Ännu en dag med toppfotboll från Champions League där Barcelona rest till Frankrike för ett möte med PSG. Båda lagen har spelat en del målrika matcher på slutet och jag har förhoppningar om att få se mål även i kväll.

  • Match: PSG – Barcelona
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,86 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

PSG har inte imponerat överdrivet mycket i Ligue 1 den här säsongen trots att man just nu toppar tabellen. Med tanke på den trupp som laget har så är raden 17-11-3 inte godkänd i den franska ligan. Målskyttet är det inget fel på med ett snitt på nästan exakt två mål per ligamatch, men 30 insläppta på 31 ligamatcher är långt ifrån bästa siffran i ligan. Det är på hemmaplan som laget har chans att störa Barcelona och därför tror jag att vi kommer få se ett ganska offensivt hemmalag idag. Givetvis är det ett hårt avbräck med avstängda Zlatan, men det behöver inte alls vara godnatt för det. Barcelona kommer ha mycket boll och hemmalaget kan tjäna på att ha lite mer fart i anfallet när det ges kontringar. Men i svenskens frånvaro så kommer inte PSG få fast bollen i offensiven, så man kan andas lite. Det tror jag innebär att hemmalagets defensiv kommer bli hårt pressade och det kan bli väldigt svårt att orka stå emot.

Förutom Zlatan (avstängd) stryker vi även Verratti (avstängd). Vidare så sätter vi frågetecken för David Luiz samt Motta.

psg_200x200barcelona_200x200

Barcelona har imponerat i ligaspelet på slutet och radade upp segrarna innan den sviten blev bruten i senaste omgången. Det var Sevilla som satte stopp för det genom att vända 0-2 till 2-2 hemma på Ramon Sanchez Pizjuan. Barcelona spelade drömfotboll i första halvan mot Sevilla och satte tung press på sitt motstånd. Men i andra halvlek så gick laget ner sig och det var inte helt orättvist med delad pott till slut. Offensivt är det inget att snacka om och vi får troligtvis se Neymar, Suarez och Messi på topp idag. Vi vet alla vilken kapacitet dessa herrar har och Barcelona ska inte behöva gå mållösa idag. Men defensiven sätter jag ett frågetecken för som alltid, för den har inte varit bra under säsongen. Jag är inget större fan av Dani Alves på högerbacken, men det ska sägas att brassen varit mycket bra på slutet. Därför är det ett tufft avbräck att han saknas i dagens match. Adriano är inte alls lika stabil defensivt och där kan PSG hitta vägar framåt.

Förutom Alves (avstängd) så har gästerna inga som helst bekymmer i truppen.


Kikar vi till de senaste mötena lagen emellan så har det blivit en hel del mål. På de fem senaste matcherna så har vi faktiskt klivit över den här linan vid fyra tillfällen. Jag tror vi kan kliva över linan idag igen och testar därför en insats strax under medel på över 2,5 mål.

/e@sy