Dagens kupong börjar med Frölunda – AIK och avslutas under natten till måndag med ett par NHL-matcher. Mina tankar går såhär om denna omgång. Har en känsla av att utdelningen kan bli relativt hög idag.

1. Frölunda – AIK   1 X

Med tanke på Brynäs spel för tillfället och deras usla resultat på senare tid så har det öppnat upp rejält för AIK att komma ikapp och kanske taa sig till slutspel. Frölunda ligger stabilt på sjunde plats och en seger idag och man i princip har säkrat slutspelsplatsen. AIK har dock riktigt bra form och är svårspelade. De har redan mötts fyra gånger denna säsong varav Frölunda har stått som segrare i tre av dem. Känslan är att hemmalaget klarar pressen och att AIK max plockar med sig ett oavgjort resultat här. 1X.

2. Florida – Boston   2

Idag väljer jag att spika Boston. Egentligen tycker jag inte om att spika lag från NHL då det är en såpass jämn liga, men idag letar vi utdelning. Boston är stabila ända bakifrån Tuukka Rask fram till siste forward. Man är tunga att mötta och har en massa skickliga forwards. Florida har lite halvdålig form. Senast var man utspelade borta emot Pittsburgh och de vill säkerligen bättra på sitt spel till dagens match. Jacob Markström var oerhört bra i matchen mot Pens och det skulle förvåna mig om någon annan än han får chansen idag. Jag tror ändå stabiliteten och formen avgör för bortalaget. Spikar Boston lite på chans.

3. Detroit – Vancouver   1 2

Detroit spelade igår och man tog en efterlängtad seger. Förhoppningsvis rider man på vågen och kan fortsätta vinna idag, men då krävs det en minst lika bra match som man genomförde igår mot Nashville. Vancouver kommer på besök och de är allt som oftast ett stabilt lag och Detroit kommer verkligen få jobba för sina poäng idag. Som vanligt så känns det lite som kanon eller kalkon när Detroit spelar då deras lag är sämre än tidigare år och man har verkligen spelat upp och ner. Något av lagen bör lösa det i full tid.

4. New Jersey – Winnipeg   1 X 2

Här har vi den första matchen där vi kan hoppas på de lite lägre streckade tecknen. Båda lagen spelade igår och förlorade. Winnipeg tappade dock en ledning inför sista perioden och innan det gjorde man en ganska bra match. Jets är alltså streckat med 17% medans krysset ligger på 16%. Det är NHL vi pratar om och ligan är väldigt kryssglad och alla slår verkligen alla. New Jersey har riktigt dålig form med tre raka förluster och ännu en förlust skulle inte förvåna mig. Sätter ändå Devils som små favoriter här, men alla tecken plockas med.

5. Anaheim – Colorado   1 X 2

Viktor Fasth har burit Anaheim denna säsong. Spelet har sett helt okej ut och man är rätta favoriter här. Colorado fick igår tillbaka sin svenske lagkapten Gabriel Landeskog som stod för en assist direkt i förlustmatchen emot Kings med 4-1. Det känns som att Ducks form kommer gå ner litegrann snart då man fortfarande har spelat bra hela säsongen och haft studsarna med sig. Colorado kan skrälla här, men som i förra matchen så sätter jag hemmalaget som favorit här med varningens finger uppe för lågstreckade Colorado.

6. Calgary – Phoenix   1 X 2 

Även här kör jag en helgardering. Jag tror definitivt på Calgary denna fight, men Phoenix överraskar och har ett fint spel i anfallszon. Mike Smith har blivit bättre och bättre sedan den tunga starten av säsongen han fick. Han är dock ej bekräftad till start ännu. Flames har fortfarande sin förstemålvakt Mika Kiprusoff skadad och Leland Irving har varit urkass därbak. Nu har man dock plockat in Joey McDonald istället och han har gjort det bättre, men han har fortfarande sina brister och är ingen toppmålvakt. Phoenix har haft lätt för Calgary sista matcherna och har fin chans även ikväll. Plockar alla tecken här.

7. NY Islanders – Carolina   1

Återigen en spik och det pågrund av Carolinas mycket tunga skadeläge. Jag gillar Islanders spel på nåt sätt. Man har en del tröga backar och en målvakt som kanske inte alltid håller, men när Nabokov funkar så är Islanders farliga. Framåt är man riktigt bra och nu när Carolina saknar sina tre bästa backar så bör Islanders kunna stänka in 3-4 baljor minst tycker man. Carolina såg inget vidare ut igår och Dan Ellis i kassen stod på huvet under första halvan av matchen. Efter första perioden borde det stått 3,4-0 till Tampa, men det stannade på 1-0. De har mötts en gång denna säsong och den vann Carolina med 6-4. Tror på revansch av NYI ikväll.

8. Pittsburgh – Tampa Bay   1 X 2 

Ligans två bästa offensiver tar ikväll plats i Consol Energy Center. Pittsburgh har fått en vilodag extra och har väl det till sin fördel. Tampa däremot är ett ständigt hot framåt för sina motståndare varje match och ska inte underskattas bara för att man ser den låga streckningen. Pens saknar ikväll Evgeni Malkin som har åkt på en hjärnskakning och det är givetvis ett tungt avbräck, men samtidigt lär Crosby få ta ännu mer ansvar nu. Tampas defensiv är under all kritik och känslan är att det kan bli en hel del mål från båda lagen ikväll. Tampa är lågt streckade och alla tecken ska med. Ingen målvakt är bekräftad ännu i skrivande stund och det kan spela roll. Jag plockar alla tecken pågrund av den låga streckningen, men hemmalaget är självklart favoriter.

——————————————————————————————————————————-

Så tänker jag idag och som vanligt så hoppas jag att det hjälper er på traven. Kupongen spelar ni hos Svenska Spel och idag har den spelstopp 16.59.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden