Äntligen dags för kvartsfinalerna i årets upplaga av Champions League att dra igång. I det ena dubbelmötet tar franska Paris St. Germain emot de katalanska giganterna Barcelona på Parc de Princes. En spännande lottning om man ser till bortalagets status kontra hemmalagets ambitioner. Förväntar mig en jämn match, resultatmässigt, och det här objektet känns intressant på förhand.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: PSG – Barcelona
  • Spel: PSG +1 (asian handicap)
  • Odds: 1,60 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 20.45

Serieledare i respektive land, och på så sätt kan man konstatera att det är två lag som mår relativt bra i nuläget. PSG kommer från en inte alltför övertygande men ändå stabil uddamålsvinst mot de regerande mästarna Montpellier medan Barcelona, dock utan många startspelare, endast lyckades fixa 2-2 borta mot bottenlaget Celta Vigo.

PSG har endast en skada på den viktige fältherren Thiago Motta. Zlatan Ibrahimovic har fått sin avstängning förkortad och är därmed tillgänglig för spel. Barcelona kommer till spel utan Puyol, Pedro och Adriano. Xavi och Alba är tillgängliga efter skador. Än mer positivt att både huvudtränaren Tito Vilanova och backen Eric Abidal är tillbaka efter sina cancerbehandlingar.

Jag har mina misstankar kring att den här matchen kan påminna, i vissa drag, om den matchen Barcelona spelade mot Milan San Siro för drygt 1,5 månad sedan. Och det tack vare att PSG spelar med en väldigt kompakt centrallinje, som är en stark sådan, och som inte kommer ha några större problem med motståndets stora bollinnehav så länge man står rätt i positionerna. Jag tror inte att det räcker när man väl beger sig mot returen i Camp Nou, men hemma i Paris kan man nog streta emot bra.

PSG:s försvarsspel, som kommer vara nyckeln till en eventuell framgång, har växlat upp i takt med att säsongen har rört sig framåt och backlinjen, med världens främsta mittback Thiago Silva (bilden) som centralfigur, är svårpasserad. Även om det är något svårt att jämföra motståndet man har i den inhemska ligan av det man får stöta på här, så får man nog ändå säga att man har gjort det bra även i den här turneringen.

Trycket mot Barcelona lättade avsevärt efter att man fullständigt krossade Milan i returen efter en rad svaga resultat. I övrigt har man inte bjudit på några större prestationer under en längre period, främst efter nyårsskiftet där försvarsspelet har varit svagt. Jag tror att man kan ha en stor period framför sig där Vilanovas återkomst kan bli en boost, men tills vidare har man lite att jobba på. Man har släppt in minst ett mål i 11 av sina 12 senaste bortamatcher, där man endast har lyckats hålla nollan intakt mot Segunda-laget Cordoba. I samma veva tror jag att Messi & co måste vara väldigt effektiva om de ska lyckas trycka dit 3 bollar här, om man utgår från att ett mål kommer trilla dit bakåt.

Noterbart att PSG är obesegrade i 23 hemmamatcher i följd i Europacupspel. Det var dock längesedan föreningen spelade en match av den här karaktären med dess betydelse.


Tror inte att detta franska skrytbygge kan hålla över två matcher, men jag tror att man kan få med sig ett dugligt resultat ner till Katalonien. +1 (asian handicap) på PSG. Spelvinst via hemmaseger och oavgjort samt hela insatsen tillbaka ifall hemmalaget skulle förlora med uddamålet. Spelet hittar ni under ”fler asian handicap”.

/Puyol