Preston ångar på och visar fin offensiv kraft på sin hemmaplan. Nu ställs man mot ett svagt Gillingham som knappt har något att spel för. Ettan känns given men spelet blir inte raka ettan, häng på!

Preston – Gillingham 
Spel: Preston över 2.5 mål i matchen
Odds: 2.90 @ Unibet
Insats: 5/10
Spelstopp: 16.00 

Preston är sedan länge klara för playoff och ligger fyra i tabellen med samma poäng som trean Rotherham, som har 2 plusmål bättre i målskillnad. Ser man nedåt i tabellen så har man bara två poäng ned till Leyton Orient. Det man spelar om i de två sista matcherna är tredjeplatsen som innebär att man får möta Peterborough eller Swindon i en playoffmatch. Man har som sagt två plusmål sämre än Rotherham vilket innebär att man gärna vill vinna den här matchen med så många mål som möjligt så räkna med ett offensivt Preston här. Motståndarna Gillingham ligger relativt säkert till på en femtondeplats i tabellen. Man har 7 lag ned till nedlflyttningsplatserna så att man skall ramla ur känns föga troligt. Man har med andra ord inget att spela för här då resultaten i övriga matcher kommer se till att man håller sig kvar i serien.

Preston har som sagt varit klara för playoff en längre tid men det har inte hindrat laget från att bjuda på riktigt fin fotboll! Senast krossade man bottenlaget Shrewsbury med 5-2 på sin hemmaplan efter 3 mål av anfallaren Paul Gallagher som äntligen fick det att lossna efter en tung säsong. I hemmamatchen före det körde man över ytterligare ett bottengäng i Carlisle med hela 6-1 och där var det  Craig Davies som hade show med sina tre mål! Man spelade en tuff bortamatch mellan dessa segrarna och där mötte man Brentford på bortaplan som vann efter en straff med 1-0 och därmed blev klara för Championship kommande säsong. Prestons störste målskytt Joe Garner (18 mål) gjorde ett inhopp senast efter sin skada och han lär vara spelsugen här så räkna med en taggad anfallare här som kommer vara målsugen! Många spelare som visar fin form och som givetvis vill vara i topptrim när det nalkas playoff matcher om ett par veckor! Tränaren i Preston har aviserat att man kommer satsa på att nå tredjeplats men då krävs seger här och många mål!

Preston logo                   367px-FC_Gillingham_Logo.svg

Gillingham har som sagt knappt något att spela för här och trots att man har 1 seger och 1 oavgjord match mot enklare motstånd bakom sig så tror jag man får storstryk här. Lagets spel på bortaplan är under all kritik och med sina 14 förluster av 22 möjliga på bortaplan så har man näst flest bortaförluster av alla lag i serien! Man snittar över 2 insläppta mål per bortamatch och nu ställs man alltså mot ett offensivt Preston som är i högform och som är riktigt starka på sin hemmaplan. Lagets försvarsspel den senast tiden inte imponerat och mot tuffare motstånd har man det riktigt svårt, i näst senaste bortamatchen åkte man på stryk med 5-1 mot ligafemman Leyton Orient och i matchen före det mötte man ligasexan Peterborough och åkte på stryk med 2-0… Jag tror man får det svårt här igen!

Preston har inga nya skador att oroa sig över.
Gillingham kommer få klara sig utan anfallaren Danny Kedwell här.

Kort summering: 
Preston vill vinna den här matchen och man vill vinna med flera mål. Man har mött två enklare motstånd i de två senaste hemmamatcherna men 11-3 i målskillnad på dessa tyder på stark offensiv lusta i laget och gör det här spelet klart spelvärt mot ett svagt Gillingham som släpper in mycket mål på resande fot!