Årets första powerplay-kupong ska gås igenom. Den här gången är det till största delen matcher från hockeyettan, men match nummer ett på pappret är Björklöven som tar emot BIK Karlskoga. Där tänkte jag också att vi skulle börja.

weeeeeeeeeeeee

1 . Björklöven – BIK Karlskoga   1 X 2

Nykomlingarna Björklöven har fått en helt okej start trots att man ligger på en tolfte plats. Potentialen till att klättra i tabellen finns verkligen och man besitter ett riktigt bra powerplay där den rutinerade backen Stefan Andersson är ett vasst vapen från blålinjen. Hemmastöd har ”Löven” alltid och det är en tuff match för vilket lag som än kommer till Umeå. BIK Karlskoga är som vanligt ett av de bästa hemmalagen i hockeyallsvenskan, men ett helt annat lag på bortaplan. Självklart är man bra borta också som ett topplag ska vara, men det är fortfarande inte samma driv under rören som det är hemma i Nobellhallen. Jag tycker den här matchen är svår och väljer att helgardera för att jag inte ens kan välja ett grundtecken.

2. Hudiksvall – Lindlöven   1

Här blir kupongens första spik. Hudiksvall är ett tippat topplag och enligt mig en av de två kandidaterna  tillsammans med Åker/Strängnäs att ta hem serien. Man har startat bra och ligger på en tredjeplats, men går upp till plats nummer två vid en vinst här. Som sagt, en vinst ska man klara av. Lindlöven tog sina första tre poäng senast och har haft en tuff start, även om förra macthen var ett stort steg framåt för förra årets stora utropstecken. Jag tror inte man får det lika lätt denna säsong av ett par enkla anledningar; man har tappat ett par viktiga spelare och serien är betydligt tuffare känns det som. Sedan är Hudiksvall och Åkers snäppet bättre än alla andra och på hemmaplan ska man verkligen lösa en vinst. Ettan spikas här.

3. Huddinge – Wings Arlanda   1 X 2

Här har vi en väldigt trolig etta, men jag ska ändå välja att ta med alla teckem. Huddinge är ett lag som är riktigt bra offensivt, men har en tendens att göra det lite för svårt i anfallszon ibland, vilket kan resultera i en del onödiga poängtapp. Wings har ett bra försvar och kan mycket väl kriga till sig minst en poäng här, även om jag tror att den chansen inte är superstor. Wings ligger trots allt på en andraplats i serien och streckningen gör att jag väljer alla tecken. Huddinge är dock favorit.

4. Mariestad – Västervik   1 X 2

En väldigt oviss match i Mariestad där alla tecken ska med. Trots att Mariestad har gått starkt hittills så är jag nästan säker på att kommande matcher kommer bli betydligt mycket tyngre för hemmalaget Mariestad. Laget ser sämre ut än på många år och för mig är dom inte mer än ett mittenlag, men med potentialen att ta sig ända till allettan. Västervik har startat allt annat än bra, men har nu två raka segrar där man senast slog Vita Hästen. Kanske börjar man leva upp till förväntningarna nu? Västervik kan verkligen ”skrälla” här och både krysset och tvåan ska med. Jag tror dock på Västervik i denna match, men helgarderar mig.

5. Skövde – Vita Hästen   X 2

Skövde gjorde en bra match senast mot Vimmerby och lyckades faktiskt plocka med sig en pinne hem. Nu är man hemma och där är man som starkast. Jag är dock ytterst tveksam till att det räcker mot Vita Hästen. Laget saknar fortfarande två av sina viktigaste spelare Johan Erkgärds och Erik Rosén. Hästen har inte övertygat ännu och försvarsspelet har varit under all kritik, men det är dags att vända trenden. Det känns som att om man bara har fokus på rätt saker och så är man både ett och två nummer större än alla motståndare i den här serien. Hästen är rätta favoriter och bör vinna denna match. Jag säkrar med krysset också.

6. Halmstad – Olofström   1

Jag gillar den här ettan och speciellt när den är så lågt streckad med sina drygt 40%. Halmstad är riktigt bra den här säsongen och kan störa alla lag  i den här serien. Jag tror många går lite på Olofström och namnet här, men just nu känns hemmalaget mycket vassare. Hammers har alltid varit starka på hemmaplan och där spelar man med bra fart och försöker vara det anfallande laget, något som Olofström brukar ha en del problem med. OIK har en fin offensiv och det ska man inte ta ifrån dem, men samtidigt har man levt alldeles för mycket på sin målvakt Matija Pintaric. I fredags fick man stryk med hela 8-2 och nu är det dags för ytterligare en tuff bortamatch för OIK. Jag gillar Halmstad på hemmaplan och väljer faktiskt att spika ettan här.

7. Kristianstad – Tingsryd   1 X 

Här tror jag utan tvekan på Kristianstad, men är självklart medveten om att Tingsryd har en väldigt hög grundkapacitet. Den har dem dock inte tagit fram ännu. Hemmalaget har startat oerhört starkt med fyra raka segrar och det kan mycket väl bli ytterligare en seger här. På hemmaplan har KIK alltid varit riktigt bra och Tingsryd lär få kämpa för sina poäng denna afton. Kristianstad har alltid setts som ett lag med riktigt bra defensiv och har haft problem med målskyttet. Den här säsongen har man stänkt in hela 19 baljor på de första fyra matcherna, vilket är lite förvånande. Som sagt, formen är fin och jag tror den plus hemmastyrkan avgör här. Jag trycker i både ettan och krysset här.

8. Mörrum – Kallinge/Ronneby   1 X 2

Mörrum är också ett lag som haft en tuff start, men som förmodligen är på väg uppåt i tabellen. Truppen har man absolut och var favorittippade av många innan säsongen. Nu har det inte gått riktigt som dem velat, men en stark seger borta mot Olofström senast kanske var vändningen. Kallinge har startat lika bra som förra säsongen och fem raka vinster med en målskillnad på 14-5 tyder på styrka såväl framåt som bakåt. Den här matchen känns nästan helt omöjlig att tippa därför kommer jag plocka med alla tecken. Tror dock på en riktigt jämn och målsnål tillställning där det vinnande laget max vinner med ett måls skillnad. Helgardera om ni har råd.


Det här blir min första powerplay-rad denna säsong och har ni invändningar eller tankar så får ni gärna slänga en kommentar. Kupongen spelas som vanligt hos Svenska Spel och har spelstopp söndag klockan 15.59.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden