Ännu en lördag är äntligen här, men i och med ett uppehåll med ett par matcher i FA-cupen så har vi endast en Premier League-match framför oss som har skjutits upp sedan tidigare. Ännu ett London-derby står på spelschemat där QPR tar emot TottenhamLoftus Road där båda lagen måste gå för segern för att kunna försvara sina positioner i de olika regionerna av tabellen. Även om det här nödvändigtvis inte behöver bli vansinnigt välspelat så tror jag nog att målchanserna kan komma i en bra takt ändå där den här spelformen känns vettig att testa.

  • Match: QPR – Tottenham
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,74 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 7/3

QPR placerar sig, i och med förlusten i veckans inledande London-derby mot Arsenal, på fel sida om nedflyttningsstrecket med 3 poängs marginal. Man har dock en match till godo på Aston Villa närmast ovanför och kan därmed klättra upp på rätt sida via en fullpoängare här, samtidigt har man en formtrend som talar emot rent resultatmässigt där man nu har förlorat 6 av sina 7 senaste ligamatcher, och även om några av dessa tappade poäng har varit hedersamma så börjar tiden bli knapp inför denna slutspurt.

Rangers var länge och väl med i mötet med Arsenal där man stod emot i dryga timmen. När man väl gav upp det första målet blev jag förvånad över hur man vek ner sig där reduceringen kom från ingenstans. Man släpper in den typen av mål som är vanliga för lag på den här positionen i tabellen och nu på slutet har man inte heller varit fullt så effektivt här på Loftus Road, där man har varit starkt över hela säsongen, där man nu har gått 6 (en i cupen) hemmamatcher i följd utan en seger. Man har haft svårt att hålla upp sitt försvarsspel över 90 minuter, där ett antal sena baklängesmål har kostat en del poäng. Samtidigt har man varit relativt hyfsat på att få in bollarna i boxen, utan att vara alltför fyndigt i sin väg mot den sista tredjedelen av banan, där man framförallt har en riktigt giftig boxspelare i Charlie Austin som har stått för 15 av lagets 28 mål i ligaspelet.

Hemmalaget kan eventuellt tvingas ställa upp utan Nedum Onuoha som ett alternativ i mittlåset, vilket i sådana fall blir den enda troliga förändringen. Även Mauricio Isla samt Darnell Furlong står som frågetecken på högerbackspositionen. Joey Barton är avstängd medan Leroy Fer, Richard Dunne och Alejandro Faurlin är långtidsskadade. Även Adel Taarabt stryks från truppen.

qpr_200x200tottenham_200x200

Tottenham kan från och med nu äntligen inleda ett mindre intensivt spelschema där man står inför en match per helg säsongen ut, något att jämföra med att det här blir lagets 6:e match på 17 dagar. Man repade sig väl efter uttåget ur Europa League samt förlusten i ligacupfinalen mot Chelsea genom att plocka en värdefull seger från hemmamötet med Swansea (3-2) och därmed kan man fortsätta sin jakt på topp-4 och en Champions League-plats. En seger här skulle innebära att avståndet till Manchester United och Arsenal inte skulle vara mer än 3 respektive 4 poäng.

Det Spurs stod för senast visade i stort vad som skiljer dem från de lagen man har strax framför sig i tabellen. Jag är imponerad av det man står för i anfallsväg där man nu har noterat minst två mål framåt i 6 ligamatcher i följd, vilket är ett imponerande facit. Man blir allt skickligare på att förflytta bollen, där man likt motståndet har en striker (Harry Kane) i oerhört gott slag samtidigt som man blir allt bättre på att sätta den första pressen på motståndarnas planhalva. Riskmomenten uppstår när man väl blir överspelat där man nu, till skillnad från de övriga lagen i toppskiktet, visar upp tendenser till att bjuda sina motståndare på något för enkla lägen. De 4 senaste tävlingsmatcherna mot inhemskt motstånd, där hemmamatcher mot tidigare nämnda Swansea samt West Ham har räknats in, har inneburit 9 baklängesmål och det håller inte i jakten på topp-4. Något tråkigt då jag tycker att det finns en hel del att gilla hos Tottenham i nuläget.

Bortalaget har alltså matchats hårt slutet, men managern Mauricio Pochettino har en trupp som är fullt frisk och helt intakt att jämföra med motståndet.


Ett QPR som brukar avsluta matcherna svagt mot ett Tottenham som brukar avsluta starkt, men jag tror nog att Spurs, i och med det tuffa matchandet, kan få väldigt svårt att pricka in en gedigen prestation över 90 minuter – något som kan bjuda in Rangers till att producera målmöjligheter, där man kan vinna bollar i luftrummet, där man måste lyfta fram att cirka 68 procent av lagets mål görs här på hemmabanan. Tror dock att man inte kommer ha lika lätt för att städa av dagens motstånd som man hade med Arsenal i 60 minuter. Dagens bortalag känns aningen mer rörligt och kreativt i nuläget där den tröga centrallinjen kan få svårigheter att hänga på de gångerna motståndet hittar de farliga ytorna. I sin helhet vill jag ge båda lagen goda möjligheter att komma med i målprotokollet, bland annat noterbart att den här spelformen har gått hem i 10 av de 12 senaste ligamatcherna där Spurs har varit inblandat. Båda lagen att göra minst ett mål i matchen testas med en medelinsats.

/Puyol