Fredagsomgång hos Svenska Spel på deras Powerplay och de bjuder återigen på 6 matcher av 8 från division 1. Det ska vi försöka utnyttja på bästa sätt och samla lite tankar.

1. Djurgården – BIK Karlskoga   1 X

Här är det två lag med riktigt bra form som möts. Båda lagen saknar ett par gubbar men det är nog ändå gästerna BIK som lider mest av sina tapp. Henric Björklund, Björn Kindahl och Alexander Wiklund saknas alla. I hemmalaget gör publikfavoritern Christian Eklund comeback inför ett fullsatt Hovet. Djurgården är starka och spelar stabilt bakåt, inte minst Chet Pickard. Dessutom är man riktigt starka på hemmaplan och jag tror inte man förlorar idag, trots att Karlskoga är ett väldigt bra lag. 1X kör jag på.

2. Södertälje – Karlskrona   1

Jag kan inte annat än spika hemmalaget Södertälje här. Visst, man har tappat sina mest tongivande offensiva spelare, men man har fortfarande ett riktigt bra lag. Gästerna Karlskrona har lite oflyt med skador och har det fortfarande. Sedan är inte laget speciellt bra heller och på bortaplan gör man oftast inga KHK-fans glada. Hemmastarka Södertälje ska lösa det här med ett par puckar tycker jag.

3. Kallinge/Ronneby – Mariestad   1

Här ska det vara skillnad. Mariestad fick stryk i första matchen mot Vimmerby och nu åker man till Kallinge för en av de tuffaste bortamatcherna i serien. Tillsammans med Vita Hästen ska Kallinge vara ett av topp två lagen i södra allettan och då ska man besegra ett av de sämsta. Jag skulle säga att det räcker för Kallinge med att plocka bort Bois första femma och sen är matchen vunnen. Martin Pettersson släpper inte mer än två puckar ikväll och man gör minst tre på stackars Andro Michel som kommer få en svettig kväll. Spik!

4. Mörrum – Skövde   1 X

Läs utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/01/speltips-morrum-skovde-41/

Trots att jag tror starkt på hemmalaget här så väljer jag att ta med ett säkringskryss mest pågrund av en dålig magkänsla. Men vill ni köra en spik här så funkar det mycket bra. Ettan är streckad till under 40% och det är fint värde på en spik.

5. Vimmerby – Olofström   1 X

Läs utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/01/speltips-vimmerby-olofstrom-41/

Vimmerby är starka hemma i TIgerkulan och jag trot trots att Olofström är ett mycket bra lag så kommer de få svårt emot Vimmerbys snabba omställningar. Krysset är lågt streckat och det måste med. Vi kör på en halvgardering på hemmalaget.

6. Vita Hästen – Kristianstad   1 X

Hästen gjorde vad dem skulle i premiären och vann med 5-4 borta mot Skövde. Ikväll stöter de på ett tungt motstånd som har mycket potential i sig, men ännu inte fått ut det på bästa sätt. Det går en massa rykten om att Vita Hästen har sprickor i laget pågrund av vissa incidenter senaste dagarna. Johan Erkgärds har fått sparken av okänd anledning bland annat och dessutom har man ingen bra ekonomi. Jag tror inte på det här med sprickor i laget utan jag tror mer att det stärker dem som lag. Man har 3 klassfemmor rakt igenom där alla säkerligen skulle ta plats i de flesta förstafemmor i serien. Däremot möter man ett tungt och starkt defensivt Kristianstad, men normalt ska det inte vara några problem för Hästen att plocka hem det här. Väljer ändå att ta med ett kryss då det är lågt streckat då jag vet att Kristianstad verkligen kan försvarsspel. 1X räcker.

7. Falu – Huddinge   1 X 2

Ett väldigt ovisst möte. Falu sitter med två riktigt starka femmor och en lite sämre. Huddinge är ett lag med hög potential, men oftast ett för dåligt försvarsspel. Här tror jag på en målglad fight som Falu säkert kan vinna med 3-4 puckar om dem vill, men likaså Huddinge. Det känns omöjligt att sia om utgång i den här matchen mer än att den blir målglad. Får Huddinge ordning på sin målvakt och sitt försvarsspel så blir dem farliga, annars kan Anders Lövdahl och Fredrik Näslund i Falu säkert göra ett par poäng var. Jag kör helgardering här. Om jag ska tipsa om något i den här matchen så får det bli ett överspel hos Marathonbet.

8. Visby/Roma – Enköping   1 2

D-seriens stora gigant Visby med Andreas Gröndahl i spetsen tar emot ett offensivt starkt Enköping. Normalt ska Visby vara några klasser bättre än Enköping, men samtidigt så ska man ha respekt för Enköpings vassa forwards. Jag tror även här på en relativt målglad match där Enköping lätt kan överraska Visby. Visby ska vara favoriter här men jag måste ändå ha med en tvåa då den är lågt streckad. Enköpings största bekymmer är försvarsspelet och det får man säkerligen öva på ikväll, men potentialen till tre poäng finns där och jag väljer att något av lagen står som segrare efter 60 minuter.

 

Det var dagens tankar från min sida. Blir ingen jätteinsats ikväll då jag tror att utdelningen inte blir alltför hög. Det är upp till er, ni kan vrida och vända på alla matcher hu ni vill, men så tänker jag. Powerplay-kupongen spelas hos Svenska Spel och har som vanligt spelstopp 18.59.

Lycka till!

/Heden