Med drygt 12 timmar kvar till avspark och säsongspremiär i Premier League så hittar vi ett flertal alternativ till långtidsspel hos en hel del spelbolag, där vinnaren av skytteligan är en populär marknad. Jag väljer att spela två målskyttar för en mindre slant inför kommande säsong.

  • Match: England, Premier League – bästa målgörare/topscorer
  • Spel: Papiss Cissé + Demba Ba (Newcastle)
  • Odds: 21,00 + 45,00 @ Bet365 + Betsson
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00

Dessa odds hittar ni alltså hos två olika bolag. Bet365 har 21 ggr pengarna på Papiss Cissé medan Betsson ger hela 45 ggr för Demba Ba att vinna skytteligan. Noterbart är att båda spelar för fjolårets stora överraskning Newcastle där man utgör ett fruktat anfallspar.

I första hand så har spelbolagen några rimliga val som favoriter, framförallt med anfallare från ”Big 4″-klubbarna där man bl.a. kan hitta en hel trio från Manchester City i form av Aguero, Tevez och Balotelli. Övriga namn, exempelvis Fernando Torres (Chelsea), Luis Suarez och så även en ny anfallskonstellation i Manchester United där Wayne Rooney har fått sällskap av Robin van Persie. Den sistnämnde vann skytteligan på fantastiska 30 mål i Arsenal-tröjan förra säsongen, en siffra som jag har svårt att se någon upprepa till den här upplagan.

Då det rent subjektivt kan skilja mycket på hur man ser på dessa spel så finns det såklart mycket att ta ur, men rent spontant så känns detta som två skrällar, där en av herrarna, kan vara med hela vägen. Speciellt när jag inte ser något värde i att spela de absoluta favoriterna till 7,00-10,00 ggr pengarna över en säsong på 38 ligamatcher.

Dessa lirare är kollegor i anfallet även i det senegalesiska landslaget och när man väl förenades i norra England och St. James’ så visade man direkt upp ett mycket intressant samarbete. Ba var den som hade en briljant inledning medan Cissé (värvades under januari-fönstret) var den som tog över showen när han väl anlände med fenomenala 13 mål på 14 matcher. Ba slutade på 16 mål på 34 matcher efter en trög avslutning. Nu har man en hel säsong framför sig och det tillsammans, förutsatt att båda blir kvar i klubben säsongen ut.

Jag har svårt att se hur Newcastle ska kunna gå lika bra den här säsongen att jämföra med föregående då man var nära en CL-plats, men jag ser ingen direkt anledning till varför dessa måltjuvar inte skulle kunna producera även i år. Dessa spelare har visat att de kan hålla uppe ett snyggt målsnitt och det skulle inte förvåna mig det minsta om vi fick se en Newcastle-spelare uppe bland toppen med runt 20 mål när vi väl ska summera säsongen 12/13.

Mina spel blir alltså följande: Papiss Cissé 21,00 (Bet365) 2/10 units + Demba Ba 45,00 (Betsson) 1/10 units

/Puyol