Det börjar dra ihop sig för Premier League premiär och det har jag sett fram emot hela sommaren. Transferfönstret är fortfarande öppet och det ryktas hejvilt om storspelare i flera klubbar. I mina ögon står det mellan tre lag den här säsongen och jag tar ställning här.

Vinnare av Premier League
Spel: Chelsea

Odds: 3.50 @ Betway

Insats: 4/10
Spelstopp: 2013-08-17  kl. 13.45

Förra säsongen slutade serien så här om man ser till toppen:
1. Man United
2. Man City
3. Chelsea
4. Arsenal
5. Tottenham

Den här säsongen ser ut att bli en jämn historia då Man United tappat Alex Ferguson som tränare och nu ska alltså David Moyes fortsätta i hans fotspår. Hur ska det gå? Man City har även dem en ny tränare i Manuel Pellegrini som ska försöka sig på titeln den här säsongen. Även Chelsea har ny tränare då nygamle tränaren José Mourinho är tillbaka på tränarposten för Londonklubben. I mina ögon står det mellan dessa tre lagen då jag inte överhuvudtaget tror att varken Arsenal, Tottenham eller något annat lag har kapaciteten som krävs för att vinna titeln i år!

Om man jämför spelartrupperna hos Manchesterlagen och Chelsea så är dem i mina ögon väldigt jämna rent lagmässigt. Givetvis har det ena laget kanske lite vassare spelare på vissa positioner än övriga lag men om man slår ut kapaciteten rent lagmässigt är det väldigt jämnt i mina ögon. Därför väljer jag att lägga stor vikt vid lagens nya tränare i den här reken då jag tror det mesta hänger på den tränare som får ut mest av sitt lag. Jag väljer att lägga mina pengar på Chelsea som vinnare av årets premier League då man har en tränare som känner laget och föreningen väldigt väl sedan tidigare. Han har respekten som krävs av sina spelare och han är erkänt duktig tränare som ofta får ut max av sina spelare.

Chelsea såg ut att gå en tuff säsong tillmötes förra året men segern i Europa League plus att man knep tredjeplatsen gjorde att säsongen helt plötsligt blev godkänd. Till den här säsongen har man inte tappat några tyngre pjäser utan man har spetsat till truppen istället vilket är väldigt positivt för Londonklubben som säkerligen inte är klara på transfermarknaden ännu. Man har värvat in reservmålvakten Mark Schwarzer och mittfältarna Marco Van Ginkel och André Schürrlé. Men i mina ögon är den store anfallaren, Romelu Lukaku, mest intressant då han återkommer från lån plus att duktige innermittfältaren Essien återkommer från lån också. José Mourinho har således en väldigt intressant trupp att förfoga över och jag tror utan tvekan han är rätt man för uppgiften då han är oerhört skicklig att få max ur sina spelare. Jag tror Chelsea står som segrare av Premier League säsongen 13/14!

255180-chelsea-wins

Manchester United känns iskalla för stunden och det är i mina ögon mycket som talar emot laget den här säsongen. Ingen har väl missat lagets usla försäsong och jag tror det beror mycket på att man har en ny tränare i David Moyes. När Alex Ferguson var coach så fanns respekten, sammanhållningen m.m. i truppen men nu känns laget inte alls lika starka tillsammans längre. Det som kanske oroat mest under försäsongen är lagets defensiv då man släppt in 13 mål på 7 matcher… När gjorde United det senast? Även om det bara handlar om träningsmatcher så har man definitivt inte sett stabila ut bakåt och det har United varit i alla år. Jag tror inte riktigt David Moyes är rätt man för United då han inte har någon erfarenhet av att coacha topplag som Man United i varken ligaspelet eller i turneringar som Champions League. Håller han för pressen av att leda ett lag som alltid legat i toppen av Premier League när han själv aldrig har coachat ett lag som har haft chans på titeln?  Man har legat väldigt lågt på transfermarknaden den här sommaren och bara Varela är ny i klubben. Räkna med fler nyförvärv inom kort!

I mina ögon är Man City det lag som kommer utmana Chelsea om titeln då man har ett riktigt bra lag som man toppat med flera tunga spelare som Navas, Negredo, Jovetic och Fernandinho inför den här säsongen. Lämnat klubben har spelare som Kolo Toure, Maicon, Tevéz och Wayne Bridge gjort. Man har liksom Man United stora frågetecken i sitt försvarsspel och stämmer inte det så får man stora problem i toppen. Förra säsongen hade Chelsea problem i sin defensiv där man släppte alldeles för många mål bakåt för att kunna vinna Premier League. Inför den här säsongen är jag inte imponerad av varken Man Uniteds eller Man Citys försvarsspel och det är två tunga akilleshälar för lagen. Manuel Pellegrini är en erkänt duktig tränare och han har ett riktigt bra spelarmaterial att förfoga över men min magkänsla tror inte på dem heller i år även om dem är första utmanaren till mitt spel.

images

Summering:
Det ser som sagt ut att bli en jämn säsong i år och värt att ta upp igen är att samtliga tre topplagen har nya tränare i sina klubbar inför den här säsongen. Lagen har fått behålla sina trupper och spetsat till dem med flera spelare. Man United har dock legat lågt på transfermarknaden hittills men jag tror utan tvekan att man kommer spetsa till truppen med ett eller två namn till. Trupperna i de tre lagen är väldigt jämna och det går inte säga att den ena truppen är bättre än den andre utan jag tror det mesta hänger på tränarna inför den här säsongen då dem alla som sagt är nya i sina respektive klubbar. Därför är det klar fördel för José Mourinho i Chelsea som redan har ett par säsonger i klubben och Premier League bakom sig. Han känner flera spelare sedan tidigare och föreningen, supportrarna och många andra i Premier League hyser stor respekt för honom. Han har ruskigt vassa taktiska egenskaper som han kan ta fram före, under och efter matcher som kommer vara till stor nytta för Chelsea och i mina ögon är Chelsea det laget som ligger närmast Premier League seger den här säsongen med tanke på förutsättningarna!

Vad tror ni? Har ni andra tankar än mig?