Ikväll har vi en omgång hos Svenska Spel med en massa NHL-matcher. Något som normalt är ganska svårt att få in, vilket det även kommer bli ikväll. Hoppas iallafall kunna hjälpa till lite med mina tankar så får ni själva göra det avgörande draget. Helst vill man ha 1 X 2 på alla, men det blir svårt att få igenom.

1. Anaheim – San Jose   1 X

Anaheim har gått riktigt bra såhär i början. Man har en gedigen första kedja och en bra målvakt. Jonas Hiller kanske inte har övertygat lika mycket som förra säsongen, men han är fortfarande en bra målvakt. Ska man jämföra topline mellan lagen så är det svårt att sia om vilka som är bäst. I bäst form kan man nog lugnt säga att Thornton-Marleau-Pavelski är i. Däremot så har laget en liten nedåtgående formkurva om man jämför mot deras start. Man har tre raka oavgjorda matcher och känslan här är att man max klarar oavgjort här med. De har redan mötts en gång denna säsong där San Jose vann på hemmaplan med 3-2 efter straffar, men samtidigt så var Anaheim det klart bästa laget där. Känslan säger att 1X räcker här.

2. T Selänne – P Marleau   X 2

H2H gillar jag verkligen inte, men här känns X 2 ganska bra. Selänne har gjort en riktigt bra säsong än så länge trots sin höga ålder. Han har också gjort 3 mål vilket får ses som godkänt. Marleau har inte gjort mål på tre raka matcher och vill säkerligen hitta nätet igen. Totalt har han stått för hela 9 mål såhär långt.

3. Colorado – Dallas   1 X

Colorado är alltid hyfsat starka på hemmaplan och tar ikväll emot ett Dallas som har det ganska tungt just nu. Man har återigen en ganska fantasilös defensiv och det blir inte bättre när både Derek Roy och nye Ray Whitney saknas. Colorado har två raka segrar och siktar på den tredje raka här. Gabriel Landeskog saknas fortfarande för Avalanche, men samtidigt har man haft killar som steppat upp istället för honom. Dallas just för tillfället dåliga offensiv gör att Colorado klarar minst en poäng.

4. M Duchene – L Eriksson   1 X

Här går jag på samma tips som i själva matchen. Duchene har spelat riktigt bra de två sista matcherna och senast hade han flera riktigt bra chanser att sätta dit pucken, men lyckades inte. Han har bara gjort 2 mål än så länge, men känns bara som en tidsfråga innan han hittar nätet igen. Med tanke på att Landeskog saknas så får han kliva fram ytterliggare. Loui Eriksson är för tillfället ganska kall, som hela Dallas är. Normalt så är Loui en riktigt bra målskytt, men med formen han besitter just nu så tycker jag det är fördel Duchene ikväll.

5. Edmonton – Vancouver   1 X

Tror även här på en jämn match. Edmonton slog Vancouver på bortaplan och var faktiskt det bättre laget den matchen. Hemma brukar man också alltid vara starka och har ett enormt publiktryck och dessutom ett riktigt bra powerplay. På nåt sätt känns Edmonton som ett stabilare lag för tillfället om man jämför med Nucks. Roberto Luongo får chansen igen ikväll och han har tre raka starter där han varit riktigt bra. Ett bottennapp kanske är lägligt ikväll. I vilket fall så känns det inte som att Vancouver har hämtat sig riktigt från den långa lockouten ännu med tanke på att det var få av spelarna som spelade nånting. Jag kör på 1X här.

6. N Yakupov – D Sedin   X

Nail Yakupov har fått en flygande start i Edmonton och har gjort 5 mål på 8 matcher hittills och är därmed bästa målskytt i Oilers. Normalt sett är han ingen målskytt och det här snittet som han har nu kommer han inte att hålla. Daniel Sedin har ännu inte riktigt kommit i form och har bara gjort 2 mål än så länge. Jag har känslan av att båda två går mållösa ikväll och därför spikar jag X:et.

7. Phoenix – Minnesota   1 X 2

Minnesota har imponerat såhär långt. Eller iallafall deras topline med Ryan Suter-Jonas Brodin på backen och framåt med Heatley-Koivu-Parise. Den femman är livsfarlig varenda gång de är på isen. De har i början visat sig vara riktigt starka på hemmaplan och hoppas också kunna få ett stabilt spel på bortaplan. Dessutom vill man få igång Mikael Granlund. Phoenix blandar och ger. Det är ett ganska underskattat lag med många duktiga offensiva backar. Under Mike Smiths frånvaro har tredjemålvakten Chad Johnson klivit in och hållt laget uppe. Tycker streckningen är låg på Minnesota här och helst vill jag även ha med alla tecken. Wilds har bra chans här. Kör helgardering.

8. Toronto – Carolina   1 2

Känns som det kan svänga när både Toronto och Carolina spelar och därför väljer jag att ta bort krysset här. Känns som att något av lagen kommer klappa igenom, men jag har däremot svårt att sia om vilka det blir. Toronto är riktigt ojämna, medans Carolina har spelat bra offensivt och skjuter från alla möjliga håll och kanter. Torontos målvakter har en tendens att klanta in ett par puckar ibland och dessutom har inte Cam Ward i Canes imponerat ännu. Inga målvakter är bekräftade ännu. Något av lagen vinner efter full tid. Låg streckning på Carolina som måste med.

———————————————————————————————————————————————————–

NHL är riktigt svårt att få in, däremot kan det bli ganska bra utdelning när man väl får in det med tanke på att alla tecken är såpass spridda. Powerplay-kupongen spelar ni hos Svenska Spel och har idag spelstopp kl 23.59.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden