Senast var det extremt nära en riktigt hög utdelning, men Mariestad avgjorde sin match med dryga minuten kvar, otur. Idag är det mestadelen matcher borta ifrån Nordamerika och såhär går mina tankar idag:

1. Tingsryd – Almtuna   1

Jag öppnar hårt direkt och spikar Tingsryd. Smålänningarna har betydligt bättre form än sina motståndare idag  och är också ett bättre lag. Hemma i Nelson Garden är man starka för att vara ett bottenlag och man ska klara av att slå tillbaka det just nu sämsta laget i allsvenskan. Almtuna är nu uppe i tio raka förluster och jag tror man får inkassera in elfte raka idag. Tingsryd har vunnit 2 av 3 matcher denna säsong mot Almtuna och med tanke på Almtunas usla form så ska detta sluta med en etta. Jag spikar.

2. Visby/Roma – Nyköping   1 X 2

Visby är klara för playoff, men har fortfarande chansen att nypa Huddinge på förstaplatsen. Man är också ett av de bästa lagen och det förvånar mig inte om de går vinner idag och går om Huddinge i sista matchen. Nyköping lever farligare och är just nu under strecket och måste ha en vinst här idag, åtminstone en poäng för att ha en liten fördel på Åker inför den sista matchen. De är absolut inget dåligt lag och an har faktiskt vunnit 3 av 4 matcher denna säsong just mot Visby. Man slog dem senast på hemmaplan med 7-0 och har dessutom riktigt bra form nu. Väldigt lågt streckat på krysset och tvåan som ska med alla dagar i veckan. Visby saknade ett par gubbar förra matchen medans Nyköping har fullt lag idag. Helgardering. Skulle jag välja två tecken skulle jag utan tvekan ta X2 här.

3. Buffalo – Boston   1 2

Buffalo har fått ordning på sitt försvarsspel de sista matcherna, men samtidigt har man även blivit något sämre framåt. Thomas Vanek har blivit normal och mot ett stabilt Boston kommer man få det tufft trots fördel av hemmaplan. Jag tror på en tight match, men kommer ändå välja att ställa över krysset. Något utav lagen vinner på full tid.

4. Detroit – Anaheim   1 2

Detroit öppnade riktigt bra senast mot Blues och hade en 2-0, men andra perioden var riktigt dålig och inför tredje låg man istället under. Man förlorade sedan i sudden och man var inte värda vinsten på nåt sätt. Här möter man ett lag som har just nu en av NHLs absolut hetaste målvakter i Viktor Fasth. Anaheim har vunnit 5 av de 6 senaste matcherna och kan vinna här idag med. Tycker Anaheim är lågt streckat här och tvåan ska absolut med. När det gäller Detroit så känns det som att det blir antingen kanon eller kalkon. Man är favoriter idag, men samtidigt ser laget tunnare ut på många år. Har Viktor Fasth en bra dag så vinner Ducks detta. Jag tror att matchen är avgjord i full tid.

5. Vancouver – Dallas   1 X

Vancouver går riktigt starkt för tillfället. Ryan Kesler har fått klartecken för spel igen och det kommer bli en förstärkning till Nucks trupp. Man har två bra målvakter och det spelar egentligen ingen större roll vem dem ställer i kassen. Dallas lever mycket på sin duktiga målvakt Kari Lehtonen, men ikväll tror jag inte det räcker. Vancouver har riktigt bra form och jag tror man vinner denna match. Möjligtvis att Stars kan kriga till sig ett kryss, men mer än så tror jag inte på. Jag litar på Vancouver 1X här.

6.Winnipeg – Pittsburgh   1 2

Pittsburgh fick senast tillbaka både Kris Letang och Matt Niskanen och det syntes direkt att det blev en stor förändring, framförallt offensivt. Defensiven funkar bra oavsett, men Kris Letang i det offensiva gör extremt mycket. Pens är givetvis favoriter, men det förvånar mig ändå att Winnipeg är så lågt streckade som dryga 22% här. Det är NHL vi snackar om och Jets är faktiskt riktigt bra på hemmaplan. Senast slog man faktiskt Pittsburgh här efter att ha spelat ut dem i de två sista perioderna. Tror på Pittsburgh här, men givetvis tycker jag ettan också ska med. Något av lagen vinner efter full tid.

7. New Jersey – Philadelphia   1 2

New Jersey imponerar på mig. Man har en stabil defensiv och gör också en hel del mål framåt. Flyers har det däremot tyngre. Man släpper in en hel del mål och är absolut inte lika vassa offensivt som man varit de sista säsongerna. Jag tror att Devils kommer vinna denna match och något annat skulle förvåna mig. Philadelphia har ändå potential i truppen och det är NHL i ett nötskal som jag skrivit på många av dem föregående matcherna. Man kan ändå vinna detta. Jag räknar återigen med att något av lagen vinner efter full tid.

8. Los Angeles – Columbus   1 X  2

Två lag med relativt dålig form här och här har vi ytterliggare en match med låg streckning när det gäller NHL. Visst, Columbus är ett av de sämsta i NHL, men Kings har verkligen inte rosat marknaden ännu och i NHL är lagen såpass jämna att alla slår alla. Krysset och tvåan är streckat till dryga 13% vardera och det är riktigt lågt. Jag håller självklart LA Kings som favoriter här och gör dem sitt jobb så ska inte ettan vara hotad. Columbus slog dock San Jose senast med hela 6-2, så visst kan man vinna mot bra lag. Bra skrällchans här med.

——————————————————————————————————-

Det var mina tankar idag och som vanligt så spelar ni kupongen hos Svenska Spel och idag är spelstoppet 18.59.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden