Idag är det mest fokus på den svenska hockeyn och den sista omgången i hockeyettan, men som avslutas med två matcher i NHL-hockeyn. Mina tankar går såhär i en något lurig omgång.

1. Asplöven – Troja Ljungby   1 X 2  

Asplöven är stora favoriter här och jag håller med om att man ska vara favoriter. Man är starka på hemmaplan och dessutom är Troja inte det absolut bästa bortalaget. Matchen kan nog ses som relativt avslagen då inget av lagen har särskilt mycket att spela för. Jag plockar utan tvekan med alla tecken här när det är såpass lågt streckat på krysset och tvåan. Jag helgarderar denna. Tror att Asplöven vinner, men hoppas att dem tappar poäng.

2. Nyköping – Huddinge   1 X 2

En ytterst viktig match för båda lagen. Nyköping behöver ta en poäng mer än sin utmanare Åker i kampen om den sista playoff-platsen, medans Huddinge måste ta minst två poäng för att vara säkra på serieseger. Huddinge har också varit det klart bästa laget i allettan, medans Nyköping har floppat. Hemmalaget var topptippade från start, men har inte levt upp till förväntningarna. Just nu är Huddinge det lag med mest harmoni i och jag tycker dryga 33% på Huddinge måste med. Det är en match som kan sluta hursomhelst och utvecklingen är svår att förutse när man är beroende av såpass många andra resultat. Alla tecken ska med.

3. Björklöven – Piteå   1

Björklöven är hockeyettans bästa lag på pappret och det har man även visat under hela säsongen. Man är redan klara vinnare av den norra serien och har inte annat än sin hemmapublik att spela för. Jag ville först plocka med krysset här pågrund av den otroligt låga streckningen, men jag tror ändå att Björklöven gör sitt jobb och avslutar serien med ytterliggare tre poäng. Man är ett mycket bättre lag än Piteå och trots att Piteå har litegrann att spela för så tror jag inte man rår på det starkaste laget. Första mötet i allettan mellan lagen vann Björklöven med 9-1. Litar på dem igen.

4. Östersund – Sundsvall   2

Även här väljer jag en spik. Båda lagen har mycket att spela om. Östersund måste hålla undan för Kiruna som just nu ligger tre poäng och sex mål framför just Kiruna. Sundsvall måste vinna och säkra platsen som bästa tvåa. Jämför man lagen så är Sundsvall det bättre laget av dem två, helt klart. Så vinner Sundsvall så kan det bli en riktig rysare för Östersund då Kiruna möter avsågade Teg på hemmaplan. Jag väljer att spika Sundsvall för att de är ett bättre lag. Man har värvat smart och de har kommit in i laget på ett bra sätt. Jag tror man löser uppgiften ganska komfortabelt. Spikar.

5. Kallinge/Ronneby – Vita Hästen   1 X 2

Omgångens kanske hetaste match som gäller seriesegern. Vita Hästen behöver minst en poäng för att säkra en topplacering. KRIF vann bortamatchen mot just Hästen med 3-2, men laget har inte spelat så bra på hemmaplan denna serie. Vita Hästens spel sägs inte stämma till hundra procent, men ändå vinner man vilket tyder på både tyngd och styrka. Det kan gå lite hursomhelst här. Räkna med en tight match och alla tecken rekomenderas här.

6. Buffalo – Pittsburgh   1 2

Pittsburgh har trampat igång rejält och nu när man har fullt lag är man svårstoppade. Både Letang och Niskanen var tillbaka senast och det syntes både framåt och bakåt. Man får agera favoriter återigen och jag tror man löser denna uppgift med i full tid. Buffalo har det svängt om lite och Thomas Vaneks form har svalnat litegrann. Jag tror man får svårt att stoppa Pittsburgh, men man har fortfarande hemmaplan där man är starka. Pens har bara spelar en oavgjord match denna säsong och Buffalo har spelat två stycken. Jag tror inte det blir några extra fem minuter här heller. Lägger in ettan också och nöjer mig med att matchen är slut efter full tid.

7. Thomas Vanek – Sidney Crosby   X 2

H2H är en kategori som jag hatar verkligen, men nu är det med. Jag tänkte först spika krysset här och det är vettigt om ni bara vill ha ett tecken. Jag anser dock att Crosby är den hetare av dom två för tillfället och trots att han inte gjort lika många mål som Vanek så väljer jag att plocka med tvåan istället för ettan. En anledning är också självklart att jag anser Pittsburgh vara favoriter. Att Crosby är en bättre spelare än Vanek är inte ens diskuterbart. Hoppas Sid stänker in en puck idag.

8. Chicago – Los Angeles   1 X

Chicago går som tåget medans Kings har det lite tuffare. Hawks har nu spelat 14 matcher och ännu inte fått stryk en match efter 60 minuter. Att man inte ska göra jobbet denna söndag hemma mot ett något trögt Los Angeles känns högt osannolikt. Båda lagen har spelat ett par oavgjorda matcher och känslan är att Kings kan kriga till sig ett oavgjort resultat, men inte att man vinner i full tid. Jag nöjer med en halvgardering på stekheta Chicago här.

————————————————————————————————-

Det var mina tankar idag och som vanligt så finns kupongen hos Svenska Spel och idag har den spelstopp klockan 15.59.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden