Vi laddar för en ny kupong där mesta delen av matcherna är från hockeyettan, och det passar mig också bäst. Elitserien är inte min starkaste sida, och dessutom är den mer ”lottobaserad” än vad ettan är. Hoppas tankarna gå vägen hyfsat denna gången med.

1. Djurgården – Asplöven   1

Hemmalaget har fortfarande lite problem med skador i laget och har dessutom två raka förluster, men förväntas också få tillbaka några killar. Asplöven på hemmaplan är en perfekt match att vända förlusttrenden och komma på banan igen. Trots att Asplöven har två vinster på de tre senaste tre matcherna så tror jag man får åka hem med noll poäng idag. Spik.

2. Västerås – Karlskrona   1

Detsamma som gällde Djurgården gäller även Västerås. Man har några skador i laget, men samtidigt värvades två spelare in under veckan och båda förväntas göra devut mot KHK. Formen är sisådär sedan NHL-lirarna stack tillbaka, men man bör ändå kunna lösa en vinst här. Karlskrona är bedrövliga på bortaplan och tror inte statistiken förbättras idag.

3. Kristianstad – Olofström   1 X 2

En oerhört svår batalj nere i Kristianstad. Hemmalaget gjorde en minst sagt dålig start av säsongen, men har jobbat sig tillbaka. Nu har man värvat in vasse Eric Przepiorka från Västervik och dessutom har man också börjat vinna matcher och göra fler mål framåt. Olofström har plusstatistik på KIK den här säsongen och man är ett kompetent lag både framåt och bakåt. Den defensiv som ständigt var ett problem har blivit bra mycket bättre. Spelarna från Nittorp Daniel Bertov  och Linus Johansson har gjort det riktigt bra i deras första matcher med Steelers och blir viktiga även idag. Känns mycket ovisst så plockar med alla tecken.

4. Mörrum – Mariestad   1 X

Mörrum fick äntligen lite utdelning sist, som jag även var inne på. Man slog Kallinge på bortaplan med 6-5 efter straffar och det var den förra Kallinge-spelaren Daniel Brasar som avgjorde. Poängen var viktiga och nu har Mörrum bara 3 poäng upp till en playoffplats. Potentialen finns verkligen, men då måste offensiven vara lika bra som sist och samtidigt måste defensiven vara lika bra som den varit under inledningen, undantag från sist. Mariestad ligger sist och håller inte bakåt. Speciellt på målvaktsfronten. Mörrum bör klara minst oavgjort.

5. Skövde – Vimmerby   1 X 2

Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/01/speltips-skovde-vimmerby-201/

Tror på Vimmerby-seger här, menn väljer ändå alla tecken. Inget är givet i hockeyn.

6. Vita Hästen – Kallinge   1 X 2

Ett riktigt toppmöte har vi här mellan Vita Hästen och Kallinge. Favoritskapet får hemmalaget stå för och det är inte mer än rätt. Man har den bästa truppen, men samtidigt har inte spelet stämt helt. Senast fick man stryk av Vimmerby och kan mycket väl överraskas idag igen. Kallinge är inget dåligt lag och det känns ändå lite överraskande att streckningen på X2 är såpass låg när det ändå är seriefinal. Alla tecken ska med, men Hästen är favoriter.

7. Enköping – Huddinge   1 2

Som oftast när Enköping och Huddinge spelar så är det målrikt. Båda lagen har riktigt bra offensiv, medans man har en lite sämre defensiv. När jag tror på målrika matcher så brukar jag oftast säga att det räcker med en etta och en tvåa, och det säger jag även idag. Båda lagen gör säkert en hel del mål och chansen att de träffar samma antal mål känns inte särskilt stor. Håller nästan Enköping som favoriter här pga hemmaplan och ettan är även lågt streckad. Något av lagen vinner i full tid.

8. Buffalo – Philadelphia   1 X

En ynka NHL-match på denna kupong och vi får gå lite på känsla här. Buffalo har ett lag som kommer få kämpa hårt för sin slutspelsplats, likaså Philadelphia även fast jag tycker dem är det bättre laget. Det är Buffalos första match och spelet kommer kanske inte stämma helt. Philadelphia spelade redan igår och matchotränade som man är ska man nu spela sin andra match för denna säsong med mindre än 24 timmars mellanrum. I en normal säsong är man vana back-to-back matcher, men nu har man knappt haft någon försäsong och tröttheten kan sitta i såhär litegrann början. Deras spel imponerade inte heller särskilt och man kanske blir lite uddlösa utan Brière (skadad) och Jagr (Dallas). Tror 1X räcker här.

 

Det var dagens tankar och som vanligt spelar ni kupongen hos Svenska Spel, spelstoppet är 15.59. Hoppas ni nu kan knåpa ihop till full pott den här gången.

Lycka till!

/Heden