Idag består kupongen av endast svenska matcher.Vi bjuds på tre matcher från hockayallsvenskan medans resterande tillägnas hockeyettan. Mina tankar går såhär:

1. Almtuna – Asplöven   1 2

En match mellan två lag som kämpar för överlevnad i allsvenskan och just nu är det Asplöven som har fördelen att ligger 8 poäng före dagens motståndare Almtuna. Till matchen så gör Daniel Hermansson comeback för hemmalaget vilket är viktigt, men man saknar fortfarande ett par gubbar. Almtuna har vunnit 2 av 3 möten denna säsong och får ses som favoriter idag med pågrund av Asplövens svaghet på bortaplan. Däremot har Almtuna riktigt dålig form och det är inte omöjligt att Asplöven tar tre poäng här. Jag kör på att matchen är avgjord efter full tid.

2. Djurgården – Västerås   1X

Båda lagen stoltserar med tre raka segrar och dagens match är viktig eftersom de båda jagar en direktplats till kvalserien. Tycker dock DIF imponerar lite mer på mig än vad Västerås gör. Sedan man tappade sina NHL-stjärnor har laget inte varit lika slagkraftigt, vilket är förståeligt. Däremot har man en av seriens bästa målvakter i Lasse Johansson som agerat vägg i vissa matcher. Djurgården är hemmastarka och senast VIK var här så vann man på övertid i en match där Djurgården var det klart bästa laget. Jag tror man får det tufft idag och åker hem till Västerås med max en poäng. Djurgården har en del frågetecken, men inget allvarligt. Västerås åker med mer eller mindre full trupp.

3. Malmö – Tingsryd   1

Vi har en låg streckning här på bortalaget Tingsryd, men trots att man spelat okej de sista matcherna så lämnar jag ettan ensam här. Malmö är upp och ner och har en del att spela för. Tingsryd har även dom en del att spela för, men samtidigt är man väl mer eller mindre klara då man har 8 poäng ner till strecket. Desperationen och vilja bör vara större hos Malmöspelarna då dem jagar playoffspel. Man är dessutom ett bättre lag än Tingsryd och framförallt är inte TAIF något att lita på när de är på resande fot. Jag spikar ettan här.

4. Huddinge – Enköping   1 X 2

Här tycker man väl att en spik vore det enda rätta, och ja kanske, Huddinge är det bättre laget här. Men det skiljer inte såpass mycket som streckningen visar. Folk som inte har koll på hockeyettan tippar på Huddinge för att de heter Huddinge. Enköping är ett bra lag och kan mycket väl slå Huddinge här. När de möttes i i Enköping så vann Enköping med 3-2 efter straffar. Huddinge kvitterade till 2-2 med 6 sekunder av matchen. Jag räknar med en fartfylld match med mycket mål här och offensiven är båda lagens vapen. Skulle jag välja ett tecken så är det ettan, men streckningen är låg på de andra två jag plockar med allt här.

5. Piteå – Kiruna   1 2

Oftast brukar det räcka med att ta en etta och tvåa på en sån här kupong då en hockeymatch inte allför ofta slutar oavgjort. Jag har svårt att utse en vinnare här, men Kiruna är ett minst lika bra lag som Piteå och står i låga 28%. Det tecknet ska med alla dagar i veckan. Båda lagen har extremt mycket att spela om när det återstår två omgångar. Kiruna måste vinna idag, annars kan får man nog avsluta säsongen redan nu i veckan. Bör räcka med två tecken, matchen är avgjord efter full tid.

6. Kristanstad – Mariestad   1 X

Mariestad är favoriter här bara för att man har mer att spela för. Sanningen är väl den att hemmalaget fortfarande har chansen att ta sig vidare, även fast den chansen är väldigt liten. Jämför man lagen här så är Kristianstad ett bättre lag än bortalaget. Jag har svårt att se att Mariestad åker härifrån med tre poäng, trots att har mycket större chans att ta sig vidare. KIK är ett välorganiserat lag som normalt är bra defensivt. Tror på en tight match där Kristianstad får med sig minst en pinne. 1X.

7. Skövde – Olofström   X 2

Läs mer utförligt här: http://www.spelaspel.se/2013/02/speltips-skovde-olofstrom-132/

Jag tror på Olofström starkt här, men plockar med krysset som en liten gardering.

8. Vita Hästen – Vimmerby   1 X 2

Omgångens kanske häftigaste fight där den är superviktig för båda lagen. Vita Hästen jagar serieseger medans Vimmerby har allt i sina egna händer i kampen om den sista playoffplatsen. Hästens spel har inte stämt fullt ut och man fick faktiskt stryk på bortaplan mot Vimmerby. Hästenspelarna har sagt att Vimmerby är det bästa laget i serien när deras spel stämmer och lite så är det kanske också. Streckningen är låg på krysset och tvåan och så stor skillnad är det inte. Vita Hästen bör vinna denna match, men hallå 13% på både krysset och tvåan rensar otroligt bra. Alla tecken ska med.

Det var mina tankar idag och så hoppas vi på det bästa idag igen. Ni spelar som vanligt hos Svenska Spel och spelstoppet är idag 18.59.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden