Tänkte ge mig på dagens Powerplay hos Svenska spel och kommer idag göra ett ganska litet system. 81 rader har vi alla råd att riskera och det kommer alltså bli 4 spik och 4 helgarderingar. Självklart är det svårt att sätta 4 spik, men idag känns dom riktigt bra. Blir förvånad om inte 4 sitter och blir riktigt besviken ifall mer än en sviker, vilket jag absolut inte tror. Såhär blir dagens system.

1. Malmö – Troja   1 X 2

Här kör vi en helgardering direkt och säkrar alla tecken. Det logiska är självklart en hemmaseger och det lutar väldigt mycket åt det då det är två lag med helt olika form. Malmös har superform, medans Troja har haft det lite tyngre på sistone. Det är ändå hockeyallsvenskan vi snackar om och alla kan slå alla och dessutom har Troja kapacitet till att störa och kanske tillochmed knipa minst en pinne. Tycker ändå den låga streckprocenten på på Troja gör att vi måste ta med alla tecken.

2. Mora – Tingsryd   1 X 2

Här har vi kanske kvällens match med tanke på vem som gör debut för hemmalaget. Bobby Ryan kommer göra sin första match och han är en av världens bästa spelare i powerplay. Han kommer säkerligen lyfta sitt lag, men samtidigt får man tänka på att han ännu inte spelat nånting, och nåt säger mig att nordamerikaner som kommer in från NHL inte är alltför sevärda under sin första match. Visst, nu kanske han går in och hänger 3 baljor i försa perioden, men vi är alla människor. Tingsryd är streckade till 10% och Tingsryd vinner minst 1 av 10 häruppe i Mora och därför måste alla tecken med här med. Som sagt, logiken är att Mora tar det, men samtidigt måste man titta på spelvärdet litegrann. Krysset och tvåan är lågt streckade och vi kör ytterliggare en helgardering.

3. Oskarshamn – Asplöven   1 X 2

Hemmalaget är inne i en dålig trend medans man får se Asplöven som en formtopp med tanke på det spelarmaterial man besitter. Visst att man tar de flesta poängen i sin hemmaborg, men man har spelat bra på slutet och nyförvärvet Dion Knelsen har höjt laget ett par snäpp. Även Luleå-lånen Daniel Mannberg, Johan Porsberg och Jonas Berglund har gjort ett gott intryck. Ganske låg procent på Asplöven och här hoppas vi på en skräll, kanske den mest troliga av tre än så länge. Vi tar med alla tecken.

4. Örnsköldsvik – Sundsvall   2

Dagens första spik blir Sundsvall som just nu leker med allt motstånd i B-serien och jagar rekord i antal segrar i rad. Tror de är upp i 22 raka eller något liknande. Det råder som sagt klasskillnad här. Sundsvall besitter en mängd spelare av klass och har redan slagit Örnsköldsvik 3 gånger av 3 möjliga iår. Man lär ta sin fjärde raka här och ta ett kliv närmare rekordet.

5. Hudiksvall – Borlänge   1 

Även Hudiksvall spikar vi. De är seriens bästa lag och leder serien ganska komfortabelt. Man gör det man ska och vinner när man vill. Borlänge har tappat många spelare som de flesta vet vid det här laget. Niklas Sjölund och Mikael Simons är de tyngsta tappen. Lägg därtill en rad spelarförluster innan säsongen. Man har kanske den sämsta formen i ettan och släpper in otroligt många mål. Målvakterna läcker som silar och försvaret är allt annat än kompakt. Borlänge kan göra en del framåt, men vad gör det när man släpper 5,6,7 mål per match. Glada Hudik ska vinna!

6. Åkers – Nyköping   1 X 2

En oviss match där hemmalaget Åkers har betydligt mycket mer att spela för. Nyköping är redan klara för allettan och verkar också ha slagit av lite på takten. Dessutom har man ett par spelare skadade. Åkers har ett ganska bra lag på pappret och framförallt på hemmaplan är man starka. Nyköping är självklart favoriter, men Åker har en riktigt bra chans att tillochmed knipa alla tre poängen ikväll. Ett kryss är klart bäst för utdelningen och väljer att vara på säkra sidan här. Helgardering med hopp för ett kryss eller Åker vinst.

7. Olofström – Kristianstad   1

Olofström är hemmastarka och de har vunnit säsongens båda möten med KIK (8-1 & 0-4). Olofström har blivit bra bakåt, och de har en riktigt bra offensiv. Kristianstad lever på sin stabila defensiv ingenting annat. Man har dock två raka segrar, men då har det kommit mot lag som Kungälv och Nittorp. Inte särskilt imonerande ändå. Olofström har krossat KIK den här säsongen och jag tror det kan bli målrikt för hemmalaget igen. Jag spikar ettan!

8. Vita Hästen – Skövde   1

Hästen möter ikväll Skövde och det är alltså seriefinal. Hästen är exakt som Skövde, oerhört starka på hemmaplan. Skillnaden är väl att Skövde är relativt dåliga på bortaplan, medans Hästen är lika bra på bortaplan som hemma, typ iallafall. Man har en skadefri trupp nu igen och ikväll kommer även Carl-Johan Svensson tillbaka och dessutom spelar Michael Nylander ikväll för hemmalaget. Det är hans första match för säsongen, men han har tränat hårt med framförallt Hästen, men även med SSK i allsvenskan. Att en spelare som Micke Nylander ska kunna leverera i division 1 är det inget snack om ens. CJ Svensson var ettans bästa spelare när han spelade i Grästorp för ett par säsonger sedan, men har nu tillbringat senaste tiden som utlånad hos flertalet klubbar samtidigt som han varit ägd av Oskarshamn, där han även spelat en del. Hans utveckling har stannat lite pga flertalet skador, men han är fortfarande en riktigt vass spelare. Carl-Johan anslöt för en dryg vecka sedan och nu får Hästen alltså in ytterliggare en klasspelare. Man ska vinna på hemmaplan. Man gör vad man ska och vinner med 4-2.

Powerplay spelar ni hos Svenska Spel och spelstoppet är 18.59 ikväll. Det var längesen jag kände att spikarna kändes såpass bra och 81 raderssystem har de flesta råd att riskera. Känns faktiskt riktigt bra och så får vi hoppas på en eller två skrällar på de helgarderade matcherna. Hoppas på det bästa, nu kör vi!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden