Det var ett tag sen jag gav mig på en powerplay-kupong, men kände att det passade ganska bra idag. Tre matcher från kvalserien till allsvenskan, slutspelsmatchen mellan Färjestad – Modo och den avslutas sedan med fyra matcher från NHL.

1. Colorado – Dallas   1 X 2

Colorado är starka på hemmaplan och där vinner man oftast. Dallas är lite av ett spöklag för mig och jag har lite svårt att se var dom står då de blandar bra insatser med riktigt dåliga matcher. Senast vann man faktiskt mot Calgary, men matchen innan åkte man på storstryk med 8-1. Colorados form är även den ganska dålig och man har fyra raka förluster, men som sagt så är man normalt sett starka på hemmaplan och skulle jag ge nåt lag en liten fördel här så får det bli just Colorado. Jag är smart och tar med alla tecken. Känns som att man kan lotta ett tecken och alla resultat skulle vara logiska.

2. Färjestad – Modo   1

Här kommer jag att välja en spik på hemmalaget från Karlstad. Man är otroligt starka på hemmais och har haft det ganska enkelt mot Modo denna säsong. Matcherna har varit jämna och chansrika åt båda håll, men Färjestad har vunnit mycket pågrund av att man har en bättre målvakt i Alexander Salak och överlag en stabilare defensiv. Målvakterna avgör mycket i dessa tighta matcher och just Salak får väl ses som kanske elitseriens bästa målvakt och Modos Bernhard Starkbaum har absolut inte övertygat. Blir inte förvånad om de väljer Linus Ullmark i denna match. Jag går mycket på hemmastyrkan, rutinen hos FBK och inbördes möten under både denna säsong och tidigare år. Färjestad slappnade av för mycket på sin 3-0 ledning senast och det gör man inte om. Färjestad går vidare till semifinal efter ordinarie tid.

3. Björklöven – Huddinge   1

Björklöven står i en klass för sig gentemot de andra lagen från hockeyettan. På hemmaplan är man riktigt starka inför allt som oftast en storpublik. Huddinge är vana att spela framför ca 200-300 åskådare och visst kan säkerligen några handleder darra lite extra när man förmodligen under kvällen har  drygt 4000 emot sig, kanske tillochmed mer. Huddinge var klassen sämre senast mot Vita Hästen och nu stöter man på ett ännu bättre lag, dessutom spelar man på bortaplan där man är betydligt mycket svagare. Vissa kan säkert säga att dryga 8% på en Huddinge är riktigt lågt streckat, men jag har verkligen svårt att se Björklöven tappa poäng här. Spikar ettan!

4. Piteå – Tingsryd   1 X 2

Normalt sett ska detta vara en dans på rosor för bortalaget Tingsryd, men laget är svagt på bortaplan medans Piteå är riktigt jobbiga att tas med på hemmaplan. Sedan är Tingsryd på pappret ett klart bättre lag än sina motståndare och har man bara tungan rätt i mun så åker man hem med tre poäng. Piteå är tillsammans med Huddinge de två svagaste lagen i kvalserien, men båda är dock riktigt bra på hemmaplan. Piteå kan skrälla här och tycker faktiskt att ett kryss inte är speciellt långt borta. Det är ganska låg streckning på Piteå med all rätt eftersom de kommer från en division längre ner än Tingsryd, men samtidigt så är man starka hemma och har visat att man kan spela jämnt med alla än så länge. Jag plockar med alla tecken.

5. Vita Hästen – Karlskrona   1 X

Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/03/speltips-vita-hasten-karlskrona-203/

Jag tror på Hästen här, men tycker ändå kryssrisken känns ganska stor så plockar även med det här. 1X hoppas vi räcker långt.

6. Detroit – Minnesota   1 X 2

Som jag skrivit förut gällande Detroit, antingen är det jättebra eller så spelar man riktigt dåligt. Detroit har nu tagit två raka segrar på bortaplan och det är dags för match hemma i Joe Louis Arena. Där är man som starkast och normalt sett har man haft det ganska lätt mot Minnesota på hemmaplan de sista åren så en seger för Detroit känns logiskt. Däremot ska man inte räkna bort Minnesota som är ett av ligans formstarkaste lag för tillfället, och man verkar också ha  hittat formen på bortaplan, vilket man inte haft tidigare under säsongen. Man har en förstafemma som är riktigt bra och kan spela ut de flesta man möter. Matchen känns ganska öppen och det förvånar mig inte om det slutar med minst en poäng för Minnesota. Helgardering.

7. Toronto – Tampa Bay   1 2

Här tycker jag att hemmalaget med all rätt ska vara favoriter. Tampa Bay vann senast efter en fin insats mot Philadelphia, men samtidigt såg det riktigt rörigt ut i egen zon, som det också gjort under en längre tid. Anders Lindbäck var bra och hade stolparna med sig flera gånger. Man är dessutom betydligt svagare på bortaplan och lider också av ett par tunga avbräck. Tampa spelar inte oavgjort speciellt mycket och känslan säger att det blir antingen kanon eller kalkon. För den vågade känns en spik på Toronto helt okej, men jag plockar ändå med en tvåa här då man inte kan vara säker på vad Stamkos eller St Louis kan göra i en match.

8. Anaheim – Chicago   1 X 2

En match mellan hela ligans etta och tvåa. Två lag som totalt bara förlorat 5 matcher under ordinarie tid av totalt 60 stycken. Ett oavgjort resultat känns väl ganska logiskt ändå då Chicago har kryssat en hel del denna säsong, likaså gäller Anaheim. Jag har svårt att sia om utgång här, men skulle jag behöva välja ett lag som står som segrare så får det bli Chicago. De har en bredare trupp och har haft ett stabilare spel rakt igenom. Men som sagt, man ska inte räkna bort Anaheim som har startat säsongen brutalt bra. Matchen är öppen och jag plockar genast alla tecken.

—————————————————————————————————————

Det var mina tankar idag och så hoppas vi att de kan hjälpa er på rätt spår mot full pott. Kupongen spelas som vanligt hos Svenska Spel och har idag spelstopp 18.59.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden