Här får vi en powerlpay-omgång med större delen av matcherna från hockeyettan och den måste vi försöka göra något utav. Eftersom det är premiäromgång så kan det säkert bli en del knäppa resultat, men jag utgår från att vi slingrar oss runt detta ändå. Såhär tänker jag idag:

1. Kristianstad – Kallinge/Ronneby   1 X 2

Kristianstad har varit säsongens besvikelse såhär långt. De har som vanligt spelat dålig offensivt, men iår har dem även vart halvtaskiga bakåt vissa matcher. Man lyckades efter en ganska fin avslutning ändå jobba sig upp på en allettanplats och får redan i första omgången möta ett av de favorittippade lagen. KIK har faktiskt ett lag som borde gå bättre och har ett fint läge att knäppa favoritenpå näsan direkt. Står målvakten Tisell på skallen ikväll så blir det en skräll-etta här ikväll. Normalt  ska Kallinge vinna detta, men en premiär är en premiär och kapaciteten finns verkligen hos hemmalaget.

2. Mariestad – Vimmerby   1 2

Känns som en match som kan gå hursomhelst med tanke på vilken nivå Vimmerby besitter. Mariestad har vunnit två av tre möten denna säsong och Vimmerby lär vara revanschsugna. Mariestad lever på sin extremt duktiga förstafemma och bakom dessa herrar är det lite tunnare. Vimmerby har en kapacitet i laget som är en av de högre i serien, men de har helt enkelt visat det för få gånger. Förmodligen mycket pågrund av de flesta i lagets låga ålder. Hur de tacklar en premiär i allettan visar sig. Antingen blir det kanon eller så blir det en rutten kalkon. Spelar de bra så slår de Mariestad alla dagar i veckan, annars blir det kalkon och för många misstag som kommer straffa sig. Nöjer mig med seger för något utav lagen i full tid.

3. Olofström – Mörrum   1 X 2

Olofström kommer till spel med komplett lag och mycket rutin när det gäller allettan. Mörrum gör sin första alletta på mycket länge. Jag tycker att Mörrum har ett riktigt intressant lag samtidigt som jag tycker att Olofström har den högsta kapaciteten om man jämför dessa. Däremot tycker jag OIK visar upp ett spel som är lite ojämnare än Mörrums och Mörrum har verkligen kapaciteten att slå sig in bland topp 3 och definitivt kapacitet att slå Olofström. Rätta favoriter här och jag väljer att helgardera denna fight.

4. Skövde – Vita Hästen

Sommarrens stora snackis i hockeyettan var Skövde och deras ekonomi. Man ordnade upp allting och ingen hade trott att man skulle stå på en fin andraplats efter halva säsongen. Man är ett av de få lagen som har slagit Hästen iår och kan säkert göra det igen, men jag tror att Hästarna visar klass och vinner direkt. Nöjer mig med X 2 här.

5. Hudiksvall – Lindlöven   1 X 2

Läs utförligt på : http://www.spelaspel.se/2013/01/speltips-hudiksvall-lindloven-21/

Hudiksvall är rätta favoriter, men Lindlöven har ett slagkraftigt lag och har stor chans att överraska. Helgarderar.

6. Nyköping – Åkers   1

Här bankar jag Nyköping. De är ett topp 2 lag i mellersta Allettan och ska besegra ett Åkers som förmodligen kommer inta någon av de två sist placeringarna. Nyköping visade sig vara starka då man besegrade Vimmerby i en träningsmatch under uppehållet och det  ett lag som är betydligt mycket bättre än Åkers. Bortalaget Åkers hade 5 dagar innan den här matchen också 7 ordinarie spelare borta från truppen, varav 6 av dem var skadade/sjuka.  De flesta lär säkert vara tillbaka, men med julmat, juldagen, nyårsafton och dessutom lite sjukdom i kroppen så lär man inte vara på topp. Jag spikar Nyköping.

7. Kloten – Lugano   1 X

Två lag som kämpar för slutspel där Kloten just nu har ett litet övertag på Lugano när det gäller poäng. Man är även ett riktigt bra hemmalag och Lugano är relativt usla på bortaplan vilket gör att Kloten är rätta favoriter här. Jag litar på statistiken och den lilla kunskap jag har här och nöjer mig med en halvgardering på Kloten. Båda lagen har ett par skador så det går jämnt ut.

8. ZSC Lions – Bern   1 2

ZSC ligger några poäng bakom Bern i serien och har också på pappret ett sämre lag. Bern är mycket bättre på hemmaplan, men har fortfarande kapacitet i laget som kanske gör dem till ett av dom bättre i serien. Tittar man på lagens senaste möten så är det inte många matcher som slutar oavgjort och det litar vi på ikväll också. Antingen gör Bern jobbet efter full tid eller så blir det förlust. Något av lagen vinner i full tid.

 

Ni kan som vanligt vända och vrida på det hur ni vill, men det här var mina tankar. Powerplay-kupongen spelar ni som vanligt hos Svenska Spel och spelstoppet är 18.59 ikväll.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden