London-derby, om än inte en alltför prestigefylld sådan, på Loftus Road där ambitionerna inför mötet skiljer sig något. QPR är nu definitivt avsågat medan Arsenal alltjämt har en Champions League-plats att slåss för. Favoritskapet är därmed ganska befogat och det kan nog även spegla av sig i dagens sena lördagsmatch. Det här ska vara bortalagets match.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: QPR – Arsenal
  • Spel: Arsenal över 2,5 mål
  • Odds: 2,40 @ Ladbrokes
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 18.30

Queens Park Rangers fick till slut sitt öde förseglat i och med förra helgens 0-0 resultat mot bottenkollegan Reading, men med tanke på den svaga poängskörden ända sedan säsongsstarten så var det bara en tidsfråga. Man har sprattlat till vid några tillfällen efter nyårsskiftet men trots det inte räckt till på långa vägar vilket får ses som ett fiasko om man ser till den dyra truppen som lär bli den bäst betalda i Championships historia. Man har nu gått utan seger i 6 raka matcher där man inte har lyckats få till något mål i framåt i de 3 senaste.

Arsenal har växlat upp till den här slutspurten, men trots att man innehar denna så viktiga position i nuläget så har man spelat en match mer än konkurrenterna och grannarna Chelsea och Tottenham, där man skulle må bra av att vinna de 3 kvarvarande matcherna. Man stod för en bra prestation senast mot de nyblivna mästarna Man Utd, trots att det bara räckte till en poäng, där man är en av de mer formstarka lagen i ligan med endast förlust om man ser till de 13 senaste ligamatcherna.

QPR kommer till spel utan Christopher Samba, Shaun Wright-Phillips och eventuellt även Andros Townsend. Arsenal har Abou Diaby skadad sedan tidigare samt en avstängning på Olivier Giroud.

Harry Redknapp (QPR) tog över jobbet i hopp om att rädda laget kvar och i överlag har hans arbete varit godkänt, dock inte tillräckligt. Trots ytterligare förstärkningar efter nyårsskiftet så har man inte haft rätt spelartyper för att kriga kring de här tabellplaceringarna och att motivera manskapet nu när man inte har någonting att spela för känns svårt. Endast ära och heder som står på spel för hemmalaget, något som har varit en rejäl bristvara i matcherna som verkligen har varit av värde. Till det saknas generalen i mittlåset, Christopher Samba, där Andros Townsend som har varit ett högst positivt inslag som en tvåvägsspelande ytter sedan han lånades in är ett frågetecken. Robert Green kommer troligtvis få chansen i målet igen, ett sämre alternativ än Julio Cesar.

Tillskillnad från motståndet så kan man inte tvivla på Arsenals motivation inför dagens batalj och målet med densamma. Det här är en match man måste vinna och jag förväntar mig att anfallsspelet kommer bli ett vägvinnande nummer mot det här motståndet. Även om produktionen har varit ojämn så tycker jag att man börjar se allt bättre ut där man har vassa vapen framåt med en hel del kreativa fötter i kombination med ett någorlunda tryggt grundspel. En bidragande orsak till detta är bl.a. att listan på antalet skador har lättat avsevärt nu på slutet. Avstängningen på Giroud i ”nr 9-rollen” stör inte nämnvärt då han endast har stått för ett mål i ligan på 3 månader, där Podolski/Walcott kan fylla ut med större rörlighet och målfarlighet för tillfället.


Den låga lägstanivån som ”parkvakterna” besitter i kombination med några omotiverade huvuden misstänker jag kommer prägla deras prestationer stundtals i den kommande matchen där nyckeln blir ett högt bolltempo för motståndarna som kan såra det redan degraderade hemmalaget rejält. Om effektiviteten finns där så tror jag att ”Gunners” kan stå för en uppvisning som även kan bli tydlig på resultattavlan. Arsenal att stå för minst 3 mål spelas.

Ytterligare två överspel på bortalaget med små insatser:
Arsenal över 3,5 mål 5,00 (Bet365) 1/10 units
Arsenal över 4,5 mål 11,00 (Bet365) 0,5/10 units

/Puyol