Gårdagens tankar resulterade i 7 av 8 rätt vilket gör att kanske någon lyckades pricka in full pott. Dagens kupong består av bara NHL-matcher och ger er  återigen lite tankar om nattens matcher som ingår.

1. Detroit – Calgary   1 X 2

Henrik Zetterberg har prickat in storformen och då är han nästan ostoppbar. Detroit har öppnat säsongen sådär, men man ska inte ha så stora förhoppningar heller då deras lag är det klart svagaste på många år. De har varit starka på hemmaplan, medans de haft en del problem på bortaplan. Calgary har trots en dålig start poängmässigt spelat ganska fantasifullt och bra framåt, men det har däremot inte sett speciellt bra ut bakåt och Mikka Kiprusoff har inte övertygat. Får dem bara ordning på honom så ser det ganska lovande ut än så länge. Detroit är rättvist klara favoriter, men inget lag man ska luta sig emot. Krysset och tvåan ger båda dryga 15% och dem måste med. Det är NHL vi snackar om.

2. New Jersey – NY Rangers   X 2

Henke Lundqvist har spelat mer och mer stabilt ju längre säsongen gått. Hans utmanare på andra sidan ikväll blir Martin Brodeur som öppnade riktigt bra, men nu har formen droppat på gamlingen. När dessa spelar detta derby så brukar det vara målsnålt och tighta matcher som gäller. Det tror jag även blir kvällens tema. Jag blir inte förvånad om matchen slutar oavgjort med tanke på de båda målvakternas kvalité och eftersom båda lagen spelar med en liten tight box och täcker många skott. Liten fördel Rangers känns det som då Brodeurs form är ett frågetecken. Helst alla tecken, men jag bantar ner det till X2.

3. NY Islsnders – Pittsburgh   1 2

Pittsburgh har oerhört bra form och defensivt så ser det prickfritt ut. Offensivt har man lite att jobba på med Malkins kedja, men samtidigt har den blivit bättre och bättre. Det är inget snack om att Pittsburgh återigen får stå som stora favoriter här då man vunnit de flesta mötena inbördes och dessutom är ett bättre lag. Islanders vann dock säsongens första möte mellan lagen, men den matchen är inget som går till världshistorien hos Pens eftersom det förmodligen var en av de sämre matcher man gjort sista åren. 24% i skrivande stund på hemmalaget måste ändå med då det är NHL. Islanders är inte dåliga, men Pens går troligtvis segrande ur denna strid.

4. Philadelphia – Tampa   1 2 

Känns som ett svängigt möte med många mål. Lindbäck har spelat riktigt bra i Tampa och Bryzgalov har varit oväntat bra för sitt Flyers. Något som inte stämt alls för Flyers denna säsong är den offensiva biten. Man har ändå tappat flera viktiga forwards så det kommer inte som en överraskning för mig. Claude Giroux är en riktigt bra spelare, men tycker ändå han höjdes lite för mycket upp i skyn efter hans insatser i slutspelsserien mot Pittsburgh. Han gjorde poäng och var riktigt bra, men samtidigt var Pittsburghs försvar kaos och framförallt Marc-Andre Fleury riktigt dåliga. Tampa har startat kanonbra och framåt har Steven Stamkos och Martin St Louis återigen producerat. Sätter liten fördel Tampa Bay i det här mötet, men kör på att något utav lagen vinner efter full tid.

5. San Jose – Chicago   X 2

Tycker vi har fått en ganska fin streckning här på Chicago. Laget spelar bra både offensivt och defensivt. Corey Crawford har hittills tystat alla kritiker. Chicago gör vad dem ska och deras tre toppforwards gör mycket i detta lag. San Jose har nu spelat fyra raka oavgjorda matcher och formen känns trots deras plockade poäng som lite nedåtgående. Förstafemman har kommit ner på jorden och tycker Chicago ska ha goda chanser här att plocka minst en poäng. San Jose spelade igår natt medans Chicago är utvilade. Jag kör dubbelchansen på Chicago här.

6. St Louis – Nashville   1 X

Det här känns som en spik. Jag har verkligen nåt emot Nashville och deras spel denna säsong. Förmodligen är det för att deras matcher är brutalt tråkiga att titta på med tanke på att deras spel går ut på att dra ner tempot och få motståndarna att ta dåliga avslut. Men som sagt, det funkar okej för dem med tanke på att de är så dåliga offensivt. Blues ångar på i vanlig form och de är svårstoppade, men har Pekka Rinne en bra dag här så kan han kriga till sig ett oavgjort resultat iallafall. Krysset är dessutom väldigt lågt streckat. Jag skippar endast tvåan här.

7. Washington – Toronto   1

Omgångens enda spik. Washington är en klubb i kris. Deras största stjärna producerar inte och de har två frågetecken i kassen. Michal Neuvirth har dock kommit in och gjort det relativt bra om man jämför med den andra silen Braden Holtby. Toronto spelade så sent som igår och fick stryk hemma av Carolina med 4-1. Phil Kessel har fortfarande inte gjort mål och Joffrey Lupul går skadad. Min känsla är att Washington tar sin efterlängtade seger här. Inga målvakter bekräftade i skrivande stund, men kan inte tänka mig att blir några andra än Neuvirth vs Scrivens. James Reimer stod för Toronto igår. Washington har vunnit 4 av 5 senaste hemma mot Leafs. Spikar.

8. Columbus – Los Angeles   1 X

Lite oväntat kanske när jag väljer att plocka bort regerande mästarna från kupongen, men de har inte övertygat speciellt mycket ännu. Laget känns på nåt vis lite mätta och det är ingen tillfällighet att mästarlagen slår sig lite till ro av början av säsongen. Bara att hoppas det inte kostar dem en slutspelsplats iallafall. Columbus tycker jag har gått upp sig lite sedan man trejdade bort Rick Nash och fick ihop en lite bredare trupp. Jag gillar det jag ser på hemmaplan från Columbus och där är man faktiskt ganska vassa. Man spelar med ett helt annat självförtroende och i långa stunder får man ett hårt tryck på sina motståndare. Jag tror att Blue Jackets kniper minst en pinne här. Fin streckning till råga på allt detta också.

———————————————————————————————————–

Det var lite tankar om kvällen och hoppas det hjälper er något till 8 rätt. Powerplay-kupongen spelar ni som vanligt hos Svenska Spel och spelstoppet är 23.59.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden