Idag är det en omgång med fem elitseriematcher och tre från hockeyettan. Ett litet system ska vi allt kunna knåpa ihop idag med, finns några skrällar som definitivt är värda att se över.

1. AIK – Färjestad   1 X 2

Två lag med riktigt bra form trots att båda kommer från en förlust. Genom åren har Färjestadn haft det ganska enkelt för AIK, men med tanke på att gnaget har riktigt fin form och är dessutom ett helt okej hemmalag. Man för spelet och skapar en hel del chanser hemma och det krävs om man ska störa ett defensivt starkt FBK. För AIK är det en måste-match ifall de ska ta sig till slutspel. Just nu har man 6 poäng till slutspelsplats och en vinst idag är som sagt ett måste. Något av lagen vinner full tid.

2. Linköping – Modo   1 X

LHC har bra form med två raka segrar i ryggen. Ikväll gör också Mattias Weinhandl en efterlängtad comeback efter en tre månaders skadefrånvaro. Det blir säkerligen inget jättelyft för honom första matchen, men att han kan bidra med lite energi är självklart. Även Carl Söderberg som det varait fråetecken för under veckan ska vara spelklar. Tycker att Linköping är det bättre laget av dem två och hemma i Cloetta Center ska man vinna. Jag garderar med krysset.

3. Skellefteå – Brynäs   1 2

Oerhört låg streckning på Brynäs idag, men det har ju sina anledningar. Man tog senast en efterlängtad seger, men innan dess var det riktigt illa i klubben. Frågan är om man kan ta vara på denna vinst senast och fortsätta på samma spår idag. Man ska åka till en av säsongens svåraste bortamatcher, men trots alla skador man har i truppen så känns det som att man kan vinna idag. På förhand är man helt uträknade, men samtidigt har inte Skellefteå varit riktigt i balans sedan man sparkade tränaren Anders Forsberg. Jag tror SAIK går vinnande ur striden, men sätter upp ett varningsfnger för Brynäs idag och dess låga streckning. Något av lagen vinner i full tid.

4. Timrå – HV71   1 2

Även här har vi fått riktigt låg streckning på ett lag. Timrå har såklart varit riktigt dåliga och får säkerligen ställa in sig på kvalseriespel, men samtidigt har man vunnit 4 av de 5 senaste matcherna. Emot HV71 har man haft det tufft denna säsong och förlorat fyra raka matcher med exakt två mål. Kan det finnas en smula underskattning från HVs sida tro? Nej, både hjärnan och magkänslan säger att HV71 tar hem denna fight, men 18% på ett hemmalag i elitserien måste med för chansningens skull.

5. Växjö – Luleå   2

Växjö behöver väl några poäng till för att vara på säkra sidan, men man kan nog leva rätt lugnt även fast det skulle bli förlust idag. Luleå imponerar och senast slog man Frölunda med 6-1 hemma. Emot Växjö denna säsong har man vunnit alla fyra möten och jag räknar med att man tar hem det idag också, trots att man spelar lite sämre på bortaplan. Växjö kommer idag ställa Mattias Modig i kassen istället för Fredrik Norrena och det ser jag som ett stort avbräck. Med Modig i kassen så spikar jag Luleå.

6. Halmstad – Kallinge/Ronneby   1 X 2

Playoff i hockeyettan där KRIF går in här som jättefavoriter, men något säger mig att de får stryk idag. Streckningen på ettan och krysset är minst sagt riktigt bra och de ska med alla dagar i veckan. Kallinge leder inbördes med två vunna på tre försök, men det har varit jämna matcher. Halmstads form har varit riktigt bra på slutet och man har spelat i den tuffaste fortsättningsserien. Halmstad är underskattade och mycket starka på hemmaplan. KRIFs spel har inte varit så bländade i allettan som det var i grundserien och idag kan man faktiskt få stryk. Alla tecken ska verkligen med. Kallinge är rätt favorit, men tycker fortfarande inte att de ska vara så favorittippade.

7. Tranås – Vimmerby   X 2

Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/02/speltips-dubbel-1-div-1-212/

Vimmerby är det bästa och jag räknar med en tight match. Trots bortaplan så tror jag inte Vimmerby förlorar i full tid. Tror på en tvåa, men garderar med krysset.

8. Arlanda – Enköping   X 2

Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/02/speltips-dubbel-2-div-1-212/

Lite samma upplägg här som i föregående match, men har svårt att sätta Arlanda på plats. Enköping r ett bättre lag rakt igenom, medans Arlanda har en hyfsad förstaline. Bör bli en två här, men playoff så garderar även här med ett kryss.

————————————————————————————————————————

Det var min tankar idag och vi hoppas återigen på ett bra resultat. Kupongen kan ni som vanligt spela hos Svenska Spel och spelstoppet är idag klockan 18.59.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden