Powerplay-omgången denna tisdag är en ren NHL-omgång. Det är otroligt svårt att sätta som vi alla vet, men jag ska iallafall ge er mina tankar så får vi se om det kan hjälpa er på vägen till åtta rätt och förhoppningsvis en fin utdelning.

weeeeeeeeeeeee

 

1. Boston – Dallas   1 X

Stora starka Boston är inte alls samma maskin som man var under slutspelet i våras. Här hemma i TD Garden mot Dallas har jag dock svårt att tro att man förlorar under ordinarie tid. Spelet har kanske inte sett jätteövertygande ut de sista matcherna. Man har haft svårt att skapa målchanser, men bör inte få några problem med det denna afton när Dallas kommer på besök. Just Dallas släpper till en hel del målchanser och är allmänt ganska svaga framför eget mål, något som Boston bör dra nytta av eftersom deras styrka ligger bland annat framför motståndarkassen. Jag räknar med att Boston vinner detta, men allt kan hända och ett kryss är absolut inte omöjligt.

2. Columbus – Ottawa   1 X 2

Omgångens kanske svåraste match. Känslan säger att det blir hemmaseger här med tanke på Ottawas dålig form. Man släpper in väldigt mycket mål och framförallt låter man motståndarna ta väldigt mycket avslut. Både Anderson och Lehner har varit bra, men det är inte lätt när man kan få upp till 40-45 skott på sig varje match, eller tillochmed mer ibland. Ikväll kommer Robin Lehner att få chansen och säkerligen också en tid framöver då Anderson blev påkörd illa under senaste matchen. Personligen så tycker jag väl att Lehner har imponerat mer under Anderson och han är väl värd chansen att visa vad han går för. Columbus är starka hemma och kommer förmodligen bombardera Lehner med skott, men laget har också väldigt dålig form. Känslan säger som sagt hemmaseger här, men råder den som kan att ta med alla tecken. Ottawa kan mycket väl överraska.

3. Florida – Edmonton   1 2

Principen när jag kör att något av lagen ska stå som vinnare efter ordinarie tid grundar sig mycket på att jag inte får någon feeling alls för matchen i sig. Båda lagen har haft en riktigt tung säsong hittills och försvarsspelet hos de båda har varit under all kritik. Jag räknar då med att iallafall ett av lagen har problem även ikväll och då bör ett lag kunna ta vara på det. Positivt för Edmonton är att Devan Dubnyk verkar vara fit for fight igen efter skadan. Negativt för Oilers är att man fortfarande dras med mängder av skador. Magkänslan säger att Florida tar det här med tanke på att man brukar vara ganska vassa ändå på hemmaplan. Matchen är i vilket fall avgjord efter sextio minuter.

4. Minnesota – Calgary   1 X

Jag gillar verkligen inte Calgary av någon anledning. Laget de har är inte bra på pappret, men på nåt sätt så gnetar de till sig vinster och poäng ändå. Senast var det regerande mästaren Chicago som var offret. Man jobbar mycket som ett lag ska göra och därför blir man farliga, men nu får det dock ta stopp. Det var en tung seger senast och idag vinner man inte under ordinarie tid åtminstone. Minnesota är starka hemma och spelar jämna matcher mot vilket lag som helst där. Jag kommer att plocka med krysset med tanke på tidigare resultat, men det känns som att Wilds är såpass starka att man ska klara det under ordinarie tid.

5. Montreal – St Louis   X 2

Jag har aldrig riktigt varit något fan av Montreals raggarhockey. På hemmaplan kör man på utan dess like och är ändå ganska roliga att titta på. Det händer oftast nånting runt laget, men inte alltid till deras fördel. Laget har ett par skador i truppen och det kan bli avgörande här. Redan förra säsongen så var jag helt säker på att laget skulle få det tufft i slutspelet trots att man hade haft en riktigt bra säsong. Jag är inne på att man kommer ner lite på jorden denna säsong. Man tar sig säkert till slutspel igen, men jag tror inte på laget nå mer än så. Blues är ett stabilt lag rakt igenom och ser hetare ut än nånsin. Man har länge väntat på att få det där genombrottet och hålla även i ett slutspel. Kanske gör man det denna säsong? Bättre förutsättningar får man inte, även om det kommer bli tufft och man måste ha marginalerna på sin sida. För den vågade så kör man X2 här.

6. Phoenix – Vancouver   1 X 2

Yotes är ett av mina favoritlag denna säsong, om man inte tänker med hjärtat såklart. Det är mycket fart i hemmalaget och det bör även bli en rolig match att titta på. Normalt sett när dessa möts så brukar Nucks vara det spelförande laget, men frågan är om inte Phoenix kommer  få axla den rollen litegrann denna match. Vancouver kommer dock vara livsfarliga i sina kontringar och det måste Phoenix se upp för med tanke på att de oftast går framåt med hela laget. Båda lagen har grym form och jag skulle vilja sätta hemmalaget i förarsätet här, men man har gjort ett par ”bragdmatcher” på slutet och frågan är om inte det är dags för en förlust för Phoenix här? Jag gillar dock inte hur streckningen sitter i denna match och skulle råda alla att ta med alla tecken. Phoenix kan mycket väl vinna här, men känslan är att Vancouver spelar stabilt defensivt och utnyttjar spelvändingarna på bästa sätt. Notera att hos bolagen på internet så är Phoenix favoriter till att vinna medans svenska folket har målat upp Nucks som favoriter.

7. San Jose – Buffalo   1

Är detta omgångens mest givna spik? Ja, det är det absolut på förhand. San Jose har gått som tåget denna säsong med deras fartfyllda och tunga spel, även om de inte alls haft samma flyt under de sista matcherna. Nu möter man ett Buffalo som har haft en riktigt dålig säsong hittills, men man är också under uppbyggnad. Historiken mellan dessa lag säger en annan sak där Buffalo vunnit de 8 av de 10 senaste matcherna, men man har också mötts alldeles för lite för att kunna jämföra. Dessutom är årets Buffalo inte alls samma sak som man varit under de senaste säsongerna. Man är fruktansvärt orutinerade och ska inte ha en chans mot detta Sharks. Sabres bör bli hajmat denna afton, men för den som har råd och känner att man vill vinna pengar så kan man gott köra en helgardering här då Buffalo är väldigt lågt streckat. I NHL kan allt hända, men mycket talar för San Jose här.

8. Washington – NY Islanders   1 X 2

Här ska jag säga direkt att jag tror på Islanders. Deras lagbygge är mycket intressant och man har en offensiv som skrämmer många i ligan. De två förstalinorna hos Isles är riktigt starka och och nyförvärvet Thomas Vanek kommer växa in mer och mer i rollen som Tavares vapendragare. Man rustar verkligen för slutspel och har dessutom riktigt bra form med två raka segrar. Detsamma gäller Washington som också har två raka. 7-0 borta på Flyers imponerar verkligen, men det var mer Philadelphia som var dåliga än Caps som var bra. Man har i skrivande stund fortfarande ett frågetecken för superstjärnan Alexander Ovechkin och det är givetvis ett avbräck om han inte kan delta. Nu var han dock tillbaka i träning igår, men frågan är om han är redo för spel igen. Washington har underpresterat lite denna säsong och kanske lever lite på sitt namn. Många underskattar Islanders och vi har fint värde på dubbelchansen på bortalaget här. För den som har råd rekomenderas ändå helgarderingen.


Det var mina tankar här och jag hoppas ni fått en hyfsad bild av matcherna. Antingen blir det himmel eller helvete här, men förhoppningsvis så är det iallafall en bra grund att stå på. Kupongen har spelstopp tisdagen 5/11, klockan 23.59 och spelas som vanligt hos Svenska Spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden