Returmöte i Holland där Valencia har en ledning på 2 bollar. Avståndet låg som mest på 4 bollar men i och med två sena reduceringar av holländarna på Mestalla så kliver man in i på sitt hemmagräs med ett litet hopp om avancemang. Hursomhelst så fick vi se en raggarmatch senast, och jag tror kanske inte på lika många baljor den här gången men spelet känns klockrent när två offensivt präglade lag drabbar samman

  • Match: PSV Eindhoven-Valencia
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,63 @ Nordicbet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.00 15/3

Inte en lika långtradig analys som den i mötet mellan Chelsea-Napoli i onsdagkvällens Champions League-fotboll, men en del saker går att känna igen och det är glasklart att hemmalaget måste kliva framåt för att jaga mål.

”Los Ché” såg alltså ut att ha kvitterat ut kvartsfinalsbiljetten efter en timmes spel men man slappnade av tidigt och det kan kanske, kanske bli en match av det här, framförallt om holländarna skulle trycka in det första målet. För Valencias del, ett mönster som kändes igen när man på nytt slarvade bort ett försprång då man hade 2-0 hemma mot Mallorca, slutade 2-2.

PSV:s försvarsspel har mer eller mindre sett ut som en stor trafikolycka den senaste tiden. Andreas Isaksson (petad senast) har fått hämta ut många bollar ur nätet då hans lag har släppt in 20 mål de senaste 7 matcherna, vilket är en hyfsat hög siffra. Samtidigt så producerar man ändå hyfsat framåt, men det är väl lite typiskt den holländska fotbollen.

Valencia, som även dom har sina styrkor framåt, kommer nog inte gå ut för att bara spela efter något resultat. Det är inte särskilt spanskt, helt enkelt, och får man chansen så kommer man gå för att döda dubbelmötet. Kommer bli intressant att se hur man reagerar på hemmalagets attacker.

Jag har svårt att se något annat än en offensiv matchbild med målchanser, och ett mål av vardera lag räcker.

Nordicbet erbjuder 1,63 för det här spelet att jämföra med exempelvis Betsson som i nuläget ligger på 1,41. Överspelet på 2,5 mål ger ett liknande odds och då ser jag större värde i den här spelvarianten då det t.ex. kan sluta 1-1, har svårt att se något av lagen stå som vinnare med 3-0, exempelvis.

/Puyol