Klassiska laget Pro Vercelli ska ta sig an ett galet sicilianskt lag i form av Trapani som bara öser in mål hela tiden, men samtidigt så släpper man in oerhört mycket mål. Pro Vercelli är väldigt starka på hemmaplan men räcker det en dag som denna. Det är helt klart en vettig fråga. Jag har dock ett spel värt en peng, men vadå?

  • Pro Vercelli – Trapani
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.90 @ Ladbrokes
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Pro Vercelli är ett klassiskt lag i Italien och hade stora framgångar långt tillbaka i tiden, nu befinner man sig i serie B och man gör det ganska bra ändå. Man är 2 poäng från en playoff plats upp till serie A och man är 3 poäng ifrån dagens motståndare Trapani. Laget tar sina poäng till stora delar här på hemmaplan, hela 20 poäng av lagets totala 27 är tagna på hemmaplan så här är man starka. Men faktum är att när laget väl hade problem på hemmaplan så var det mot offensivt skickliga lag såsom Pescara där man förlorade med 0-4 och mot Catania där man visserligen vann med 3-2 men det var helt klart en öppen match som till slut avgjordes i 82a minuten.

Nu ska man möta ett Trapani som är riktigt bra offensivt och jag är högst tveksam till att man klarar av att försvara sig bra mot dom, däremot finns alla möjligheter till att göra mål eftersom Trapanis försvar är lika dåligt som anfallsspelet är bra. Så gör man inte mål på Trapani på hemmaplan där man är så starka så är det riktigt dåligt.

Inte hittat den uttagna truppen tyvärr, men man fick inga gula eller röda kort i senaste matchen så avstängningar finns det inga nya i alla fall. Och vad jag läst så har man inte många skador just nu heller. Så nog borde man kunna göra det bra mot Trapani eftersom man är så starka på hemmaplan.

pro vercelli        trapani

Trapani berättade jag lite om i onsdags där även det rekade spelet Ö1.5 mål gick in till fina 2.60. Finns absolut möjligheter till att man kan göra 2 mål här också, fast eftersom Pro Vercelli är så starka på hemmaplan och Trapani har ett sånt dåligt försvarsspel så kan det också sluta med 2-1 eller 3-1 förlust typ. Faktum är ju också att Trapani har 5 raka matcher på bortaplan utan vinst varav 4 är förluster så dom kan få det kämpigt då dom inte trivs lika bra borta som hemma på Sicilien.

Dock så är det så att Trapani endast har mittfältaren Matteo Scozzarella borta idag, inget jätteavbräck heller så, utöver det har man en full trupp att tillgå vilket såklart är oerhört positivt. Det betyder ju därför att hattrickhjälten senast Giovanni Abate säkerligen kommer starta med gott självförtroende. Bredvid han finns det flera alternativ då typ alla göra mål i detta Trapani, ingen fara på taket med andra ord.

Nu kommer det som bara understryker det jag sagt angående deras offensiv och defensiv, ta och kolla på denna rad med matcher på raken man har där linan Över 2.5 mål gått in; 6-0, 3-1, 1-2, 2-1, 3-2, 4-1, 2-2, 2-1, 3-2, 2-2, 2-2, 2-1, 4-1. Jag räknar det till 13 raka matcher som gått över 2.5 mål. Faktum är att Trapani endast har 2 matcher av 20 som gått under 2.5 mål denna säsong. Imponerande(!) om man gillar mål som vi ju gör, ellerhur?

Pro Vercelli har 10 matcher som gått över och 10 matcher som gått under 2.5 mål. Men hade man mött Trapani i flera av dom matcherna så tror jag utan att tveka att det hade sett annorlunda där. Trapani bryter helt klart mönstret för många lag. Till och med defensivt skickliga lag som Avellino nu senast krossade man med 4-1. Bara en sån sak.


Pro Vercelli är starka på hemmaplan och man kommer säkerligen köra på som vanligt där, dock stöter man på patrull idag när man möter seriens mest skickligaste lag offensivt och det kommer synas, men man möter också ett försvar som är seriens sämsta, även det kommer synas. Trapani har dock en 4-1 seger i ryggen där man hade en hattrickhjälte. Självförtroende på flera spelare i Trapani bådar bara gott för spelet, högmod att vänta? Statistiken talar minst sagt för det spel, utan tvekan. Och jag tror också på detta spel och insatsen får blir strax över medel här. Nu kör vi!

Testar även Trapani Över 1.5 Mål till ett riktigt fint odds som är 2.75 @ bet365, får bli 4/10 units på det.

/ L’orso