Dagens powerplay-kupong består av åtta viktiga matcher från hockeyettan. Jag kommer göra en kort analys av varje match och sedan välja min tecken. Tycker förutsättningarna för en vinst ser ganska goda ut.

Oddset Powerplay

1. Skövde – Tranås   1 X 2
Den södra allettan är ett getingbo och varenda poäng är viktig här. Skövde är starka på hemmaplan och tar emot ett Tranås som har haft det tufft på slutet. Hemmalaget har överraskat många av lagen och hemma i Billingehov är man faktiskt ganska jobbiga att möta. På pappret har man en av de sämre trupperna i allettan, men detta gäller även Tranås. Bortalaget har sex raka förluster och något måste hända idag om man fortfarande ska ha en chans på playoffplats. Kapaciteten har man och framförallt så har man övertaget mot Skövde då man har 3-0 i matcher denna säsongen. Idag blir det otroligt jämnt och jag kan inte ens gissa på ett tecken. Därför helgarderas den och streckningen på Tranås är faktiskt ganska låg.

2. Tingsryd – Västervik   1 X 2
Här skulle jag normalt säga att det är en given etta. Tingsryd hade dock en tung start på allettan och det var inte mycket som stämde. På slutet har man dock spelat riktigt bra och fortsätter man i samma stil så har man snart säkrat sin plats i playoffet. På pappret har man ett lag som mycket väl skulle kunna ta sig ända till en kvalserie, men det gäller att få ut det på plan också. Västervik har haft det lite tyngre på slutet än vad man hade i början, men man är fortfarande ett riktigt bra lag. Jag tror många underskattar laget lite och det är lite av deras styrka. Man slog Tingsryd på hemmaplan med 7-6 efter sudden och kan mycket väl vinna idag med lite tur, även om jag tror Tingsryd tar hem detta. Jag tror på en etta här, men streckning är väldigt skev och därför plockas även krysset och tvåan med. Helgardering.

3. Troja – Pantern   1 X
Hemmastarka Troja har underpresterat lite denna säsong. Man har som många andra i den södra allettan ett lag som mycket väl kan ta sig till en kvalserie i vår. Problemet i inledningen har väl varit målproduktionen framåt, men trots detta har man skrapat ihop 18 poäng och ligger på en andraplats bakom Pantern. Det positiva är att man har ett mycket bra försvar och en målvakt som håller högre klass än så. Det är nyckeln i dagens match också. Pantern har imponerat, men är betydligt svagare på bortaplan än vad man är hemma, även om man fortfarande är ett grymt bra lag. Min gissning idag är att Troja inte förlorar under ordinarie tid och då räcker det med en etta och ett kryss här. Ska jag gissa på ett tecken så tror jag på ett lika resultat.

4. Vimmerby – Kristianstad   1 X 2
Idag är det verkligen sista chansen för Vimmerby och så länge man är med i matchen så kommer säkerligen kriga för att ta någon pinne av Kristianstad. Idag har man lite skador, men kommer gå runt på tre femmor vilket gör att man får ett relativt slagkraftigt lag ändå. Hemma i Vimmerby är man otroligt  starka och den lilla rinken kommer förmodligen sätta lite käppar i hjulen för Kristianstad. Bortalaget har kanske allettans bästa trupp på pappret, men har inte fått ut det på planen. Får man dock ihop det så vinner man denna matchen utan tvekan, men det är på bortaplan där motståndarna är starka och då vågar jag absolut inte lita på Kristianstad. Mitt tips blir dock en tvåa, men procenten på Vimmerby är för låg för att inte ha med. Jag helgarderar.

5. Mörrum - Kallinge   2
Här kommer dagens första spik. Mörrum kämpar för överlevnad och är det någonstans man har gjort det okej så är det på hemmaplan. Laget man har är dock inte alls i närheten av de senaste säsongerna och man kanske får ställa in sig på ett kvalspel mot de nedre regionerna. Nu är det dock väldigt jämnt mellan många lag i serien och risken att man undviker kval är ändå ganska stor. Idag tror jag dock man får se sig besegrade. Kallinge står på andra sidan och det är seriens överlägset bästa lag och som enligt många kommer vara en stor utmanare i playoffet till en kvalserie uppåt. Man hade lite problem under hösten, men har nu värvat lite spelare och fått igång sitt spel vilket gör att man förmodligen kommer sätta en del skräck i motståndarna senare i vår. Procenten är ganska hög på Kallinge, men jag måste spika nånstans och störst chans ser jag ändå här.

6. Nybro – Varberg   1 X 2
Här ska Nybro vinna, men samtidigt ska man komma ihåg att Nybro är klart sämre än vad man var i höstas med tanke på att man tappat några spelare. Hemma är man dock starka och är rätta favoriter. Jag tycker dock att procenten på Nybro är alldeles för hög då jag ändå tror att Varberg kommer ha en chans. Nybro är mer eller mindre på säkrad mark och har mindre att spela för än vad Varberg har. Bortalaget ligger näst sist, men behöver alla poäng man kan få för att undvika kval och laget man har är ganska jämnt med Nybros. Streckningen är väldigt låg på både krysset och tvåan här så jag väljer att helgardera. Ska man vinna nåt på powerplay så krävs det att man har med lite skrällar och här ser jag ändå fin chans till skräll.

7. Lindlöven – Borlänge   1
Den sista spiken blir på Lindlöven. Det är en chansning, men Borlänge är svaga borta och jag tror inte på någon vändning idag heller. Spik etta. Läs mer om matchen här: http://www.spelaspel.se/2015/02/speltips-lindloven-borlange-42/

8. Hammarby – Haninge   X 2
Här tror jag på Haninge. Bajen har spelat upp sig, men Haninge har ett bättre lag på pappret. Jag chansar med X2 här. Fin streckning på Haninge dessutom. Läs mer om matchen i mitt speltips här: http://www.spelaspel.se/2015/02/speltips-hammarby-haninge-42/


Detta är min rad idag och förmodligen kan den hjälpa er någonstans där ni tycker det är svårt att hitta tecken. Spelstoppet är klockan 18.59 ikväll och den spelar ni som vanligt hos Svenska spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden