Tim Puetz är en underskattad spelare som har otroligt bra form och klättrat över 500 platser på världsrankingen under året. Idag ställs han mot en formsvag ryss.

  • Match: Tim Puetz (489) – Dimitry Tursunov (127)
  • Spel: Över 20,5
  • Odds: 2,00 Nordicbet
  • Units: 4/10
  • Liga: Helsingfors Challenger
  • Spelstopp: 17:00

Tysken Tim Puetz gör höstsuccé, man kan inte säga annat. Han vann nyligen en Future-turnering i Sarreguemines på snabb matta och tog sig till final veckan efter Cardifs Future genom att slå ut respektabla namn som Daniel Evans, Yannick Mertens och Jamie Baker, alla runt 200-strecket på rankingen.

Det är ungefär i den rankingenzonen jag placerar Puetz. Så pass bra är han. När man sedan kollar på Tursunov ser man en trött ryss som förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Däribland förluster mot Lajovic, Bhambri och Janowicz. 

Den sistnämnda förlusten är inget att säga om, men att förlora mot en formsvag indier runt 200-strecket. Det är minsann bedrövligt.

Förra vintern hamnade Tursunov i en ordentlig formsvacka som började just efter ATP Paris. Frågan är om det är samma tendenser vi ser idag?

Tim Puetz tog sig igenom kvalet och slog meriterade Jan Hajek i första rundan som visserligen inte är någon hardcourtspelare men det var inte längesen tjecken faktiskt slog Berankis.

Puetz vann första rundan tack vare flacka grundslag och stort servande. Han är extremt formtoppad och underlaget i Helsingfors gynnar hans spelspel. En mycket jämnare match än vad spelbolagen tror är att vänta. 

Över 20,5 games till 2,00 är riktigt bra här och det förvånar mig inte om oddset droppar under dagen.