda ett kontrakt och går nu upp mot ett formsvagt West Ham som har sjunkit efter en väldigt fin inledning. Väljer att låta bli att gå på en eventuell vinnare där jag föredrar målen istället med två lag som inte agerar fullt så tryggt i försvarsspelet.

  • Match: QPR – West Ham
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,875 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 25/4

QPR hade en väldigt trevlig inledning på den här månaden, vilket kanske även var en aning förvånande med tanke på hur man agerade under en period när resultaten inte gick lagets väg. 5 raka förluster blev till en sällsynt bortaseger mot West Bromwich, där man stod för 4 gjorda mål framåt, och ytterligare en fin insats (i alla fall i anfallsväg) där 3 mål däremot inte gav mer än en poäng borta mot Aston Villa. Man förtjänade även mycket mer från derbyt mot Chelsea där ett sent förlustmål (0-1) innebär att man har 2 poäng upp till säker mark, något som kan bli en oerhört svår uppgift i slutändan då man även har en match mer spelad än lagen på plats 16 till 18 i tabellen.

Chris Ramseys manskap har i första hand stått för ett rejält lyft för det man har lyckats prestera i anfallsväg där man har blivit betydligt mer effektivt på att få in bollarna mot boxen, så även spelvägarna fram till den sista tredjedelen av banan, där fler än Charlie Austin har börjat leverera poäng. Samtidigt har man en förmåga, undantaget mötet med ett för den dagen avslaget Chelsea som man lyckades spela disciplinerat mot, att släppa upp sina motståndare i alldeles för enkla möjligheter till avslut och mål. Man har inte lyckats hålla nollan intakt i 8 ligamatcher i följd där det är noterbart att man har släppt in minst 2 mål i 6 av dessa matcher.

Hemmalaget återfår både Leroy Fer, vilket är ett plus, samt Yun Suk-Young. Saknas gör dock Eduardo Vargas, Rio Ferdinand, Darnell Furlong, Armand Traore, Adel Taarabt samt Alejandro Faurlin sedan tidigare. Mauro Zarate är inte heller tillgänglig som ett alternativ på bänken då han är inlånad från dagens motstånd.

qpr_200x200westham_200x200

West Ham satt, för ett antal månader sedan, inne på en sensationell Champions League-plats där reformerna man har stått för till den här säsongen har varit oerhört imponerande. Även om det alltjämt gäller i grunden så har man fruktansvärt svårt att hålla resultaten uppe där man i princip har gått tungt sedan årsskiftet och framåt. Över de 3 senaste ligamatcherna har man inte fått med sig mer än en poäng och ”Hammers” har nu endast lyckats vinna 2 av sina 16 senaste ligamatcher där de enda fullpoängarna har kommit till från hemmamatcher mot Hull och Sunderland – som likt dagens motstånd krigar kring samma nedflyttningsstreck.

Ett antal nyförvärv för säsongen har varit mer än lyckade för West Hams del, och det är framförallt spelartyper som har bidragit till att man har kunnat spela sitt traditionella spel med längre bollar på en target samtidigt som det har kunnat varieras med mer kreativa passningsspelare centralt i banan. På slutet har man dock inte haft rätt material för att kunna snurra vidare på samma koncept. Lagets målgörare har inte levererat i samma takt under den andra halvan av säsongen, mycket pga skador, vilket har bidragit till att även luckorna i försvarsspelet har synats. Ett väldigt framgångsrikt mittlås i Reid och Tomkins har splittrats i en backlinje där jag i första hand anser att lagets ordinarie ytterbackar utmärker sig mer framåt än defensivt. Likt motståndet har man svårigheter med att hålla nollan intakt där man endast har lyckats vid ett tillfälle (ett håglöst Sunderland) över de 9 senaste tävlingsmatcherna.

Bortalaget saknar James Tomkins, Diafra Sakho, Andy Carroll och Guy Demel sedan tidigare.


Hammers är, trots att resultaten går emot, i grunden skapligt framåt där det ska bli oerhört intressant att se hur Rangers agerar när man väl, eventuellt, släpper in ett mål. QPR måste gå rent i sina återstående två hemmamatcher här på Loftus Road med tanke på vilket svårt bortaschema man har kvar. Ett överspel som är värt ett försök. Minst 3 gjorda mål i matchen spelas med en medelinsats.

/Puyol