Det blev en låg utdelning på powerplay-kupngen senast, men en vinst är alltid en vinst. NHL är något svårare än division ett och kanske ska man montera ner insatsen litegrann och försöka hitta lite av värde. Mina tankar går såhär.

1. Sverige – Ryssland   X 2

Sverige var ganska uddlösa i första matchen, men vi ska inte ta ifrån att Alexander Salak i Tjeckiens mål gjorde en riktigt bra insats. Nu får man förmodligen möta en ännu bättre målvakt i Konstantin Barulin och även det blir en tuff nöt att knäcka. Jämför man spelare för spelare så är Ryssland ett mycket bättre lag än Sverige, men däremot är nog Sverige bättre samspelta och har ett grundspel som är lite bättre än ryssarnas. Tror ändå det blir för tufft för Sverige även här. Backsidan ser ganska tunn ut för Sverige och de kommer få problem att hänga med de tekniska ryssarna. Kör på X2 här.

2. C. Söderberg – S. Mozyakin   X 2

Båda spelarna tillhör lagens toplines och får båda mycket speltid. Trots att Calle Söderberg är en god målgörare i Elitserien så tror jag han inte klarar av att göra mål här. Dels för att det offensiva såg lite trubbigt ut för svensk del i första matchen och dels för att Mozyakin är en bättre spelare. Han spelar dessutom bland annat bredvid Alexander Radulov vilket inte heller är fy skam. Kör X 2 även här.

3. Boston – Tampa Bay   1

Kvällens första spik, men det är som sagt NHL vi pratar om. Jag gillar dock vad jag ser av Boston och de är stabila ända nere från Tuukka Rask upp till siste forward. På hemmaplan är man dessutom riktigt starka. Tampa har varit en av säsongens höjdpunkter än så länge och deras två stora stjärnor Steven Stamkos och Martin St Louis ligger båda i toppen av poängligan. Nu har man dock kommit in i en liten dålig trend och har faktiskt tre raka förluster. Tampa har också haft det svårt i TD Garden och har bara vunnit 2 av de 10 senaste i Boston. Bostons stabilitet över hela banan blir avgörande. Spikar.

4. New Jersey – Pittsburgh   2

Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/02/speltips-new-jersey-pittsburgh-92/

Såpass bra som Pittsburgh spelar nu så ska man inte rubbas av Devils. NHL är NHL, men här kör jag en spik.

5. Philadelphia – Carolina   1 X 2

Flyers känns verkligen upp och ner. Detsamma gäller bortalaget Carolina. Flyers har svårt att göra mål, dels för att de har många skador och dels för att de tappat lite av sin offensiva kraft från förra säsongen. Däremot har Ilya Bryzgalov varit deras utropstecken än så länge. Flyers släpper till många klara lägen och då kan även nåt billigt mål slinka in bakom ”Mr Universe”. Höjer sig inte Philadelphia och får ett jämnare spel så kommer man få det tufft att nå slutspel tillochmed. Carolina har två raka segrar och är ett ständigt hot framåt, men man har som vanligt svårt att få pucken i nätet. Senaste matchen vann Flyers med 5-3, trots att man var mer eller mindre utspelade. Effektiviteten var välbehövlig i just den matchen. Känns som ett lotteri där jag sätter knapp fördel för hemmalaget, men däremot så har vi låg streckning på de två andra tecknen så för er som har råd skulle jag råda att ta med allt.

6. Detroit – Edmonton   1 X 2

Red Wings blandar och ger, verkligen. Båda lagen är hårt skadedrabbade och fördelen är självklart på hemmalaget denna match. äremot så har Edmonton många kvicka forwards som jag tror Detroits något tröga backar kan få svårt att hantera. Båda lagen har som sagt några frågetecken inför matchen, men tror ändå att Detroit går segrande härifrån. Låg streckning på krysset och tvåan gör att alla tecken måste med här med. Edmonton kan överraska och man har en bättre målvakt i Devan Dubnyk.

7. Ottawa – Winnipeg   1 2

Ottawa har sett något uddlösa ut på sista tiden då Jason Spezza inte varit tillgänglig. Senast sköt man 47 skott på Cam Ward i Canes, men lyckades ändå förlora matchen med 3-2. På hemmaplan är man allt som oftast det spelförande laget och kontringsfarliga Winnipeg kommer få sina lägen här. Känslan är självklart att Ottawa tar hem detta, men har Pavelec i buren en bra dag och Jets forwards visar upp ett bra skytte så kan man likväl stå som segrare här. Känslan är att något av lagen vinner i full tid. Endast en match på de tio senaste har slutat oavgjort. Winnipeg är bortasvaga och det blir förmodligen kanon eller kalkon.

8. San Jose – Phoenix   1 X 2

Sharks är det klart bättre laget här om man ska jämföra, men så lätt är det inte i NHL. Kommer återigen tjata om Sharks formkurva som fortfarande går nedåt. Under de sista 4-5   matcherna har inte spelet varit såpass bra som man började säsongen. Nu är man upp i tre raka förluster och vill säkerligen tillbaka på vinnarspåret. Phoenix har tyvärr inte fått ut max av sin målvakt Mike Smith ännu och har lite problem defensivt. Har man en bra dag så är man minst lika bra som hajarna och kan lätt greja två poäng här med tanke på hur Sharks spel sett ut senaste matcherna. Låg streckning återigen på krysset och tvåan.

—————————————————————————————————-

Det här är NHL i ett nötskal, men det är lite tankar iallafall som jag hoppas kan hjälpa er att välja den rätta raden. Spelstoppet är idag 17.29 och spelas hos Svenska spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden