Vi går vidare till söndagens Premier League-utbud där vi har två högintressanta matcher framför oss, inledningsvis i London och Loftus Park där ett derby ska spelas. QPR, som krigar för fortsatt spel i det engelska finrummet, tar emot ett Chelsea som går för ligatiteln. Gästerna kan mycket väl utöka avståndet till de närmsta konkurrenterna under den här helgen, men jag hävdar att hemmalaget kan ställa till det, till viss del, och utmana favoriten där jag gillar ”Rangers” möjligheter till att åtminstone få fira vid ett tillfälle.

  • Match: QPR – Chelsea
  • Spel: Hemmalaget att göra mål
  • Odds: 1,95 @ Nordicbet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 14.30 12/4

QPR hade man nog kunnat börja skriva av under den inledande halvleken i bortamötet med Crystal Palace där man visade så pass lite karaktär att man såg ut som ett Championship-lag där och då. Man har dock studsat tillbaka efter det med en fullt godkänd insats mot Everton, där man nog inte förtjänade att förlora, vilket följdes upp med 4 poäng av 6 möjliga i West Midlands mot West Bromwich och Aston Villa, dvs utanför hemmabanan där man har haft enorma svårigheter under säsongens gång. Det kunde även ha varit mer då man hade ledningen på Villa Park inför de avslutande 10 minuterna, men än mer noterbart att Rangers har vridit upp målproduktionen då man lyckades spotta in hela 7 mål över dessa två matcher, och även om anfallsspelet har varit långt ifrån det grundläggande problemet, i överlag, till lagets tabellplacering så är det nog väldigt viktigt att det är fler än Charlie Austin som har klivit fram och bidragit inne i boxen. Bland annat så har den formtoppade yttern Matty Phillips stått för 7 assists i de 8 senaste matcherna han har spelat, vilket är ytterligare en poängspelare man har lyckats skaka fram.

Hemmalaget bör komma, beroende på om frågetecknet Adel Taarabt kan hitta en plats på bänken, till spel med samma trupp som senast. Eduardo Vargas, Leroy Fer, Richard Dunne, Yun Suk-Young, Rio Ferdinand och Alejandro Faurlin är strukna med skador sedan tidigare.

qpr_200x200chelsea_200x200

Chelsea bibehåller sin position i ligatoppen där man sedan en bra tid tillbaka kunde konstatera att utgångsläget för José Mourinhos manskap är mer än behagligt. Man är 7 till 9 poäng upp på de övriga lagen bland topp-4 där man även kan notera att man har en hängmatch mot bottenlaget Leicester kvar att spela, utöver att man endast har Premier League kvar att koncentrera sig på. Men trots att man är obesegrat över de 10 senaste ligamatcherna så har man, rent prestationsmässigt, gått ner sig en aning på slutet. Man har ett antal uddamålssegrar mot West Ham, Hull och nu senast mot Stoke där man har kommit undan väldigt lindrigt där man släpper till fler målmöjligheter till sina motståndare nu att jämföra med tidigare under säsongen där försvarsspelet var mer slipat.  Thibaut Courtois har blandat fantastiska räddningar med mer tveksamma ingripanden och det som har varit ett av Europas främsta försvar under säsongens gång har nu gått 4 matcher i följd utan nollan intakt.

Bortalaget kommer till spel utan Diego Costa samt den sedan tidigare skadade John Obi Mikel. Man har även frågetecken på både Cesc Fabregas, som bröt näsan senast, och Nemanja Matic som kan ställas över då båda riskerar avstängningar via gula kort, vilket innebär att man skulle kunna missa matcher mot Arsenal och Manchester United.


Ett antal spelbolag placerar sig mellan 1,7-1,8 ggr där närmare dubbla insatsen på ett QPR som är förhållandevis slagkraftigt framåt i nuläget lockar – Rangers har nu lyckats göra mål i 8 matcher i följd, totalt 14 st över den här perioden. Man är inte särskilt märkvärdigt i speluppbyggnaden via ett slipat passningsspel, men man har både fysik och kvickhet där man är relativt skickligt på att få in bollarna i boxen mot sina poängspelare som är i gott slag i dagsläget. Chelsea är rättmätiga favoriter, men jag vill nog tro att man kan avgå med segern även med ett insläppt mål. Man har inte agerat fullt så lika tryggt på egen planhalvan på slutet där bland annat Stoke (på Stamford Bridge) och Hull har kunnat etablera ett visst tryck. Hemmalaget att stå för minst ett mål i matchen spelas med en insats över medel.

/Puyol