Dagens powerplay-kupong består av åtta matcher från dagens Hockeyettan och vi ska gå igenom varenda match lite kort. Jag hoppas detta kan hjälpa er till en vinnande kupong, vare sig det blir på exakt denna eller på eran egen rad.

Oddset Powerplay

1. Pantern – Skövde   1 X 2
Pantern ska vara favoriter här, men sätter ett varningens finger för Skövde ändå. Jag helgarderar för chans till riktigt bra utdelning. Läs mer om matchen här: http://www.spelaspel.se/2015/01/speltips-pantern-skovde-251/

2. Lindlöven – Kumla   1 X 2
En oerhört viktig match för båda lagen som behöver alla poäng man kan få. Lindlöven ligger just nu på en sjätte plats, tre poäng från kvalplats nedåt och sex poäng ifrån en kvalplats uppåt. Skulle man vinna idag så finns hoppet i alla fall om en playoffplats. Laget man har är helt okej, men inte mer än så. Man är rätt så vassa offensivt, även om man haft svårt att få in pucken de senaste två matcherna. På hemmaplan kan man utmana alla och man är inte ett mycket sämre lag än Kumla och kan med lite flyt knipa alla poäng. Kumla leder serien på 20 poäng, men kan lika gärna tappa poäng här då alla i den här serien kan slå alla. Man har trots allt tappat sin bäste center tillbaka till Bofors strax innan jul. Mitt tips är att det blir oavgjort här så därför skulle jag plocka med alla tecken.

3. Enköping – Haninge   1 X 2
Även här skulle jag välja den säkra vägen. Enköping jagar Haninge och Åkers om en playoffplats och måste vinna idag för att kunna ha en rimlig chans att ta ikapp båda poäng och målskillnad. På pappret är man inget jättelag och jag tror det ska mycket till ifall man plockar bort något av de två övre lagen. Enköping vann senast med 9-6 på hemmaplan mot Tierp efter att ha gjort sina nio mål på endast 23 skott. Jag menar, nog för att man var effektiva framåt, men man kan inte vara det alla dagar. Haninge har ett klart bättre lag på pappret och ska vinna denna match om man kollar offensivt. Problemet man har är ju det defensiva med tanke på att man släpper in en hel del mål. Därför vågar jag inte lita på Haninge idag. Jag tror på en jämn match här, men har svårt att sia om ett utgångstecken. Ett kryss kanske? Nej, jag skulle nog plocka med alla tecken även här.

4. Vallentuna – Hammarby   1
Här kommer dagens chansspik. Jag tycker dock ni ska ta ställning till om ni vill göra såhär eller inte, men man måste chansa nånstans och det var här jag fick bäst känsla på nåt vis och dessutom en ganska låg procent på en etta. Vallentuna ligger näst sist i serien på sina fem poäng och måste ha en vinst idag för att ha chansen att undvika kvalet senare i vår. Man slog Haninge på bortaplan senast vilket får ses som otroligt starkt. Man har på pappret inte ett lag som ska ligga så långt ner som man gör utan man borde nog kunnat ta någon poäng mer än vad man gjort under säsongen. De är lite underskattade och kan mycket väl slå Bajen. Just Hammarby är också med uppe i racet i toppen, men även här tror jag inte man räcker till hela vägen. Laget man har på pappret är lite för tunt för att nå hela vägen. Jag kommer chansa med att spika Vallentuna här för att jag har en go magkänsla. Ni andra kanske vill ha med något extra tecken, men min chansning blir på en enkel etta.

5. Värmdö - Väsby   X 2
En lurig match helt klart. Värmdö ligger näst sist i serien på fem poäng och har haft en tung säsong rakt igenom. Senast gjorde man en bra insats hemma mot Hammarby, men fick se sig besegrade med 3-2 tillslut ändå. Väsby ligger på platsen ovanför Värmdö, men har 13 poäng, dock har man bara plockat två poäng mer än Värmdö den här serien då Väsby hade med sig sex poäng ifrån höstsäsongsserien. Så formen är dålig hos de båda lagen. I grunden är Väsby ett klart bättre lag än Värmdö och jag kommer också låta mig lita på det och hoppas att man tar minst en poäng i denna bortamatch. Som sagt, på två tecken väljer jag X2 här. Väsby har återigen full trupp vilket är positivt efter en tid med problem med skador.

6. Halmstad – Nybro   1 X
Här kommer nästa dubbelchans. Halmstad ska vara favoriter hemma mot Nybro i mitt tycke. Man har ett klart bättre lag än Nybro och man slog dem på bortaplan med 3-1 strax efter jul. Båda lagen har inget mer att spela om än försöka hålla sig ifrån att få kvala neråt. Halmstad har haft svårt på hemmaplan hittills denna säsong, men idag tror jag på en vändning. Den här matchen tänkte jag ta som en spik först, men valde att ta med ett kryss också. Nybro har tappat en del enligt mig och med tanke på att man är relativt bortasvaga så tror jag inte man tar några tre poäng här inte. Halmstad bör ordna minst en poäng här. 1X bör räcka.

7. Olofström – Mörrum   1 X 2
Det är idag två gamla storlag från hockeyettan som möts nere i Olofström. För hemmalaget är den här matchen kanske den viktigaste på hela säsongen. Man ligger sist i serien på fyra poäng, vilket innebär att man har sex poäng upp till Mörrum som ligger precis över strecket. En förlust idag och man får nog ställa in sig på en kvalserie i vår. Mörrum ska helt klart vara favoriter här, men jag tycker ändå procenten är fin på både ettan och krysset. Olofström har spelat helt okej på hemmaplan i fortsättningsserien och är det nånstans man ska ta poäng så är det i sin hemmaborg. Oviss match från början så jag kommer att helgardera.

8. Dalen – Varberg   1 X
Här hade jag också en tanke på en spik först, men tar med ett kryss här för säkerhets skull. Det ger bra betalt, även om jag tror att Dalen kommer stå som segrare här. Läs mer om matchen här: http://www.spelaspel.se/2015/01/speltips-dalen-varberg-251/


Använd detta som ett underlag för eran rad och kom ihåg att man måste ha med låga procent för att ha chansen att vinna nånting på Powerplay. Kupongen spelar ni som vanligt hos Svenska Spel och spelstoppet är klockan 15.59 i eftermiddag.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden