En jämn match att vänta i Championship idag, QPR har vid vinst chansen att övertag andra platsen i tabellen. Reading som nu innehar sista play-off platsen kan vid vinst dryga ut försprånget till Ipswich som jagar bakom. Delad pott i denna match låter som ett mycket troligt resultat då tidigare möten mellan lagen varit riktigt jämna.

Match: QPR – Reading
Spel: Båda lagen att göra mål
Odds: 1.91 @ Bet365
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 16/2 16:30

QPR åkte på första förlusten på sex matcher senast när man förlorade med 1-0 borta mot Derby. QPR som annars har spelat bra senaste tiden spelade oavgjort mot konkurrenten Burnley i matchen innan det och sedan har man segrar mot Bolton, Huddersfield och Ipswich, totalt 3-1-1 på dom fem senaste. I tabellen ligger man på en 3:e plats på lika många poäng som Burnley på plats två och QPR är fortfarande med i fighten om direktuppflyttning. Hemma denna säsong har det sett riktigt bra ut med 11-3-1 och 23/9 i mål. QPR har fortsatt en lång lista på spelare som är borta, Matty Phillips, Danny Simpson, Charlie Austin, Yossi Benayoun och Alejandro Faurlin saknas fortsatt. Modibo Maiga kan få chansen från start idag.

maiga-qpr

Reading som just nu har sista play-off platsen åkte dom också på en oväntad förlust i senaste matchen när man föll hemma mot Sheffield W med 0-2, det var den andra förlusten på dom senaste ju matcherna för laget och man siktar nu på att komma tillbaka direkt i vinnarspåret. Under dom senaste matcherna har man annars vinster mot, Millwall där man vann med 3-0 borta, mot Blackpool hemma med 5-1 och hemma mot Bolton där man vann med fina 7-1. Man har tre poäng tillgodo i tabellen till närmast jagade lag bakom som är Ipswich som dessutom tappade poäng i går. Borta denna säsong har man spelat 6-3-6 och 17/19 i mål. Alex Pearce är tillbaka efter att man överklagat det röda kort han fick i senaste matchen, Wayne Bridge och Sean Morrison förväntas vara tillbaka innan februari tar slut osäkert exakt när. Saknas fortsatt gör Mikele Leigertwood, Jason Roberts och Jem Karacan.

En på förhand mycket jämn match där båda lagen spelat ganska lika den senaste tiden. QPR har idag också ett bra läge att kliva om konkurrenten Burnley vid vinst då Burnley spelade oavgjort i gårdagens match. Reading har vid vinst chansen att dryga ut försprånget på den sista play-off platsen och få lite andrum från Ipswich som jagar bakom. Båda lagen har sina motivationer för att ta hem tre poäng i denna match, båda lagen har spelat ganska lika i dom senaste matcherna och det känns lite som att båda lagen stannat av lite i sitt spel. Jag har lite svårt att se åt vilket håll denna match lutar, att döma av tidigare resultat är det också oftast jämt när dessa lag möts, delad pott låter dock som ett troligt resultat, vad jag är mer säker på är dock att båda lagen gör mål. Båda lagen gör en hel del mål i sina matcher och man gör också oftast mål på varann när man möts. Båda lagen att göra mål är dagens spel.