Förra gången jag skrev om mina tankar på powerplay-kupongen slutade det med sex rätt endast, men sanningen var att vi rök på två mål i slutskedet annars hade en utdelning på över 40 000 inte varit helt fel. Vi tar nya tag idag och vi har en salig blandning från hockeyallsvenskan, hockeyettan och slutligen lite NHL.

1. BIK Karlskoga – Örebro   1

Här kommer jag köra en spik på Karlskoga. Laget föll ihop som ett korthus under tisdagen mot Oskarshamn och räkna med revanschlust hos maskinen från Karlskoga. De är inget individuellt skickligt lag utan är en makin som bara tuggar på och är oerhört jobbiga att möta. Man har några skador i truppen, men samtidigt har man fått ihop spelet helt okej ändå. Lille Marcus Nilsson är en sevärdhet som förmodligen kommer ta kliviet till en högre liga inom en snar framtid. Tipset är att BIK Karlskoga tar detta i full tid. Mycket pågrund av deras enorma hemmastyrka för hemma i Nobellhallen är man riktigt bra och det kan Örebro få sota för, även om Örebro kanske är ett spelskickligare lag.

2. Djurgården – Oskarshamn   1 2

Djurgården tog en imponerande seger mot Örebro under gårdagen och får idag ta sig ann Oskarshamn på hemmaplan. Djurgården är riktigt starka för tillfället och framförallt på hemmaplan. DIFs mål är självklart att ta sig till elitserien igen, även om det kommer bli riktigt tufft. Oskarshamn vann igår lite överraskande mot Karlskoga på hemmaplan med hela 7-4. Frågan är egentligen om det var så överraskande, Oskarshamns lag är ganska bra på pappret och får man bara spelet att stämma så kan man bli ett obehagligt lag att möta. Tipset är att Djurgården tar hem detta, men plockar med en skrälltvåa också.

3. Huddinge – Visby/Roma   1 X 2

Huddinge tog sig vidare till playoff 3 efter att ha slagit ut en av favoriterna, Kallinge. Man är riktigt vassa offensivt och efter jul i Allettan har man haft en brutalt bra form efter en något trög start i höstas. Visby stod som seriesegrare i den mellersta Allettan och det förvånar mig att de är streckade såpass lågt. Rent truppmässigt så känns Visby som det något vassare laget, men man är som starkast hemma i Visby. Om Huddinge ska ha någon chans här så måste de vinna första matchen för i Visby vinner man inte två stycken. Huddinges matcher mot Kallinge vann man pågrund av att man för tillfället hade en bättre målvakt. Jag plockar alla tecken här. Oavgjort känns faktiskt rimligt här.

4. Kiruna – Vita Hästen   1 X 2

Även denna match är oviss, men det är så det ska vara i ett playoff. Båda lagen saknar någon viktig spelare så det tar ut sig. Kiruna är hemmastarka och det är alltid svårt att mäta lagen från norr med dem från söder. Vita Hästen har varit stabila hela säsongen, men däremot kanske inte spelet alltid varit det bästa och mest övertygande. Samtidigt vinner man Allettan Södra och E-serien så någonstans så måste det finnas en otroligt hög högstakapacitet med tanke på att man vinner och vinner hela tiden. Båda lagen har en bra bredd på sina lag och det är som sagt svårt att veta vart man står. Känslan är ändå att Vita Hästen vinner trots Kirunas hemmastyrka. Men de ska absolut inte underskattas så plockar med all tecken. Hade jag varit tvungen att ta två tecken så hade jag definitivt valt X 2 då jag tror att Kirunas något dåliga målvakter kan få en tuff kväll på jobbet.

5. Olofström – Björklöven   1 X

Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/03/speltips-olofstrom-bjorkloven-63/

Är medveten om att Björklöven ska vara favoriter, men samtidigt så tror jag att Olofströms chans är på deras hemmaplan. Där är man starka. Jag kör 1 X där vi får en tacksam streckning.

6. Piteå – Sundsvall   1 X 2

Omgångens kanske mest ovissa match. Jag kan inte ens själv lista ut ett tecken om jag nu var tvungen att välja ett. Piteå har ett stabilt och ungt lag på pappret som imponerat stort än så länge. Man har en duktig målvakt och ett bra försvarsspel. Sundsvall är däremot ett av ettans bästa lag offensivt, men har sina små brister i defensiven och kanske även målvakten Sammy Gustafsson. Nu har man dock fått förstärkning från Asplöven av målvakten Joni Puurula. Frågan är vem som får chansen från start. Det känns som det kan gå hursomhelst och Piteå bör dra en liten fördel av att man har matchtempot i sig, medans Sundsvall kanske i grunden är det bättre laget. Öppet. Kör alla tecken.

7. Chicago – Colordo   1 

Chicago fortsätter att vinna, även om det har varit på håret flera gånger nu. Jag har sett två raka matcher med Chicago nu och jag måste säga att jag är imponerad. Deras försvarsspel är oerhört stabilt och dessutomhar både Corey Crawford och Ray Emery spelat riktigt bra än så länge. Känslan är att man utökar sin svit ytterliggare med en match, och tillochmed efter 60 minuter. Jag väljer att spika Chicago här trots att jag gärna skulle vilja ha med ett kryss. Satt och såg på Colorados senaste match mot Columbus och jag blev inte alls imponerad. Det var fantasilöst och man räddades av sin duktiga målvakt Semyon Varlamov. Jag har svårt och se hur man ska kunna mala ner Chicago med tanke på Hawks ruskiga form.

8. Toronto – Ottawa   1 X 

Ottawas form är bedrövlig, men det har sina förklaringar. Man har många skador på extremt viktiga spelare. Craig Anderson har även lagts till på den listan under de senaste veckorna vilket gör det ännu jobbigare, även om hans ersättare Robin Lehner och Ben Bishop har gjort det riktigt bra. Offensiven är ganska tunn för tillfället med tanke på skadorna och man är dessutom riktigt usla på bortaplan. Toronto fortsätter att spela bra och man har faktiskt vunnit 4 av de 5 senaste matcherna. Senast man möttes vann Toronto med 3-0 och jag tycker man ska ha bra chans till vinst igen. Ottawa har en tendens att spela jämnt och få med sig en del kryss så plockar med både ettan och krysset här.

———————————————————————————————————————

Det var mina tankar idag och hoppas dem hjälper er till framgång. Kupongen spelar ni som vanligt hos Svenska Spel och idag är spelstoppet klockan 18.59.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden