Vi sparkar igång helgens omgång genom att vara med direkt i den tidiga lördagsmatchen där vi har ett intressant London-derby framför oss där Queens Park Rangers och Tottenham ska göra upp på Loftus Road. Siktar nu mot mitt nionde raka lag/överspel i Premier League där jag verkligen imponeras av det ena gänget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: QPR – Tottenham
  • Spel: Bortalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 13.45

QPR:s högst nödvändiga seger kom vid ett något oväntat läge när Chelsea bortabesegrades (1-0) i den senaste ligamatchen för snart två veckor sedan. Manskapet skakade knappt ihop några målchanser men släppte inte till mycket heller och jag tycker nog att man gjorde sig förtjänt av att få med sig poäng från Stamford Bridge. Man har dock fortfarande en lång väg att gå då man står som jumbo även i nuläget med 5 poäng upp till det närmsta laget ovanför strecket. Tottenham har seglat upp som trea och man skuggar Manchester-lagen om än på ett hyfsat avstånd. Man är formstarkt i nuläget med 7 segrar i de 9 senaste ligamatcherna och managern André Villas-Boas riskerar nog knappast att få kicken likt fjolåret (som Chelsea-boss).

På tal om managers så är det här ett väldigt speciellt möte för QPR:s dito då Harry Redknapp nu gör sin första match mot sitt gamla lag.

För QPR:s del är Samba DiakitéJunior Hoilett och Armand Traoré nya på frånvarolistan. Sedan tidigare är José Bosingwa, Bobby Zamora och Andy Johnson borta från spel. Hos Tottenham saknas mittbackarna William Gallas samt Younes Kaboul sedan tidigare. Gareth Bale är tillbaka efter avstängning vilket är ett hyfsat plus.

Det ska bli intressant att se hur QPR, med en manager som känner sitt förra lag någorlunda väl, tar sig an den här uppgiften. Man lär kliva in till det här mötet med gott självförtroende och det återstår att se hur pass mycket kraft det ger i ryggen till dagens match. Den överlägset viktigaste nyckeln senast var att man hade en hel elva som visade hjärta, men i samma veva var det Chelsea-laget man mötte riktigt uselt för den kvällen. Sätter fortfarande ett frågetecken på lagets kunnande i backlinjen. Hemma på Loftus Road snittar man nästintill 2 insläppta/ligamatch.

Tottenham kommer nu från 3 raka segrar i ligaspelet där man har gjort totalt 9 mål framåt i dessa matcher. Noterbart är att ”Spurs” har ett målsnitt på 2,2 mål framåt per bortamatch att jämföra med 1,55 mål hemma på White Hart Lane, vilket inte är särskilt förvånande om man ser till hur deras matcher har sett ut. Man har haft problem med låga försvar vilket man inte har stött på i samma utsträckning när man har fått agera besökare. Man har lirare som kan driva upp tempot, framförallt längs kanterna där dagens motståndare har visat sig vara något sårbart. Tror inte heller att QPR kommer ligga lika lågt som man gjorde mot exempelvis Chelsea.


Jag gillar verkligen det jag har fått se av Tottenham nu på slutet och jag vill gärna tro att man kan fortsätta på den inslagna vägen. Spelar på att Spurs gör minst 2 mål i matchen med dryga medelinsatsen.

Sidospel:
Tottenham först till 7 hörnor 1,72 (Bet365) 1,5/10 units

/Puyol