Idag erbjuder Svenska Spel på en kupong med matcher från all de tre högsta  ligorna i Sverige. 2 matcher från Elitserien, 4 matcher från Hockeyallsvenskan och 2 matcher från division 1. Vi satsar återigen på lite korta tankar och hoppas det hjälper er lite på traven.

1. Linköping – Färjestad   1 2

Två lag fin form möts  i Cloetta Center. Jag har svårt att sia om vilket som är det bästa laget hit och dit. Linköping kanske har ett starkare lag på pappret än Färjestad, men FBK är en maskin utan dess like. Dessutom har man bättre statistik mot de bättre lagen i serien än mot de sämre, vilket tyder lite på vilken kapacitet de besitter. Skadan på kapten Wallin är tung, men man har ett grundspel och en defensiv som kanske är bäst i serien. Tror något utav lagen vinner efter full tid.

2. Rögle – Brynäs   1 X

Rögle har fin form sedan tillskottet av Richard Lintner och nye huvudtränaren Janne Karlsson. Tittar man på motståndarna Brynäs så är det tvårtom, dålig form och ett försvar som inte spelar som dom borde. Rögle är starka hemma i Ängelholm och jag tror inte de förlorar i full tid hemma ikväll heller, trots att man på pappret har ett sämre lag än Brynäs. Formen känns för ojämn och  drygt 35% på ettan och 25% på krysset känns ganska fint.

3. Asplöven – Oskarshamn   X 2

Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/01/speltips-asploven-oskarshamn-161/

Tycker att Oskarshamn har både bättre lag och form. Neutral plan bör gynna det bättre laget. X 2 hoppas jag räcker här både för singelspelet och här på powerplay

4. Karlskrona – Djurgården   1 X 2

Karlskrona har redan gått ut med att man rustar upp sig inför kvalserien, men de behöver väl inte sluta spela för det. Senast Djurgården var här fick man tokstryk med 5-2 och man kan lika gärna få det igen. DIF ska vinna detta, men låg streckningen på 1X gör att dem måste med också. Karlskrona tar som sagt nästan alla sina poäng på hemmaplan. Djurgården åkte på en propp senast hemma mot Tingsryd och är säkert revanschsugna. Jag plockar ändå med alla tecken pågrund av DIF ineffektivitet och KHKs hemmastyrka.

5. Leksand – BIK Karlskoga   1 X 2

Ettan mot trean och givetvis ska Leksand vara favoriter här. Jag tror även man vinner ikväll, men BIK är ett jobbigt lag att möta. Man spelar oerhört aggressivt och jag skulle tro att man är det jobbigaste laget att möta i allsvenskan. Man har också en stabil defensiv med några spjut framåt. BIK kan mycket väl störa ett formtoppat Leksand,  men känslan är att hemmalaget åker hem med 3 poäng.

6. Örebro – Västerås   1

Omgångens enda spik och det är lite av en chansartad sådan. Örebro har fått in både Conny Strömberg och Ludvig Byström där båda får ses som nyförvärv i toppklass för allsvenskan. Västerås har på senare dagar tappat sina tre NHL-spelare vilket gjort att deras spel har strävat lite åt fel håll. Man har dessutom 3 spelare skadade och 2 stora frågetecken inför kvällens match. Jag tror Örebro tar chansen på allvar ikväll att nå playoff-plats. Spikar ettan!

7. Kallinge/Ronneby – Mörrum   1 X

Kallinge och Hästen som på förhand var de som skulle ta de två första platserna i södra allettan har också levt upp till sina förväntningar. Mörrum har kapacitet, men har än så länge floppat, trots att man ändå har 5 poäng och endast 2 poäng upp till playoff-plats. Det mest logiska är en spik på Kallinge här, men tycker ändå 13% på ett kryss kan vara värt att ha med i beräkningarna. Man har ändå en riktigt stabil defensiv och nångång måste det även lossna lite framåt för Keegan Dansereau och Daniel Brasar. Tror inte man vinner i full tid så 1X bör räcka. Kallinge vinner normalt.

8. Vimmerby – Vita Hästen   1 2

Vimmerby har haft extremt svårt emot Vita Hästen de två sista säsongerna, och jag tror även det blir tufft ikväll. Men återigen, potentialen finns verkligen där och Hästens spel har inte övertygat extremt trots att man har full pott än så länge. Det tyder som sagt på en styrka det med och jag tror man löser vinst även ikväll. Men storspelar Brattenberger i Vimmerbys mål och man har lite flyt med studsar framåt så sitter 15% på Vimmerby riktigt fint. Något av lagen vinner efter full tid.

 

Kupongen kan ni som vanligt spela hos Svenska Spel och spelstoppet är 18.59. Det är en tuff omgång, men som sämst 7 rätt på kupongerna januari får ses som godkänt och snart måste vi även få in alla igen. Ni gör hur ni vill med tecken, men det var mina tankar.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden