Ikväll har vi mesta delen division ett-matcher och det är något jag gillar. Fem matcher från ettan varav tre stycken från NHL. Mina tankar går såhär:

1. Nyköping – Hudiksvall   1 X

Denna match är väldigt betydelsefull för fortsättningen i mellersta serien. Nyköping ligger på femte plats, ett poäng bakom sista playoff-platsen som Åkers innehar för tillfället. Tre poäng bakom Nyköping ligger deras motståndare denna match, Hudiksvall. Nyköping kom tvåa i D-serien och hade stora förväntningar på sig, men har inte riktigt kommit upp i nivå. Hudiksvall kom tvåa i C-serien och en tung start på allettan förstörde lite av deras chanser. Johan Svensson är Nyköpings målvakt och han har gått skadad under stor del av allettan, men ska nu vara frisk och kry. Nyköping är starka på hemmaplan och något säger mig att det lossnar lite idag och man spelar bort Hudiksvall från en playoff-plats. Jag garderar lite med krysset.

2. Åkers – Enköping   1 2

Två lag som det svänger en hel del om. I grund och botten har Enköping det vassaste laget av dessa två, men samtidigt har Åkers överraaskat många hittills och ligger faktiskt på en fjärde plats. Enköping ligger trea i serien och har tre poäng ner till Åkers. Hemmalaget är också rätt starka hemma i Stockholm och som regel när det är två målglada lag så tycker jag det borde räcka med att skippa krysset här. Något utav lagen gör oftast alltid många mål och sannolikheten att det andra gör lika många känns inte speciellt stor. Matchen tar slut efter full tid.

3. Sundsvall – Teg   1

Två lag lag med helt olika förutsättningar. Sundsvall spelar om en av fyra platser medans Teg är avhängda med sina ynka 4 poäng. Björklöven har även begärt tillbaka lånet av målvakten Marcus Evertsson från Teg som varit framstående i deras lag denna säsong. Sundsvall slog senast Björklöven på hemmaplan och nu möter man ett av seriens klart sämsta lag. Finns inte på världskartan att Teg tar poäng här. Bör blir 5,6,7-måls skillnad. Spik!

4. Östersund – Björklöven   2

Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/02/speltips-ostersund-bjorkloven-62/

5. Falu – Lindlöven   1  2

En match mellan två lag som inte har något att spela för. Falu har fallit som stenar i vatten och detsamma gäller Lindlöven. Just Lindlöven som hade ett så spännande lag på gång har de senaste matcherna spelat helt utan vilja. Detsamma gäller Falu. Det är annars två målglada lag, men pga att båda lagen inte har något att spela för så kan det säkerligen bli att vissa spelare inte är med osv. Viljan finns inte där och många vill nog bara att säsongen ska vara klar. Kan gå precis hursomhelst. Falu har rätt tunn trupp och Lindlöven förlitar sig mycket på sin förstafemma. Jag kör dock att någon vinner efter full tid. Många mål och som sagt känns sannolikheten att de hamnar på samma ganska liten.

6. Colorado – Anaheim   1 X 2   

En NHL-match vet vi kan sluta med vilket resultat som helst. Ena dagen slår de som är sist de bästa och andra dagen är det tvärtom. Tittar man på trupper och form här så är det övertag för Anaheim här. Ducks har börjat riktigt bra och Viktor Fasth har för tillfället petat Jonas Hiller. Corey Perry går fortfarande skadad, men man har andra som kliver fram istället. Colorado saknar fortfarande deras svenske kapten Gabriel Landeskog och laget har ännu inte övertygat. Man har däremot stor fördel av hemmaplan och man kan lika gärna vinna detta. Jag helgarderar, men måste jag välja nåt tecken så säger jag en tvåa.

7. Edmonton – Dallas   1 X 2

Här är jag inne på att Edmonton tar denna match. Man spelar tight bakåt och har ett par riktigt vassa forwards. Dallas tog en stark seger senast och det överraskade säkerligen många. Man saknar ett par gubbar framåt och stundtals ser också offensiven lite halvtrög ut. Däremot spelar man ofta jämna matcher med sina motståndare och matchen emot Edmonton lär inte bli något undantag. Jag satte först 1X här, men väljer ändå att plocka med alla tecken. Sätter fördelen för hemmalaget helt klart.

8. Montreal – Boston   1 X 2

Här har vi en oviss match. Boston är min favorit till att ta hem sin division och även kanske vara med och nosa på Eastern Conference seger. Man spelar riktigt bra bakåt och Tuukka Rask har varit riktigt bra. Många var oroliga att han inte skulle klara av jobbet som förstemålvakt efter Tim Thomas, men frågan är om han inte är ännu bättre. Framåt gör man vad man ska trots att det ibland kan se lite trubbigt ut. Montreal har startat riktigt bra, bättre än förväntat. PK Subban är tillbaka på backplats och han har förstärkt dem ännu mer. På hemmaplan spelar man med ett stort självförtroende och jag blir inte förvånad om man tar ännu en seger. Närmast tycker jag nästan krysset ligger.

Det var lite tankar om dagen. Sundsvall är dagens givna spik och den kan inte förstöra detta. Powerplay-kupongen spelas som vanligt hos Svenska Spel och idag har den spelstopp 18.59.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden