Det var längesen, men idag tänkte jag fila på en liten powerplay-rad. Det är sju matcher från hockeyettan och en match från allsvenskan där vi ska gå igenom varje match lite kort.

Oddset Powerplay

1. Södertälje – AIK   1 X 2
Det är en viktig match i Södertälje idag när hemmalaget tar emot AIK i ett litet derby där viktigta poäng står på spel i streckstriden i botten. Båda lagen har ganska dålig form och har haft det tufft på slutet. Jag tror på en tight match där det blir ganska lite mål och jag kommer välja det säkra spåret att helgardera här. Tälje är dock ganska bra på hemmaplan och skulle jag vara tvungen att plocka bort ett tecken här så skulle det vara en tvåa. För mig själv blir det helgardering. Läs även min kollegas speltips här: http://www.spelaspel.se/2015/01/speltips-sodertalje-aik-141/

2. Pantern – Tranås   1 X 2
Pantern stoltserar med fem raka vinster i hockeyettan och har varit en av säsongens stora överraskningar hittills. Man leder alltså den tuffa södra allettan och det är riktigt bra gjort. Ikväll kommer Tranås på besök och det är en match som man ska vinna med tanke på att man är just nu det bästa laget. Pantern har bara släppt in fem mål på lika många matcher och är starka bakåt. Tranås tycker jag dock inte ska underskattas och man kan störa alla lag i den här serien. Mitt tips är självklart att Pantern vinner, men över 70% på en etta är lite i överkant tycker jag. Ska man vinna på powerplay så måste skrällarna sitta. Tranås kan överraska och jag kommer plocka med alla tecken med förhoppningar om en skräll.

3. Tingsryd – Skövde   1 X 2
Även här har vi ett lag som är stora favoriter. Tingsryd måste börja prestera för det har man verkligen inte gjort under inledningen och man ligger näst sist på fyra poäng, endast en poäng före dagens motståndare Skövde. Laget man har på pappret är bra, men man verkar inte få ut någonting av sitt spel. Idag tror jag man hoppar på vinnarspåret igen för man möter ett lämpligt motstånd. Däremot är jag återigen inte förtjust i en etta på över 70%. Skövde är inget dåligt lag och har fin kapacitet offensivt och en bra dag med lite flyt så kan Skövde ta poäng här. Vill man plocka bort en helgardering så tycker jag man ska göra det här, men jag satsar på att vinna och då åker alla tecken med. Det skiljer trots allt bara en poäng mellan lagen.

4. Troja – Kristianstad   X 2
Som jag skriver i mitt speltips så är det två bra lag som möts denna kväll. Kristianstad har skaffat sig ett lag som jag tror kommer ha bäst chans att ta sig vidare i seriesystemet. Oddsen är lite skeva från början tycker jag och att man får lika mycket procent på X2 som man får på en etta tycker jag är taget. Jag kör på X2 här. Läs även mitt speltips för mer info: http://www.spelaspel.se/2015/01/speltips-troja-ljungby-kristianstad-141/

5. Vimmerby – Västervik   1 X 2
VH vann senast med 2-1 hemma mot Tingsryd. Målvakten Calle Brattenberger ska enligt rapporter gjort sin kanske bästa match i Vimmerbytröjan och ha räddat 48 av 49 skott. Hemmalaget har varit ett av de bättre under ett par säsonger nu, men nu lagom till allettan har man blivit av med sina bästa spelare som gått vidare till allsvenskan, vilket också visat sig på resultaten. Västervik vann det sista mötet i höstas i övertid efter att ha varit klart bättre än sina motståndare. Känslan är på nåt vis att Vimmerby vinner detta pågrund av sin hemmastyrka och dessutom för att man har en bättre målvakt ikväll. På pappret ska det dock vara fördel Västervik, men målvakten är en viktig post idag och just nu så har Vimmerby och Brattenberger den fördelen.

6. Hammarby – Åkers   X 2
Bajen har spelat upp sig och har faktiskt en ganska god chans att få kvala uppåt senare i vår. Man ligger på en tredje plats i serien, tre poäng bakom strecket och dagens motståndare, Åkers. Hammarby har som sagt gjort det mycket bättre på slutet än i början av säsongen och mycket beror nog på att man fått spela ihop laget ett tag nu. Idag möter man Åkers som verkligen har underpresterat denna säsong. På pappret offensivt sett så har man ett otroligt bra lag och flera spelare som kan avgöra matcher. Problemet har varit försvars- och målvaktsspelet. Det måste förbättras om man ska ha nån chans på att gå långt denna säsong. Potentialen finns dock i laget och jämför man deras lag mot Hammarbys trupp så ska det vara fördel för Åkers här. I grunden är dem ett bättre lag än Hammarby och därför nöjer jag mig med X2 här, trots att Bajen är ganska starka på hemmaplan.

7. Väsby – Haninge   X 2
Väsby har en form som går nedåt och Haninge har varit riktigt målglada i starten av denna serie. Spetsen har bortalaget, men man måste få till defensiven också. Jag nöjer mig helt klart med X2 här med. Läs mitt speltips på sajten för mer info där jag gått in på Haninge-vinst: http://www.spelaspel.se/2015/01/speltips-vasby-haninge-141/

8. Olofström – Kallinge   2
Här kör vi på kvällens enda spik. Olofström ligger i botten av serien och har tappat oerhört mot förra säsongen. Dock ska det sägas att efter ett par nyförvärv på senare tid så har man spelat upp sig mot i början av säsongen. Det förtäljer dock inte att man är ett av seriens sämsta lag. Man fick stryk senast med 6-1 borta mot Varberg och innan det slog man faktiskt Halmstad hemma, men förlorade skotten med 27-67, vilket visar att vinsten kanske inte var så rättvis. Kallinge ska vara seriens överlägset bästa lag med den spelartruppen man har och blir det inte en vinst idag så kan det betraktas lite av ett fiasko. Jag spikar tvåan här.


Den här kupongen är inget man måste spela, men det finns en massa tankar här och kan säkert hjälpa er på traven om ni är osäkra. Dagens kupong hittar ni som vanligt på Svenska Spel och den har spelstopp 18.59 ikväll.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden