Vi var återigen nära 8  rätt senast, men då var det Oskarshamn som tappade en 4-1 ledning till förlust som förstörde en riktigt bra utdelning på dryga 6500 gånger pengarna. Skrällar som Vimmerby, oavgjort i både Sundsvall och Kallinge rensade en hel del. Tyvärr stod IK Oskarshamn för totalt haveri i sista perioden. Vi tar och kör lite tankar inför fredagens omgång.

1 Färjestad – Rögle   1 X 2

FBK är självklart stora favoriter här, men det är eliterien och knappt 40% på X2 på Rögle känns faktiskt bra. Rögle har spelat upp sig på slutet sedan Janne Karlsson sattes in i båset. Även backen Richard Lintner har varit en stor tillgång. Färjestad ska vinna detta, men har en tendens att vika ned sig mot de ”sämre” lagen då man faktiskt har tagit mer poäng av toppen än vad man har gjort av botten. Tycker det finns fint värde i Rögle här och att plocka med alla tecken känns inte helt fel.

2. Linköping – Frölunda   1

Väljer att spika hemmalaget här trots att det är lågt streckat på krysset och bortaseger. LHC lär vara revanschsugna sedan förlusten mot Färjestad senast och man är ett mycket bättre hockeylag än Frölunda är. Göteborgarna verkar inte gå ihop såpass bra och har svårt att skapa målchanser. Linköping är vassare offensivt och därför tror jag man tar hem denna fight. Carl Söderberg fixar biffen idag också. LHC har vunnit 2 av 3 möten mot Frölunda den här säsongen.

3. Timrå – Brynäs   2

Här möts två lag som har det jobbigt för tillfället. Frågan är om inte Brynäs har det jobbigast då man faktiskt är ett klart bättre lag än Timrå. Jag har sett Timrå ett par gånger denna säsong, och är faktiskt förvånad att de ens kan ta poäng. Antingen har jag prickat in matcherna de varit ruskigt dåliga i eller så är det bara så att de är helt värdelösa. De har iallafall två bra målvakter och det är nog det som räddar dem just nu. Brynäs har ett bra lag och ska vinna en sån här match. Man har inte fått ihop försvars- och målvaktsspelet på sistone, men samtidigt har man haft lite motstuds. Timrå är som sagt i dålig form dem med och här tror jag Brynäs har en perfekt chans att vända deras trend för att de är ett bättre lag. Timrå är ganska uddlösa framåt och man bör kunna hålla hyfsat tätt bakåt någon match. Spiken känns okej till dryga 35%.

4. BIK Karlskoga – Örebro   1 X

Karlskoga är oerhört hemmastarka och Örebro har inte levt upp till sin potential detta år. Senast vann man mot ett uselt Västerås och kanske var det vändningen. Men känslan säger att BIK inte förlorar detta derby i full tid. Simon Olsson från Örebro gjorde mål efter 1.02 i sin debut med Karlskoga senast och visst kommer han bli nyttig även i Örebros värsta rival. Hoppas 1X räcker.

5. Malmö – Leksand   1 2

Malmö har hamnat i en liten svacka och har nu tre raka förluster. Leksand däremot går som tåget leder just nu serien 5 poäng före SSK. Bara för det så blir det ingen lätt match, Malmö är bra och har bra chans ikväll. Min känsla säger att Malmö går segrande ur detta. Leksand vann här senast med hela 6-0, men Malmö slog Leksand borta med 4-2. Jag tror att nåt av lagen vinner efter full tid, men sätter Malmö som knappa favoriter.

6. Oskarshamn – Tingsryd   1 X 2

Efter Oskarshamns tapp senast så tar jag med alla tecken, men inte för att jag tycker dem är dåliga, utan för att Tingsryd vässat upp formen litegrann. Oskarshamn är starka hemma och dessutom lär man vara revanschsugna sedan nederlaget mot Asplöven. Däremot har vi en ganska låg streckning på bortalaget jag skulle välja att ta med alla tecken här och hoppas på en skräll. Oskarshamn bör vinna och det är också vad jag tror. 1 X 2.

7. Södertälje – Troja   1 X 2

Även här vore det givet att spika hemmalaget, men jag fortsätter att försöka hitta en del skrällar. Troja har bra form och kan definitivt skrälla med lite tur och bra målvaktsspel. Södertälje är dock ett av lagen som har bäst form i hela serien och dessutom är man det starkaste hemmalaget. SSK r storfavoriter och kommer säkerligen vinna detta, men streckningen lockar på både krysset och tvåan. Södertälje utklassar inga lag och kan mycket möjligt sluta med ett oavgjort resultat.

8. Falu – Hudiksvall   1 2

Här kommer jag välja att något av lagen vinner efter full tid. Falu har en riktigt bra offensiv. Dessutom ser Fredrik Näslund och Anders Lövdahl ut att vara tillbaka för fullt också. Man har däremot stora brister bakåt, och det lär även ikväll bli en målrik tillställning, trots att Hudik har spelat målsnålt i inledningen av allettan. Hudiksvall måste vinna ikväll annars är man absolut borta från topp 4. Och man har potential till att göra det, men då måste man få stopp på Falus två första femmor. Jag räknar med att det blir en målrik match och att båda lagen prickar in samma målantal tror jag inte på. Falu eller Hudik vinner i full tid.

 

Det är alltid lite lurigt med allsvenskan, men man måste våga för att vinna. Finns finns skrällchanser även idag. Som vanligt så spelar ni hos Svenska Spel och spelstoppet är 18.59.

Lycka till!

/Heden