Zlatans PSG ångar på och har minst sagt formen på topp för dagen då man radar upp segrar. Nu ställs man mot formsvaga Bastia och då bör man vinna tämligen enkelt. Jag har hittat ett troligt spel som jag kliver in på, häng på!

PSG – Bastia
Spel: PSG vinner mot noll
Odds: 1.85 @ Ladbrokes
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.30

PSG går som tåget i seriespelet där man leder serien och har 3 poäng ned till Lyon som ligger tvåa i serien. Man har en sjukt bra form för dagen där man har 7 segrar och 1 oavgjord på sina 8 senaste matcher! Efter juluppehållet inledde man med att spela 0-0 hemma mot Ajaccio men efter det har laget 3 raka segrar och sammanlagt 6-0 i målskillnad på dessa matcher. I förra matchen imponerande man stort när man krossade normalt hemmastarka Tolouse med hela 4-0! Lagets gigant är givetvis Zlatan Ibrahimovic som öser in mål för PSG och som leder seriens skytteliga överlägset med sina 20 mål.

På hemmaplan har man resultatraden 7-3-2 och fina 19-6 i målskillnad och det talar för laget då man möter ett bortasvagt Bastia som har bortaraden 2-4-6 och usla 11-26 i målskillnad. Det ska normalt vara stor klasskillnad mellan dessa lagen och känslan är att det är bara underskattning emot PSG här.

Bastia ligger på 13e plats i ligan och har 6 poäng ned till nedflyttningsstrecket. Man tar sina poäng mot lagen på den nedre regionen och formen för dagen är inge vidare då man kryssade hemma mot 16e placerade Evian senast i en match som slutade 0-0. Före det åkte man på stryk i två raka matcher mot St Etienne borta och Rennes hemma med 3-0 respektive 2-0. Nu väntar återigen riktigt tufft motstånd och denna gången ställs man mot vinstmaskinen PSG som imponerar stort för dagen. Jag kan inte se annat än en klar hemmaseger här!

PSG har haft flera spelare iväg på landslagsuppdrag i veckan och det kan påverka laget något negativt här även om många av laget spelare bara spelade en halv match. Jag tror ändå inte det påverkar laget särskilt mycket… Matchen kanske slutar 1-0 istället för 2-0 p.g.a. det… Man har Motta avstängd och Thiago Silva är fortsatt skadad. Men positivt för laget är att Alex finns tillgänglig i försvaret igen.
Bastia får klara sig utan Yannick Cahuzac som är skadad här.

Jag väljer att spela att PSG ska vinna mot noll då de hållit nollan i samtliga 4 seriematcher efter uppehållet och då har man mött betydligt bättre lag än Bastia. Faktum är att PSG hållit nollan i lagets 8 senaste matcher i ligaspelet och det imponerar rejält! Bastia har i sin tur gått mållösa från lagets 3 senaste matcher så det finns egentligen ingenting som talar för att laget ska göra mål här och PSG ska bara vinna den här matchen! PSG har dessutom seriens överlägset bästa defensiv som bara släppt in 12 mål på hela säsongen och nu ställs dem mot Bastias usla offensiv som bara mäktat med 11 mål på bortaplan på 12 matcher.