Under onsdagen så erbjuder Svenska Spel ännu en powerplay-omgång med blandade matcher från både hockeyallsvenskan och hockeyettan. 3 omgångar har jag matat upp tankar om under det nya året och samtiliga har bjudit på 7 rätt. Hoppas jag hjälpt någon till full pott nångång och hoppas vi kan knåpa ihop något till kvällen också. Såhär tänker jag ikväll.

1. Djurgården – Örebro   1 X

Hemmalaget har riktigt fin form. Senast slog man Leksand på bortaplan med 2-1 och innan det slog man BIK Karlskoga med hela 6-1 efter islossning i den sista perioden. Örebro är också på väg uppåt igen och har nu också värvat tillbaka Conny ”konjak” Strömberg, men han får vänta på sin debut. Örebro har ett riktigt bra lag, men Djurgården är just nu seriens bästa lag och jag tror inte man förlorar i full tid på hemmaplan. Hovet är deras tempel. 1X bör räcka.

2. Leksand – Västerås   1

Leksand har revansch att utkräva efter den senaste förlusten mot Djurgården. Både Filip Forsberg och Jacob De La Rose är tillbaka i laget efter JVM. Leksand är det bästa offensiva laget i serien och man har inte haft några NHL-killar i laget utan bara kört med sina egna, till skillnad från Västerås. VIK ska nu spela sin första match utan Patrik Berglund, Mikael Backlund och backen Brendan Mikkelson. Det är oerhört tuffa avbräck i och med att iallafall de två förstnämnda dominerat svensk hockey i höst. Hemmastarka Leksand ska lösa detta efter full tid.

3. Mora – Asplöven   1 X 2

Mora är jättefavoriter här inför mötet med Asplöven. Man gjorde en riktigt bra match senast mot Karlskrona och vann med 2-0, men man visade prov på ineffektivitet direkt utan Kopitar och Ryan. Dessutom har sjukdomar och skador härjat hos Mora i början av veckan. Mora ska verkligen vinna nästan alla dagar i veckan, men större under har skett än att Asplöven tar poäng idag. Asparna är i stort poängbehov och gjorde en bra match hemma senast mot Södertälje trots förlust med 3-0. Målen saknades och det är de som behövs för att vinna hockeymatcher. Fin streckning och jag gillar Asplövens chans litegrann här. Hjärnan säger spika ettan, men magkänslan säger att Asplöven kan skrälla till sig en pinne här. Helgarderar.

4. Oskarshamn – Karlskrona   1

Omgångens andra och sista spik blir Fredrik Söderströms Oskarshamn. Laget har sex raka förluster, men då har man mött Malmö, DIF, Karlskoga, Örebro, Västerås och Leksand. Inget att skämmas för egentligen. Två oavgjorda på raken har man nu och man har en betydligt lättare uppgift framför sig när man tar emot jumbon Karlskrona. Här ska det bara vara vinst för det skiljer väldigt mycket på spelarmaterialet. KHK är extremt bortasvaga och detta borde bli en lätt match för Oskarshamn.

5. Södertälje – Tingsryd   1 X 2

SSK är seriens bästa hemmalag och Tingsryd måste göra en riktigt bra match om det ska få med sig några poäng här. SSK har ett riktigt bra lag defensivt och tappen av sina 4 NHL-spelare har inte märkts av speciellt mycket ännu. Tingsryd är dock ett jobbigt lag att möta och de är även dom i starkt poängbehöv för att undvika nedflyttning. Jag hoppas på ett liknande scenario som med Asplöven och kör faktiskt en helgardering här med då streckningen känns spelbar. Tingsryd är inte helt borta och står Michal Zajkowski på huvudet så kan det innebära poäng.

6. Kiruna – Piteå   1 X

Kiruna hade i första matchen fullt lag för första gången på mycket länge. Man vann även i förlängning mot ett tight spelande Teg. Kiruna är ett mycket bra lag och kommer säkerligen inneha plats nummer tre i norra allettan efter Björklöven och Sundsvall. Piteå hade en tuff start i söndags och fick stryk med hela 9-1 på hemmaplan mot Björklöven. De är säkert ute efter revansch på sig själv, men jag tror inte de räcker till för att vinna i full tid. Kiruna är ett bättre lag och ska vara favoriter på hemmaplan. 1X hoppas jag räcker gott och väl.

7. Vita Hästen – Olofström   1 X 2

Hästen är storfavoriter inför denna drabbning, men tycker fortfarande de har  blivit för stora favoriter. Olofström är ett riktigt bra lag och slog faktiskt en Kallinge i senaste matchen. Att de då ska vara sådanna underdogs i den här matchen håller jag inte med om. Givetvis ska Hästen vinna, men Olofström är ett såpass bra lag att de kan störa Hästen. Hästarna hade lite småproblem med Krisitanstad och Skövde så varför inte få lite problem med Steelers också? Streckningen lockar och jag kör helgardering här.

8. Skövde – Mariestad   1 X

Skövde har överraskat många medans Mariestad har infriat förväntningarna och ligger sist efter tre omgångar. I Mariestad kretsar alltför mycket runt deras förstafemma samtidigt som att målvaktssidan inte heller är den bästa. Skövde är riktigt hemmastarka och jag tror inte man förlorar mot Mariestad i full tid. Man är ett jämnare lag rakt igenom och har dessutom 2-1 i matcher på Mariestad denna säsong. Jag tror det blir en jämn och målrik tillställning då målvakterna i båda lagen är ett stort frågetecken. Skövde drar längsta strået.

Det var mina tankar den här gången och ikväll har Svenska Spel spelstopp 18.59.

Lycka till!

/Heden