Återigen en division ett betonad Powerplay-kupong hos Svenska Spel och därför måste jag återigen dela med mig lite tankar. Har varit rätt ute i de flesta matcher sista gångerna och hoppas vi fortsätter på samma spår. Som vanligt kan ni blanda tecken hur ni vill.

1. Asplöven – Södertälje   1 X 2

Asplöven har två tunga förluster efter juluppehållet och måste hitta tillbaka till det vinnande spåret. Man är trots att starka uppe i Polarica och där får alla lag i serien se upp, trots att Asplöven lag är sämre än de flestas i allsvenskan. Södertälje är mer sårbara sedan NHL-spelarna lämnat klubben och dessutom på bortaplan. Södertälje är favoriter, men Asplöven kan skrälla  på hemmaplan och det känns mer än värt att ta med alla tecken här.

2. Piteå – Björklöven   2

Omgånens enda spik. Björklöven är ett av de starkaste lagen i hela hockeyettan och måste se med riktigt vettig chans att ta alla tre poängen här. I grundserien var man 20 poäng före Piteå och dessutom 48 plusmål bättre. Björklöven har full trupp och trots bortaplan så ska man ha tre poäng här. Inget annat är godkänt.

3. Kristianstad – Skövde   1 X 2

Ett tufft möte mellan två bottentippade lag. Kristianstad har potential i laget, men har ännu inte fått ihop det. Skövde fick stryk i första matchen och tog överraskande en seger i andra matchen mot Mörrum med hela 5-1. Jag har svårt att bestämma mig vilka jag tror på här. Det känns som att KIK studsar tillbaka och tar sin första seger, samtidigt som Skövde säkert kan överraska med lite tur. Kristianstad är bedrövliga offensivt. Jag tar med alla tecken.

4. Mariestad – Vita Hästen   X 2

Hästarna går som tåget och man har tre riktigt tunga femmor. Carl-Johan Svensson har öppnat riktigt bra sedan han återvände till ettan och kommer bli en viktigt kugge. Maristad står fortfarande utan poäng och lär säkerligen göra det efter idag också. Hästen har vunnit samtliga möten denna säsong och är storfavoriter idag också. Tar med ett rensare och spelar X 2 här.

5. Olofström – Kallinge/Ronneby   1 X 2

Olofström som står på en poäng hittills måste vinna idag och det är ingen lätt match man har framför sig. Kallinge är tillsammans med Hästen det bästa laget i serien och får stå för favoritskapet idag. Jag tror dock på OIK idag, varför vet jag inte riktigt. Man har ändå spelarmaterialet för det och  kan vinna mot alla i Sverige och idag tror jag man gör det. Jag är medveten om Kallinges kapacitet och plockar tidigt alla tecken.

6. Vimmerby – Mörrum   1 X

Bittentippade Vimmerby har nu blivit ett topplag. Helt rätt enligt mig. Man ska ha bra chans att placera sig som ett av de fyra och man har fått en riktigt bra start för detta. Mörrum tror jag också på, men då får man inte bjuda på såpass mycket som man gjorde senast mot Skövde. Vimmerby är hemmastarka och jag tror man fortsätter på det vinnande spåret idag med. Vimmerbys lilla rink kommer ställa till det för Mörrum och det gäller att de är på tårna. Hoppas 1 X räcker, samtidigt som jag är lite orolig för Mörrum då de har ett riktigt vasst lag.

7. Enköping – Nyköping   X 2

Enköping är bottentippade, men gjorde en klart godkänd premiär trots förlust borta mot Visby. Nyköping körde fullständigt över stackars Åkers och för första gången på länge så har man full trupp att välja bland. Jag tror att N yköping gör vad dom ska och vinner utan större problem. Enköping har som Nyköping riktigt vassa forwards och kan störa giganten och därför skulle jag gardera mig litegrann med ett kryss. De spelar ändå på bortaplan och inget är givet i en alletta.

8. Huddinge – Hudiksvall   1 2

Även här ett ovisst möte. Huddinge gjorde en bra match borta mot Falu och fick med sig en poäng hem. Hudiksvall gjorde en mindre godkänd debut då man fick  stryk av Lindlöven. Hudik har enorm kapacitet med duktiga målvakter och Magnus Nilsson i spetsen. Antingen studsar man tillbaka idag och vinner ganska enkelt annars tror jag man får en tuff resa hhem till Hudik. Något av lagen vinner efter full tid, men sätter ändå Hudiksvall i förarsätet.

 

Det var lite korta tankar från mig och jag hoppas det hjälper er något på eran kupong. Svenska Spel är det som har hand om Powerplay-kupongen och den har idag spelstopp kl 14.59.

Lycka till!

/Heden