Det börjar närma sig med stormsteg. Endast en helg bort innan engelska Premier League sparkar igång igen, förhoppningsvis både med bra fotboll samt ett antal vinnarspel. Framtill avspark kommer ett antal långtidsspel presenteras där en nedflyttningskandidat redan är avklarad innan vi nu hoppar över till skytteligasegern. Testar en rejäl högoddsare i form av en spanjor på topp till 67 ggr pengarna.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Säsongsspel, Top Goal Scorer (skytteligavinnare)
  • Spel: Michu (Swansea)
  • Odds: 67,00 @ Ladbrokes
  • Units: 1/10
  • Spelstopp: 13.45 17/8

Swansea stod för engelska Premier Leagues, i mitt tycke och i konkurrens med Aston Villas köp av Christian Benteke, främsta fynd när man hämtade in Miguel Pérez Cuesta från spanska Rayo Vallecano till Wales för en blygsam prislapp på drygt 2 miljoner pund. Ett stycke spansk elegans som visade sig bli ett riktigt kap med endast 4 spelare framför sig i skytteligan med 18 mål på 35 matcher ifjol. Michu kallad, var en starkt bidragande orsak till att ”The Swans” lyckades placera sig på den övre halvan av tabellen samt vinna den engelska ligacupen. Debutsäsongen uppskattades stort där föreningen såväl som supportrarna utsåg honom till årets spelare.

Managern Michael Laudrup kände till den spanska marknaden väldigt väl när Michu värvades som en offensiv, central mittfältare. Det var även från den positionen han lyckades göra 15 mål för Rayo under säsongen 11/12, en väldigt imponerande bedrift i ett lag som klarade sig kvar i La Liga med knapp marginal. Ifjol skiftade han mellan ”nr 9-rollen” och positionen som släpande anfallare där han stod för goda resultat oavsett var han startade.

miguel-michu-swansea-city Michu-Swansea_2817100

soc_g_michu01jr_576 Bony-Michu

Jag har stora förhoppningar på att Oviedo-sonen ska kunna visa upp sina fantastiska kvaliteter på nytt och fortsätta leverera även under den kommande säsongen i ett Swansea som har breddats ytterligare med ett par spännande nyförvärv. Wilfried Bonys ankomst (skyttekung i holländska Eredivise ifjol med ett fantastiskt målsnitt) lär innebära att Michu blir positionerad i den släpande anfallsrollen något mer frekvent – något jag vill se fördelar i. Tror att dessa herrar kan skapa luckor åt varandra och kombinera respektive spelstil väldigt väl, och det i ett lag som har ett tryggt grundspel över hela banan. Duon kommer få bollar att jobba med över hela säsongen, där spanjorens individuella kvaliteter i kombination med lagets spelsätt kan innebära nya triumfer.

Utöver placeringsförmågan på avsluten, kombinerat med kylan och den skarpa första touchen, så är Michus främsta egenskap hans sätt att komma rätt till bollen. Han har visat upp en fantastisk förmåga att stå för vältajmade löpningar inne i boxen som ligger bakom många av målen. Om man räknar in de inhemska cupmatcherna så stod han för totalt 22 mål ifjol där 17 av dessa mål gjordes redan på det första tillslaget. 12 av målen skickades in med den naturliga vänsterfoten och hans 185 centimeter har även visat sig vara bra nog för att nicka in 6 mål. Nästintill samtliga av målen gjordes innanför straffområdet.

Europa League-äventyret kan eventuellt begränsa antalet spelade minuter i ligaspelet vid något tillfälle, där en av nycklarna, vilket även gäller de övriga som ska sluta på topp i den här tabellen, att hålla sig skadefri. Attityden och hungern efter att etablera sig alltmer som spelare ser jag som ytterligare en aspekt, något som jag dock känner mig desto tryggare i. Michu har ännu inte fått debutera i ”La Roja”, något jag är relativt övertygad om att han önskar. Fortsätter han att visa upp den höga nivån från fjolåret och spelar tillräckligt bra så vill jag nog hävda att en landslagsplats till VM2014 ska vara fullt realistisk trots den hårda konkurrensen.


Rent subjektivt kan det skilja en del på hur man ser på dessa spel då det finns mycket att ta ur, men spontant så känner jag nog att spanjoren kan slå 20 mål och vara med i toppen även i år, där oddset/vinnarspelet på honom känns något mer intressant att jämföra med övriga från topp-5 från fjolårets säsong, där exempelvis Robin van Persie (segrare de två senaste åren) inte ger mer än 4 ggr, vilket är alldeles för lågt över 38 ligaomgångar. Luis Suarez (avstängd de inledande omgångarna och eventuellt på väg bort), Gareth Bale (ryktas vara på gång till Madrid) och Christian Benteke (misstänker att hans höga ambitioner i jämförelse med lagets nivå kan göra den här säsongen svårare) inte betalar mer än 17 ggr. Jag skulle nog rekommendera att man söker sig till något av valen efter dessa herrar, där spanjoren känns som ett intressant kort.

Michu att vinna skytteligan i Premier League under den kommande säsongen spelas med minimum till 67 ggr pengarna. Spelet hittar ni under ”vinnarspel”.

Testar ytterligare två lirare till skytteligasegern:
Wilfried Bony (Swansea) 51,00 (Bet365) 0,5/10 units
Dimitar Berbatov (Fulham) 51,00 (Ladbrokes) 0,5/10 units

/Puyol