Idag ska vi ge oss på säsongens första powerplay-kupong. Det är två matcher från hockeyallsvenskan och resterande del fyller vi ut med matcher från hockeyettan runtom i landet. Dagens kupong är riktigt oviss, men samtidigt är det en hel del streckningar som sitter väldigt fel enligt mig. Kupongen finner ni hos Svenska Spel och har spelstopp klockan 15.59 idag.

Mora – Vita Hästen (1X2)

Seriefinal uppe i dalarna där Mora tar emot nykomlingarna Vita Hästen. Hemmalaget leder serien med tre poäng för just Hästen och man har startat övertygande. Moras lag kanske inte är det bästa i serien, men man spelar som ett lag och har fått ut maximalt av alla spelare, just det kanske är en anledning till att man ligger där man ligger. Vita Hästen har även dem presterat på en toppnivå och rider lite på vågen. Vi visste redan förra säsongen när man gick upp att man var överlägsna och skulle klara sig bra i allsvenskan, men att det skulle gå såhär bra tror jag inte många trodde. Mora är rätta favoriter här, men Vita Hästen har övertygat och kan mycket väl knipa poäng här. Streckningen är fin på både krysset och tvåan. Helgardering.

Oskarshamn – Almtuna (1X2)

Här har vi garanterat en av omgångens mest intressanta matcher om man kollar på streckningen. Oskarshamn har startat sämre än förväntat och har på gamla meriter fått en ganska hög streckning på en vinst idag, vilket egentligen också är helt logiskt. Normalt sett ska man vinna mot ett ganska dåligt Almtuna, men sanningen är också att Almtuna är det lag som startat bäst hittills. IKO saknar dessutom spelare som bland annat Morten Paulsen, Arsi Piispanen och lagkapten Daniel Ljungkvist. Klart tunga avbräck. Däremot så är man starka hemma och ska vinna denna match. Almtuna spelar tight och kniper lätt minst en pinne i minst en av tre matcher. Krysset och tvåan är streckat till ca 20% vilket gör att alla tecken ska med. Skrällchans.

Piteå – Sundsvall 2

Här kommer jag att välja att spika tvåan för att en normal dag så ska Sundsvall vinna. Det är en chansning, men också en bra chansning då tvåan endast står i ynka 33%. På bettingsidorna runtom så är det Sundsvall som är favoriter.

Läs mer om matchen här: http://www.spelaspel.se/2014/10/speltips-pitea-sundsvall-510/

Åkers – Huddinge 1X

Här är det också dags för en liten seriefinal. Storsatsande Åkers tar emot det eviga topptippade och unga Huddinge. Även här tycker jag streckningen sitter fel och de olika sidorna är oense om vilka som ska vara favoriter eller inte. Åkers har ett riktigt bra lag på pappret med två femmor som är otroligt vassa framåt. Huddinge är ett lag som är ganska jämna rakt igenom, men där alla spelare är toppspelare i hokeyettan vilket gör att den här matchen kommer bli jämn. Streckningen här på powerplay så är Huddinge kraftiga favoriter på nästan 50% och det är på tok för högt. Jag tänkte spela Åkers ML idag, men tyckte oddset satt rätt och därav var det lite för lågt för att spelas. Här är Åkers underdogs vilket får mig med nöje att nöja mig med en etta och ett kryss här. Åkers starka hemma och jag tror man klarar minst en pinne.

Borlänge – Vimmerby 1 2

Här väljer jag att matchen inte ska sluta oavgjort. Vimmerby är ett riktigt bra lag som slåss om segern i hockeyettan västra medans Borlänge är ett lag som varit i toppen av mellersta serien de senaste åren, vilket också gör det lite svårt att förutse vart de står gentemot Vimmerby. Jag tror som så att Vimmerby ska vinna denna match om man spelar med samma fart som man brukar, men samtidigt så har Borlänge imponerat vissa matcher och tycker ändå streckningen på under 30% är värd att ta med. Vimmerby är rätta favoriter, men har också dragits med lite skador senaste dagarna. Jag garderar mig och plockar med såväl hemma- som bortaseger.

Skövde – Västervik 1X2

Här tycker jag streckningen sitter ganska rätt om man jämför med oddsen på de olika tecknen innan match. Skövde har underpresterat, men har en oerhört mycket och har en potential till att komma topp tre i den här serien. Västervik däremot leder serien och har övertygat hittills. Förra matchen slog man Tranås hemma med 3-2 efter att man haft ganska bra kontroll på sina motståndare. I Skövde har man också vunnit en del genom åren och nu är också poängkungen Joacim Hedblad tillbaka efter skadan och det är bara positivt. Skövde kan vinna mot alla lag i den här serien, men defensiven har varit ett litet frågetecken iår och kan Västervik utnyttja detta så vinner man också denna match. Jag plockar med alla tecken här, men tror faktiskt att bortalaget Västervik kommer vinna detta.

Troja – Kalling/Ronneby 1X2

Troja har kommit igång efter en trög start. Man har ett vasst lag på pappret och är en av favoriterna till att ta hem hockeyettan södra. Då måste man dock fortsätta vinna idag och motståndet idag är ett av seriens bästa lag, Kallinge. Normalt sett ska Troja vinna detta, men Kallinge spelar tight och kan säkert stänga ner Troja ganska bra. Hemmalaget kommer vara spelförande och det tror jag kommer passa Kallinge ganska bra då man är ett skridskoskickligt lag som går rakt på mål och ställer om snabbt till anfall vilket gör att de kan få en hel del klara lägen genom sina kontringar. Troja är rätta favoriter, men både krysset och tvåan på under 20% ska med alla dagar i veckan för den kapaciteten har KRIF.

Pantern – Kristianstad 2

Här kommer dagens sista match och min sista spik. Det är en chansning, även om jag tror starkt på Kristianstad denna eftermiddag. Jag har själv spelat på Kristianstad som singel då jag tycker deras lag är klart starkare än Panterns i grunden. Pantern spelar tight, men hoppas att KIK löser detta under ordinarie tid. En tredjedels procent på en tvåa är riktigt bra och jag chansar med en spik.

Läs mer om matchen här: http://www.spelaspel.se/2014/10/speltips-pantern-kristianstad-510/


Det här är mitt förslag till powerplay-kupongen och ni ska lära er att när jag spelar PP så spelar jag inte säkert och inte för att vinna 100 kr. Powerplay ger normalt sett ganska dålig utdelning vid  många favoritsegrar och det är inget för mig. Idag har vi en kupong där jag tycker vi fått fel favoriter på vissa och därför chansas det också lite. Blir det vinst på denna så får vi ett X-antal tusen i odds och det är riktigt bra. Ni hittar kupongen på Svenska Spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden