Vi fortsätter på den inslagna vägen med Premier League-fotboll där vi nu förflyttar oss till London för ett av två derbyn som spelas i staden denna kväll. Loftus Road står som spelplats här när QPR tar emot Arsenal i ett möte mellan två lag med olika ambitioner i varsin ände av tabellen. Jag menar på att hemmalaget kan få med sig något från den här matchen då den kan spelas i ett någorlunda gynnsamt läge mot ett motstånd som har matchats hårt på slutet och med ytterligare viktiga matcher framöver. Jag vill ge ”Rangers” bättre möjligheter än så här.

  • Match: QPR – Arsenal
  • Spel: QPR dubbelchans
  • Odds: 2,60 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.45 4/3

QPR placerar sig på fel sida om nedflyttningsstrecket med 3 poängs marginal, man har dock spelat två matcher mindre än trion man har ovanför sig så gapet uppåt är alltjämt överkomligt. Nykomlingen och det tidigare storsatsande London-laget har spelat upp sig under sitt återtåg de senaste veckorna, även om det kanske inte syns bland resultaten där man har ett antal hedersamma förluster bakom sig. Noterbart att 5 av de 11 senaste målen som har släppts in i ligasammanhang har varit från matchminut 89 och framåt där några av dessa baklängesmål har varit väldigt kostsamma. Rangers hade spelledigt i helgen, innan dess krigade man länge och väl i bortamötet med Hull där man hade en poäng långt in i slutminuterna trots spel med en man mindre i dryga timmen. Nu återvänder man hemåt till Loftus Road där en kraftig majoritet av poängen har skördats där poäng i 9 av 13 hemmamatcher är ett fullt godkänt resultat. Noterbart att endast lagen på den övre halvan av tabellen har varit mer framgångsrika på sina hemmabanor, så hade man varit något mer effektivt i sitt bortaspel så hade man kunnat skapa distans till det här strecket.

Hemmalaget kommer till spel utan Joey Barton som är avstängd samt Leroy Fer och Richard Dunne som kommer saknas ett tag framöver pga skador. Frågetecken på Mauricio Isla samt Nedum Onuoha där båda kan vara tillbaka för spel, Alejandro Faurlin är dock långtidsskadad sedan säsongsinledningen.

qpr_200x200arsenal_200x200

Arsenal är nu uppe i högst imponerande 6 vinster från de 7 senaste ligamatcherna, vilket har skjutit upp laget bland topp-4 och fortsatt Champions League-spel även till nästa säsong. I jämförelse med Manchester United (som också har behandlats denna kväll) så har man dock gjort det utan att övertyga i ett antal tillställningar på slutet. Uddamålsvinster mot Leicester och Crystal Palace följdes upp med en smärtsam inledande åttondelsfinalomgång mot franska Monaco som förlorades med 3-1 hemma på Emirates, och även om man lyckades studsa tillbaka i helgen mot Everton (2-0) så var det också utan att prestera nämnvärt mot ett motstånd som helt enkelt var ännu svagare. Det är ett ”Gunners” som, undantaget i den där CL-matchen, kan ha kommit lindrigt undan vid mer än ett tillfälle och utöver att man redan har matchats hårt så har man även en prestigefylld cupmatch framför sig den kommande helgen. Anfallsspelet borde, sett till vilka poängspelare man har tillgång till, flyta på bättre än vad den gör och utöver att man inte har en toppforward i alltför gott slag så är det noterbart att Alexis Sanchez inte har gjort mål på 7 raka matcher.

Bortalaget saknar i första hand och sedan tidigare ett antal alternativ på det centrala mittfältet. Jack Wilshere, Mathieu Flamini, Mikel Arteta samt Abou Diaby är otillgängliga för spel och nu står även Francis Coquelin som ett frågetecken. Mathieu Debuchy är struken på högerbacken sedan tidigare.


Jag ser QPR som en väldigt intressant underdog och Arsenal, vars vinstprocent inte är bättre än 43 procent på bortaplan i ligaspelet, som en favorit i fara i det här mötet. Jag tycker att Gunners har gått bättre än vad man har presterat och kommer man inte upp i nivå ikväll tror jag likväl att man kan tappa poäng. Rangers är relativt svårslaget här hemma på Loftus Road där 19 av 22 poäng har hämtats in och jag tycker att man har varit bättre än exempelvis båda Manchester-lagen under säsongens hemmamatcher trots att man inte fick ut mer än en poäng från dessa matcher. Försvarsspelet börjar bli bättre och man är mer tydligt i sitt anfallsspel där en formstark Charlie Austin finns att tillgå i boxen samtidigt som man har fått igång ett komplement till honom. Om det är någonstans Arsenal har sviktat, utöver att man har en tendens att emellanåt bjuda på något för enkla möjligheter till sina motståndare, så är det rörligheten i anfallsspelet. På slutet har man spelat aningen långsamt och fastnat i den sista tredjedelen av banan, och skulle det låsa sig även här så hade det varit mycket tacksamt för hemmalaget som har en något trög centrallinje. Halvgarderingen på hemmalaget testas strax under medel.

/Puyol