Här har vi ett riktigt tungviktsmöte i Holland där giganterna PSV Eindhooven och Ajax drabbar samman. PSV ligger trea i serien medan Ajax leder serien men det skiljer bara 3 poäng mellan lagen! Jämn match att vänta och jag tror på målrikt!


PSV Eindhooven – Ajax
Spel: Över 3 mål i matchen
Odds: 1.90 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.30

PSV jagar Ajax tillsammans med Vitesse och Feyenoord och det skiljer bara 4 poäng mellan serieledarna Ajax och fjärdeplacerade Feyenoord så att vinna den här matchen är givetvis otroligt viktigt för PSV som lär spela offensiv fotoll här! Man har varit väldigt ojämna i sina prestationer den senaste tiden men offensiven har leverat i alla matcher medan defensiven sett skakig ut. Man har 3 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust på lagets 5 senaste matcher. Man 10-5 i målskillnad på dessa 5 matcher så målformen är helt okej medan defensiven inte direkt imponerar…

Ajax leder som sagt serien för dagen och den här matchen är givetvis otroligt viktig för laget som kan utöka sitt försprång mot PSV. har en ruskig formtopp för dagen där man fullständigt krossar allt motstånd som kommer i dess väg. Man har 5 raka segrar bakom sig när där man vunnit med 2-0 borta mot Twente, 3-0 hemma mot Zwolle, 3-2 borta mot Alkmaar, 4-1 borta mot NEC och nu senast krossade man Heracles hemma med 4-0 så målformen är ruskigt bra också då man gjort 16 mål på lagets 5 senaste matcher.

Rent historiskt blir det ofta målglada matcher mellan lagen när de drabbar samman på PSVs hemmaplan. De 4 senaste matcherna mellan lagen på PSVs hemmaplan har slutat 2-2, 0-0 (mängder av målchanser i matchen), 4-3 och 6-2 så visst finns det kapacitet för många mål i den här matchen. När lagen möttes på Ajax hemmaplan tidigare under säsongen slutade matchen 3-1 till Ajax så även där var matchen målrik!  


Hur många mål gör spelsugne Dries Mertens i sin
comeback efter sin avstängning?

PSV saknar viktige försvararen Wilfred Bouma samt båda de unga anfallarna Luciano Narsingh och Jürgen Locadia. Positivt för laget är att viktige anfallaren Dries Mertens är tillbaka i spel igen efter att ha varit avstängd i 2 raka matcher.
Ajax har sin förstemålvakt Kenneth Vermeer som är avstängd här efter sitt röda kort i förra matchen vilket är ett tungt defensivt avbräck.

Som ni ser har båda lagen defensiva avbräck  och blir givetvis extra kännbara när de möter riktigt vassa offensiver! Det är som sagt två ruggiga offensiver som drabbar samman här då PSV har gjort 88 mål på sina 29 matcher den här säsong och motståndarna Ajax har gjort 70 mål på sina 29 matcher. Om man ser till dagens lina så har PSV vart över 2.5 mål i 25 matcher den här säsongen och Ajax har vart över 2.5 mål i 17 matcher denna säsongen. Jag tror återigen på en målrik match mellan dessa lagen då inget av laget vill förlora så kommer det vara full fart framåt…