Det är bara fåtalet dagar kvar till premiären av Premier League 13/14. En spännande säsong såhär på förhand där det har hänt väldigt mycket på en del fronter, såväl i toppen som bottenlagen. Har hittat ett långtidsspel som känns intressant och spelvärt, det grundar sig på ett lag som gjorde en stark prestation förra året. Vi vänder oss till de södra delarna av Storbritannien.

  • Spel: Swansea placering på övre halvan
  • Odds: 2,75 @ Bet365
  • Insats: 5/10
  • Liga: Premier League
  • Spelstopp: 17/8

Förra året blev ett väldigt lyckat sådant för den här klubben från Wales. Man fortsatte att etablera sig i Premier League då man intog den övre halvan och en nionde placering. Dessutom stod man som segrare av ligacupen vilket innebar Europa League-kval som man är uppe i för tillfället. Jag tycker dessutom att man är Premier Leagues överlägset mest sevärda lag. Med Michael Laudrup som tränare spelar man en fotboll där det nästan aldrig slås några längre bollar, passningar längs marken från målvakt till backlinje och mittfält.

Man har sedan någon vecka tillbaka inlett tävlingssäsongen då man, som sagt, är mitt uppe i kvalandet till Europa League. Malmö besegrades med 4-0 där alla mål skedde på Liberty Stadium, som man även förra säsongen i ligaspelet visade att man är oerhört starka och även i år kommer det vara där som majoriteten av poängen spelas in.

Liverpool-FC-Swansea-FC-1-3

Årets spelschema för walesarna kommer att vara något tajtare den här säsongen då man troligen tar sig till Europa League-gruppspelet och möjligen även vidare därifrån. Jag tycker att man skött Silly Season på ett, mer eller mindre, helt perfekt sätt. Det har inte försvunnit någon spelare som man har velat behålla. Däremot har man lyckats ro i land klubbens största värvning någonsin – nämligen ivorianska Bony från Vitesse, som kostade runt 120 miljoner kronor. Anfallaren kommer att ta positionen allra längst fram, vilket betyder att lagets största stjärna, Michú, får ta klivet ner som offensiv mittfältare, vilket verkar vara den position spanjoren trivs med allra mest. Utöver honom har man förstärkt med Jordi Armat (mb, Espanyol), José Canas (dm, Betis), Alejandro Pozuelo (om, Betis) samt Jonjo Shelvey (cm, Liverpool).

Jag kan inte riktigt se varför Swansea skulle göra en säsong som är så speciellt mycket sämre än förra säsongens. I enskilda matcher har man bevisat att man kan störa vilket lag som helst i ligan, det som är viktigt för Swanseas del är att man lyckas med att behålla fokus i matcherna som man ska vinna, dvs mot de sämre lagen. Nyförvärven Shelvey och Bony talar för att man ska klara av det, samtidigt som det tillkommit breddspelare som kan avlasta när det tuffa spelschemat blir ett faktum.

                                                                                                                     ———–

Till 2,75x insatsen, som för min del är medel, väljer jag att spela på att Swansea placerar sig på övre halvan, dvs att man inte försämrar förra årets niondeplats. Tycker att truppen ser betydligt bättre ut den här säsongen och det på samma gång som konkurrenterna ser relativt likvärdiga ut.

/Mikel