Första matchen slutade 0-0 i Österrike trots att ett av lagen dominerade matchen. Jag har saken klar för mig här, Häng på!PSV – SV Reid
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.75 @ StanJames
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Holländska PSV Eindhooven drabbar här samman med Österrikiska SV Reid. I mina ögon ska det vara stor klasskillnad mellan lagen då PSV är ett dominerande topplag i den Holländska ligan och SV Reid är som max ett mittenlag i den Österrikiska ligan. Förra säsongen hamnade SV Reid något överrskande på en fjärdeplats i ligan och knept därmed sista Europa League platsen. Före det så har inte hamnat bättre än en femteplats sedan säsongen 06/07.

PSV Eindhooven dominerade den första matchen, åtminstone i farliga chanser då man borde ha vunnit nere i Österrike. Nu får man dock chansen igen och denna gången på sin hemmaplan där man stortrivs och där man tidigare gjort bra prestationer mot lag från Europa. Tidigare i våras när man spelade slutspel i Europa League så krossade man Lille hemma med 3-1 och man spelade lika med Rangers och Benfica. Så hemmastyrkan finns även mot andra Europeiska lag. Man har även inlett den Holländska ligan på ett helt okej vis med 2 segrar och 1 förlust. Förlusten kom i premiären mot svårspelade AZ Alkmaar på bortaplan.

SV Reid är inget märkvärdigt lag. Man har inlett den här säsongen uselt och har 1-2-2 som resultatrad och ligger på en åttondeplats i tabellen vilket är tredje sist i tabellen. Man vann senast i ligan på jumbon med 3-2 efter att man satt segermålet på tilläggstid så laget visar knappast någon vidare form. I förra omgången av Europa League mötte man Bröndby och man vann mot dem komfortabelt på hemmaplan med 2-0 för att sedan med nöd och näppe ta sig vidare på bortaplan. Man släppte in 4 raka mål och låg under med 4-0 i den 55e matchminuten. Man tog sig dock tillbaka in i matchen och satte 4-2 målet i den 88e matchminuten vilket innebar att man gick vidare på bortamål.

Nu väntar betydligt tuffare motstånd i PSV som dessutom visar fin form för dagen. SV Reid är som sagt inget märkvärdigt lag och man trivs verkligen inte på bortaplan och om PSV har lite mer tur i denna matchen så kan siffrorna bli stora!