Vi gör ett försök på dagens powerplay-kupong som denna söndag består av endast matcher från världens bästa liga, NHL. Första matchen startar vid 18.30 snåret och det är också då spelstoppet är.

1. Detroit – Chicago   1 X 2

Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/03/speltips-detroit-chicago-33/

Jag tror att Detroit vinner denna match, men samtidigt är jag medveten om Hawks form så plockar med alla tecken.

2. Columbus – Colorado   2

Två lag som är lite skadedrabbade och två lag som har relativt dålig form. Gabriel Landeskog har gjort comeback för Colorado och han har lyft deras ffensiv ett snäpp och kanske kan det vara vändningen när man slog Calgary hemma senast, men samtidigt är man betydligt svagare på bortaplan medans Columbus spelar helt okej på hemmaplan. Jag tror ändå Blue Jackets avbräck tar emot lite mer än vad Colorados gör. Känslan är att matchen är avgjord efter 60 minuter när två formsvaga lag möts. Ett av lagen vänder på sin trend och ett fortsätter spela dåligt. Jag väljer att chansspika tvåan och hoppas att man fortsätter på vinnande spåret.

3. Dallas – St Louis   1 2

Dallas har bra form framåt. Man gör mycket mål för tillfället, men samtidigt får man inte försvarsspelet att stämma. St Louis blandar och ger, men man har också ett par tunga skador i truppen vilket gör att man kanske inte har tagit så många poäng som man hoppats på. Till kvällens match så välljer Blues att satsa på Brian Elliott i målet och det är ett litet avbräck gentemot Jaroslav Halak. Elliott måste spela på topp så länge Dallas har en sån fin form. Jag ger Dallas en liten fördel och antingen så vinner man eller så fortsätter man läcka bakåt och därför väljer jag bort krysset och hoppas att matchen är färdig efter 60 minuter.

4. NY Islanders – Ottawa   1 2

Två väldigt ojämna lag som möts här. Islanders har en frejdig offensiv, men allt som oftast förlorar man matcher på sin tunna backbesättning och relativt ojämna målvakt Evgeni Nabokov. Ottawa har många skador i truppen, och dessutom på flera spelare som är tongivande. Man är också inne i en ganska tuff period med många matcher på kort tid och Ben Bishop som har hoppat in för skadade Craig Anderson har räddat laget i många matcher. De tre sista  matcherna har man släppt till drygt 45 skott i varje match och han kan inte alltid stå på huvudet. Jag räknar med att matchen är avgjord efter 60 minjuter och plockar både ettan och tvåan. Tror mest på Islanders och deras streckning är låg för att vara hemmalag i ett jämnt möte.

5. Boston – Montreal   1 X 2

Båda lagen spelade igår, men Boston har fått några extra timmars vila i benen vilket säkert kan vara en liten fördel. Montreals försvarsspel var under all kritik i gårdagens match mot Pittsburgh och nu möter man kanske NHLs för tillfället starkaste lag på bortaplan. Det kommer garanterat bli en tuff match, men streckningen är riktigt låg på bortalaget här. Jag tror Boston vinner, men samtidigt är Habs inget dåligt lag. Man har trots allt tagit lika många poäng som Boston, även om Boston har spelat tre matcher mindre. Låg streckning på Montreal som måste med i en såpass jämn liga.

6. Calgary – Vancouver   1 2

Vancouver har börjat tugga igång lite och maskinen kommer säkert vara livsfarlig när väl slutspelet börjar. Just för tillfället så blandar man bra insatser med mindre bra, vilket är fullkomligt normalt. Känslan här är lite som Detroit brukar vara, antingen kanon eller kalkon och därför kommer jag plocka både ettan och tvåan här. Calgary är luriga på hemmaplan och dessutom är streckningen riktigt låg för att vara ett hemmalag. Calgary kan definitivt ”skrälla” här.

7. Minnesota – Edmonton   1 X

Minnesota är oerhört starka på hemmaplan och hjärnan säger säker etta här. Samtidigt är NHL världens mest kryssglada och drygt 19% på mittentecknet måste med. Minnesota Wild har en av NHLs mest kompetenta förstafemmor, även om dem gått lite trögt sista matcherna. Man spelar allt som oftast tighta matcher då man gör ganska få mål framåt vilket gör att man ofta kryssar. Detsamma gäller Edmonton litegrann. Även de spelar tight med de flesta lag och brukar inte låta lag dra ifrån och gör det inte själva heller vid en ledning. 3-2 brukar vara ett vanligt slutresultat när de spelar och är tänkbart här med. Känslan säger att Minnesota tar det pga hemmastyrkan, men Edmonton kan kriga till sig ett oavgjort resultat och det är det vi hoppas på så vi får bra utdelning. Minnesota har vunnit 8 av de 10 senaste matcherna mot Oilers.

8. NY Rangers – Buffalo   1 X 2

Rangers fick senast tillbaka en riktigt viktig trio från skador och man vände sin negativa trend och vann enkelt mot Tampa Bay. Man är starka hemma, men mot just Buffalo har man haft det ganska tufft genom åren. Det är samma procentuella streckning här som det är i matchen mellan Boston – Montreal, vilket självklart gör att alla tecken måste med. Det är en jämn liga, och dessutom har Buffalo riktigt bra form med tre raka vinster. Ryan Miller har spelat upp sig rejält och ser ut att ha hittat formen igen. Rangers har underpresterat rejält, men man kanske inte är bättre helt enkelt. De kommer få kämpa för alla poäng idag, men är rätta favoriter. Alla tecken plockas.

———————————————————————————————————————-

Det var mina tankar idag och så hoppas vi att det hjälper er på traven litegrann. Idag är spelstoppet 18.29 och som vanligt så spelar ni kupongen hos Svenska Spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden